fbpx

5+1 ποδοσφαιρικές εθνικές ομάδες που ίσως δεν ήξερες πως υπάρχουν!

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην ξέρει, να μην έχει ακούσει για τις εθνικές της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Γερμανίας, της Ιταλίας και όλων των υπόλοιπων ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων του κόσμου.

Τι γίνεται όμως με τις λιγότερο γνωστές εθνικές; Εθνικές οι οποίες είτε τα παιχνίδια που παίζουν είναι πολύ λίγα ή επειδή δεν συμμετείχαν ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση να ισχύει το ρητό “όπου μικρός και η μοίρα του”.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μαζέψαμε 5+1 εθνικές ομάδες που ίσως δεν ξέρεις πως υπάρχουν.

Δες ποιες είναι πιο κάτω:

 

1
Βατικανό

Πρόκειται για το μικρότερο κράτος του κόσμου αφού ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τους 1000 κατοίκους. Αυτό κάνει και την επιλογή ποδοσφαιριστών πολύ δύσκολη.

Γι΄αυτό και δεν είναι έκπληξη που η εθνική ποδοσφαίρου του Βατικανό αποτελείται ουσιαστικά από υπάλληλους του κράτους: αστυνομικούς, ταχυδρόμους αλλά και τους φρουρούς του Πάπα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Βατικανό δεν μπορεί να δώσει πολλούς αγώνες αφού οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του δεν μπορούν να λείπουν για μεγάλο διάστημα από την δουλειά τους.

Στους λίγους αγώνες που έπαιξε μέχρι σήμερα ο κυριότερος αντίπαλος είναι η εθνική του Monaco!

2
Κουρασάο

Το Κουρασάο βρίσκεται στην Καραϊβική και ανήκε στις Ολλανδικές Αντίλες μέχρι και το 2010. Τότε απέκτησε την ανεξαρτησία του παίζοντας το πρώτο του επίσημο ματς σαν Κουρασάο τον Αύγουστο του 2011 με αντίπαλο την Δομινικανή Δημοκρατία.

Πριν το 2010 έπαιζε ως Ολλανδικές Αντίλες χωρίς όμως να προκριθεί σε μεγάλη διοργάνωση.

Η πιο μεγάλη επιτυχία του Κουρασάο ήταν η 3η θέση στο Gold Cup (κάτι σαν το Euro της Κεντρικής Αμερικής) το 1963 και το 1969 ενώ το 2017 κατέκτησε το Carribean Cup νικώντας την Jamaica.

3
Κουρδιστάν

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έθνος στον κόσμο που δεν έχει όμως δική του χώρα, δικό του κράτος. Αντλώντας ποδοσφαιριστές από την Συρία, το Ιράν και το Ιράκ οι Κούρδοι έστησαν την έδρα τους στα βόρεια της τελευταίας παίζοντας ως Iraqi Kurdistan.

Αρκετά μέλη της ομάδας μάλιστα είναι part time στρατιώτες πολεμώντας εναντίον του ISIS ενώ δεν ανήκει στην FIFA.

Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της ήταν η κατάκτηση του VIVA World Cup του 2012, το αντι – Μουντιάλ, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες που δεν ανήκουν στην διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

4
Παδάνια

Είναι η εθνική ομάδα μιας περιοχής στην βόρεια Ιταλία που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλες πόλεις το Μιλάνο και το Τορίνο. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 κυνηγά την ανεξαρτησία της χωρίς όμως αποτέλσμα.

Έτσι, με την εθνική να μην είναι αναγνωρισμένη από την FIFA και την UEFA λαμβάνει μέρος στο VIVA World Cup, όπως και όλες οι μη αναγνωρισμένες εθνικές.

Είναι μάλιστα η πολυνίκης του θεσμού έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 3 φορές, το 2008, το 2009 και το 2010.

5
Μοντσεράτ

Το Μονσεράτ είναι ένα μικρό νησί της Καραϊβικής που υπάγεται στην CONCACAF, την συνομοσπονδία της Κεντρικής Αμερικής.

Το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στο νησί μετά το κρίκετ. Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός πως από το 1991, όταν έπαιξε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι, μέχρι σήμερα είναι ανάμεσα στις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη της FIFA.

Μάλιστα, το 2002, την μέρα του τελικού του Μουντιάλ, το Μονσεράτ, τελευταίο τότε στην κατάταξη της FIFA έπαιξε το Μπουτάν, πρότελευταίο στην ίδια κατάταξη.

Το παιχνίδι έγινε γνωστό σαν “Ο άλλος τελικός” με το νησάκι της Καραϊβικής να γνωρίζει την ήττα με 4-0.

6
Χώρα των Βάσκων

Οι Βάσκοι, όπως και οι Καταλανοί, κυνηγούν την ανεξαρτησία τους εδώ και πολλά χρόνια. Μια γεύση αυτοδιάθεσης παίρνουν μέσω του ποδοσφαίρου αφού έχουν δική τους εθνική ομάδα αποτελούμενη κυρίως από ποδοσφαιριστές της Athletic Bilbao.

Στη χώρα των Βάσκων, που εκτείνεται από τα βόρεια της Ισπανίας μέχρι τα νότια της Γάλλιας, έχουν δική τους εθνική από την δεκαετία του ’30. Στα χρόνια της δικτατορίας του Franco κυνηγήθηκε από το καθεστώς παίζοντας μόνο 2 φορές για να επανέλθει το 1978.

Δεν είναι αναγνωρισμένη ούτε από την FIFA ούτε την UEFA αλλά είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται πως αν ήταν αναγνωρισμένη σαν ομάδα θα μπορούσε να συμμετείχε με αξιώσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Xabi Alonso, o Bixente Lizarazu, ο Didier Deschamps και ο Gaizka Mendieta θα μπορούσαν να ήταν μέλος της εθνικής της χώρας των Βάσκων.

Εσύ ήξερες ότι υπάρχουν αυτές οι εθνικές ομάδες; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending