5 οδηγοί Formula 1 που κατέκτησαν το πρωτάθλημα και ίσως δεν τους ξέρεις!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast
f1fanatic.co.uk

Είναι ίσως το πιο θεαματικό πρωτάθλημα αυτοκινήτου στον κόσμο. Ο συναρπαστικός κόσμος της Formula 1, από το 1950 που διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κερδίζει κάθε χρόνο και περισσότερους θαυμαστές.

Σε αυτό τον μεγαλύτερο ρόλο παίζουν χωρίς αμφιβολία οι πρωταγωνιστές, οι οδηγοί. Αυτοί που παίζουν την ζωή τους κορόνα – γράμματα σε κάθε στροφή, σε κάθε ευθεία που φτάνουν εξωπραγματικές, για ένα οδηγό συμβατικού αυτοκινήτου, ταχύτητες.

Και ποιος δεν ξέρει άλλωστε ονόματα όπως ο Michael Schumacher, Mika Hakinen, Ayrton Senna και Alain Prost; Ονόματα που συνδύασαν το όνομα τους με νίκες, ρεκόρ και πρωταθλήματα!

Εκτός όμως από αυτούς υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που κατέκτησαν το πρωτάθλημα F1 και ίσως δεν τους ξέρεις!

Μαζέψαμε 5 από αυτούς παρακάτω και σου τους παρουσιάζουμε!

 

1Jacques Villeneuve

wheelers.me

Με πατέρα αλλά και θείο οδηγό F1 ήταν σχεδόν αδύνατο να μην μπει στον κόσμο της ταχύτητας και ο 46χρονος σήμερα Jacques. To 1996 μπήκε για πρώτη φορά σε μονοθέσιο Formula 1 με τα καλά αποτελέσματα να είναι άμεσα!

Το 1997 ο Villeneuve θα κατακτήσει τον τίτλο με την Williams, τον πρώτο και μοναδικό του σαν οδηγός μονοθεσίου Formula 1. Παρέμεινε στο άθλημα μέχρι το 2006 οδηγώντας BAR, Renault, Sauber και BMW Sauber.

2Damon Hill

badgergp.com

Οδηγός με πλούσια ιστορία στην Formula 1 ήταν και ο Βρετανός. Από το 1992 στις πίστες και μέχρι το 1999 που αποσύρθηκε οδήγησε μονοθέσια των Brabham, Williams, Arrows και Jordan.

Το 1996 ήταν όμως η μαγική του χρονιά αφού στέφθηκε πρωταθλητής με την Williams! Μάλιστα, ο ουσιαστικότερος αντίπαλος του στην κούρσα για τον τίτλο ήταν ο ομόσταυλος του στη βρετανική ομάδα, Jacques Villeneuve.

3Nigel Mansell

mirror.co.uk

Ακόμα ένας Βρετανός με πλούσια καριέρα στην Formula 1. Στο άθλημα για συνολικά 13 χρόνια (1980-1992, 1994-1994) ο Mansell έτρεξε με τις Lotus, Williams, Ferrari και McLaren.

Το 1992 κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο τρέχοντας για την Williams. Αντίπαλοι του στην κούρσα ήταν κυρίως οι Ricardo Patrese και o Michael Schumacher στα πρώτα του βήματα.

O Ayrton Senna, το μεγαλύτερο όνομα της εποχής, αρκέστηκε στην 4η θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος την συγκεκριμένη σεζόν!

4Nelson Piquet

tunrology.com

Η δεκαετία του ’80 ήταν από τις πλέον συναρπαστικές και αμφίρροπες στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης δεκαετίας ήταν και ο Βραζιλιάνος Nelson Piquet.

Ο 64χρονος σήμερα οδηγός συγκεκριμένα κατέκτησε 3 τίτλους, το 1981, το 1983 και το 1987. Οι 2 πρώτοι τίτλοι είχαν χρώμα Brabham ενώ αυτός του 1987 ήταν για την Williams.

O Piquet ήταν οδηγός Formula 1 από το 1987 μέχρι και το 1991.

5Jody Scheckter

snaplap.net

Ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία της Formula 1 με καταγωγή από την Αφρική. Ο Νοτιοαφρικανός λοιπόν έτρεξε για 8 χρόνια στις πίστες του κορυφαίου πρωταθλήματος (1972-1980).

Το πρώτο και μοναδικό του πρωτάθλημα ήταν στην πρότελευταια του σεζόν, το 1979, για την Ferrari. Ήταν πάντως ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα αφού ο Scheckter κατέκτησε τον τίτλο με μόλις 7 πόντους διαφορά από τον Gilles Villeneuve (60 – 53 αντίστοιχα).

Εσύ ήξερες πως αυτοί οι οδηγοί κατέκτησαν πρωτάθλημα Formula 1;