Η διαφορά στον φετινό προγραμματισμό του Πάμπου Χριστοδούλου!

shootandgoal.cyprustimes.com

Είναι πλέον γνωστή, για όσους ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο, η ικανότητα του Παμπου Χριστοδούλου να “ψαρεύει” ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορεί να μην σου “γεμίζουν το μάτι” (από θέμα βιογραφικού) αλλά είναι παίκτες από τους οποίους ο Κύπριος προπονητής μπορεί να βγάλει τον καλύτερό τους εαυτό.

Τι διαφορετικό δοκιμάζει φέτος όμως ο Κύπριος coach;

Ο τριφυλλοφόρος πλέον προπονητής, μετά από τον συνηθισμένο τρόπο εύρεσης ποδοσφαιριστών σε Ολυμπιακό, Δόξα αλλά κυρίως στην ΑΕΛ, δοκιμάζει στην Ομόνοια Λευκωσίας κάτι διαφορετικό.

Για πρώτη φορά, τον βλέπουμε να φέρνει στην ομάδα του ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι και ισχυρά ονόματα.

 

1Kanu

balla.com.cy

Το πρώτο όνομα το οποίο ενθουσίασε τους φίλους της Ομόνοιας, αλλά και κάθε Κύπριο φίλαθλο, ήταν αυτό του Βραζιλιάνου μέσου Kanu. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής με καριέρα σε Anderlecht και Terek Grozny, έρχεται στο τριφύλλι για να ανεβάσει επίπεδο την Ομόνοια σε μια τόσο νευραλγική θέση όπως είναι αυτή του επιτελικού μέσου.

2Hedwiges Maduro

nos.nl

Ένα δεύτερο όνομα το οποίο έκανε αίσθηση στον κάθε Ομονοιάτη ήταν αυτό του Hedwiges Maduro. Ολλανδός, μεγαλωμένος στις ακαδημίες του Ajax και ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε ομάδες όπως Valencia, Sevilla και ΠΑΟΚ, το πείσμα του Πάμπου κατάφερε να τον φέρει στην Κύπρο και να υπογράψει για το τριφύλλι. Ο ίδιος θεωρεί την Ομόνοια ως τον σταθμό στον οποίο θα επανεκκινήσει την καριέρα του.

3Borja Ekiza

shootandgoal.cyprustimes.com

Ένα τελευταίο παράδειγμα, το οποίο φανερώνει την αλλαγή αυτή που κάνει ο Κύπριος κόουτς, είναι η περίπτωση του Βάσκου αμυντικού Borja Ekiza, ποδοσφαιριστή με πολύχρονη παρουσία στη Primera Division.

4Σαν επίλογος

Βέβαια, οι 3 αυτές περιπτώσεις, έχουν και κάτι κοινό μεταξύ τους, περιέχουν και οι 3 μπόλικη δόση ρίσκου. Είναι 3 ποδοσφαιριστες οι οποίοι στα καλύτερά τους δεν θα συζητούσαν καν προτάσεις από οποιαδήποτε ομάδα της Κύπρου.

Είναι όμως και ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τραυματισμούς ή και κάποιες συνεχόμενες μέτριες χρονιές. Έτσι, μπορεί με την ποιότητά τους να ανεβάζουν κατα πολύ μια ομάδα, πρέπει όμως να είναι έτοιμοι και σταθεροί στα ψηλά τους στάνταρτ και μακρια από τραυματισμούς.

Πιστεύεις πως θα πετύχει η νέα προσπάθεια του Πάμπου Χριστοδούλου στην Ομόνοια;