fbpx

Η Κύπρος είναι πανέτοιμη για την 19η Πανεπιστημιάδα!

Πανέτοιμοι δηλώνουν οι αθλητές μας οι οποίοι πλαισιώνουν την αποστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για την νέα πρόκληση – πρόσκληση που έχουν μπροστά τους, την 19η Πανεπιστημιάδα που θα γίνει από τις 18 μέχρι και τις 30 Αυγούστου στην Taipei της Taiwan.

Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός της Κύπρου, που τα τελευταία χρόνια γεύεται τεράστιες επιτυχίες ανά το Παγκόσμιο σε μικρά και μεγάλα τουρνουά με αντίπαλους χώρες και αθλητές μεγαθήρια,  καλείται για άλλη μία φορά να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Να τα δώσει όλα για την διάκριση και τα μετάλλια, να τα δώσει όλα για τον κυπριακό αθλητισμό όπως άλλωστε κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η αποστολή κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αλλά από την οικονομική κρίση δεν ξέφυγε ούτε ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός. Aυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών της ομοσπονδίας και των αθλητών μας.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, Δρ. Μιχάλη Κρασιά και τον αντιπρόεδρο, καθηγητή Πάνο Ραζή μαζί με 30 και πλέον αθλητές η αποστολή μας ταξιδεύει για το καλύτερο.

Ήδη η Taiwan ζει τους τελευταίους μήνες σε ρυθμούς Πανεπιστημιάδας και η προβολή που γίνεται σε όλη την χώρα είναι κυριολεκτικά απίστευτη. Με σύνθημα “Αγάπη και ειρήνη” η φλόγα ταξίδεψε σε 22 χώρες και σε όλες τις πόλεις της Taiwan όπου σε κάθε πέρασμα γίνεται πραγματικά γιορτή για την υποδοχή της.

Αναμένεται στις 19 Αυγούστου στο επίσημο άνοιγμα των αγώνων και στο opening ceremony να πάρει την θέση που την περιμένει για να φωτίζει το πνεύμα και το σώμα των αθλητών σε όλη την διάρκεια των προσπαθειών τους.

Η Πανεπιστημιάδα περιλαμβάνει 22 αθλήματα και για πρώτη φορά θα δούμε αθλήματα όπως το μπιλιάρδο και τα Roller sports.

Η Κύπρος μας θα λάβει μέρος σε 7 αθλήματα, αυτά του στίβου με την Ναταλία Ευαγγελίδου και τον Χρίστο Δημητρίου, στα 800μ και 1500μ. αντρών και γυναικών αντίστοιχα και με μεγάλες προσδοκίες, στο ακόντιο με τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη και το άλμα σε μήκος με την Νεκταρία Παναγή που θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό.

Στην ξιφασκία ο Αλεξάντερ Αντρέας Ττοφαρίδης θα δώσει την δική του μάχη ενώ στην Ενόργανη Γυμναστική και στο ατομικό οι Ηλίας και Μάριος Γεωργίου θα τα δώσουν όλα απέναντι σε ένα σκληρό ανταγωνισμό.

Στο τζούντο ο Φειδίας Κονναρής και στο τένις ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έχουν τις δικές τους δυνατότητες για επιτυχία και θα κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο.

Στο Tae kwon Do η κυπριακή αποστολή έχει να επιδείξει ότι καλύτερο στον παγκόσμιο αθλητισμό και από εκεί αναμένουμε πολλά. Όλοι οι αθλητές που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή έχουν τεράστια εμπειρία και κατακτήσεις μεταλλίων σε Παγκόσμιους Αγώνες και αναμένουμε – και είμαστε σίγουροι – ότι θα δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για την χώρα μας, τον κυπριακό και τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό αλλά και για τους εαυτούς τους για ότι καλύτερο.

Κυριακή Κουτούκη, Ειρήνη Πασιουλή, Δέσποινα Πηλαβάκη, Ιωάννης Πηλαβάκης, Γιώργος Κακουρής και Δημήτρης Μουστάκας αποτελούν την αφρόκρεμα των αθλητών μας που ρίχνονται στην μάχη απέναντι σε μεγαθήρια αλλά με πίστη στις τεράστιες δυνατότητες τους και οι αντίπαλοι μας τους γνωρίζουν καλά για το ταλέντο τις δυνατότητες και την μαχητικότητα τους.

Τέλος, με μεγάλες προσδοκίες ταξιδεύει στην 19η Πανεπιστημιάδα και η ομάδα του Βόλεϊ αντρών με τους:

Γαβριήλ Γεωργίου
Γιώργο Ζικάκη
James George Αναστασιάδης
Αντρέα Σπύρου
Κώστα Καλαφάτη
Αντρέα Χρυσοστόμου
Νικόλα Χαραλαμπίδη
Αυγουστίνο Μάριο Παναγιωτίδη
Χρίστο Προδρόμου
Δημήτριο Ποχανή
Alexander Nikola Αναστασιάδη
Αυγουστίνο Σαββίδη

οι οποίοι δηλώνουν πανέτοιμοι για να φτάσουν όσο πιο μακρία γίνεται στην διοργάνωση και να διεκδικήσουν αυτό που μπορούν και μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά.

Ο ανταγωνισμός και το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού την τελευταία δεκαετία ανέβηκε πάρα πολύ και δεν είναι τυχαίο που αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς λαμβάνουν μέρος σε αυτό.

Ο ανταγωνισμός για την πρωτιά κυρίως ανάμεσα στις μεγάλες χώρες είναι δεδομένος ενώ πολλές εκ των επιδόσεων αγγίζουν τα παγκόσμια ρεκόρ. Από την άλλη ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα αθλητών οι οποίοι τα επόμενα χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον του Παγκόσμιου Αθλητισμού.

Η Κύπρος, αν και μικρή χώρα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες, ακόμη και πολύ μεγαλύτερες χώρες, σε επιτυχίες, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός μας συνηθίζει σε μεγάλες επιτυχίες μέσα από την εξαιρετικά καλή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε όλη την διάρκεια του χρόνου και αυτό αναμένουμε ότι θα εισπράξουμε από τους αθλητές μας και φέτος.

Χωρίς πίεση αλλά με πίστη στις δυνάμεις μας η κυπριακή αποστολή του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ταξιδεύει για το καλύτερο με τις ευχές όλων να γυρίσει και πάλι με γεμάτες τις βαλίτσες από μετάλλια και εμπειρίες.

Καλή επιτυχία Κύπρος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,200FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending