fbpx

5+1 βίντεο από τον θρίαμβο της Ανόρθωσης επι της Τραμπζονσπόρ!

Η 3η Αυγούστου 2005 είναι ίσως η ιστορικότερη μέρα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Την συγκεκριμένη μέρα βλέπεις, για πρώτη φορά σε αθλητικό πλαίσιο η Κύπρος μας νίκησε την Τουρκία.

Βέβαια σε καμιά περίπτωση η πολιτική δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό αλλά όπως και να το κάνουμε όταν μια προσφυγική ομάδα (Ανόρθωση) αντιμετώπισε στα ίσα και τελικά επικράτησε μιας ομάδας από την Τουρκία (Τραμπζονσπόρ) ήταν αδύνατο να μην πανηγυρίσει ολόκληρο το νησί μας!

Αυτόν τον θρίαμβο είναι που θα παρουσιάσουμε μέσα από 5+1 βίντεο. Βίντεο που παρουσιάζουν τι έγινε στα παιχνίδια, τι αντιμετώπισε η ομάδα της Αμμοχώστου στην Τουρκία αλλά και τους πανηγυρισμούς μετά την πρόκριση!

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Τι έγινε στο αγωνιστικό κομμάτι!

Όσες φορές και να δει κανείς τα στιγμιότυπα των παιχνιδιών δεν τα χορταίνει! Από την μεγάλη νίκη στην Κύπρο (Νικολάου, Φρούσος, Τσιταϊσβίλι τα τέρματα) μέχρι και την συγκινητική βραδιά στην Τραπεζούντα πρόκειται για στιγμές και κυρίως συναισθήματα ανεπανάληπτα!

2
Η Παναγιά η Σουμελά σήκωσε το σημαιάκι!

Οι Τούρκοι προηγούνταν 1-0 στον επαναληπτικό. Το ματς ήταν στα τελευταία του δευτερόλεπτα και χρειάζονταν ένα τέρμα για να προκριθούν. Η Ανόρθωση, αγωνιζόμενη με 10 παίκτες από το 74′ λόγω αποβολής του Κατσαβάκη, δεχόταν μεγάλη πίεση!

Σε μια φάση διαρκείας η Τραμπζονσπόρ σκοράρει. Δεν είναι δυνατόν να πάρουν την πρόκριση, δεν γίνεται η ομάδα μας να μην περάσει στην επόμενη φάση! Ο βοηθός διαιτητής όμως σηκώνει το σημαιάκι, το τέρμα είναι οφσαίντ! Η πρόκριση ανήκει στην ομάδα μας, την ομάδα της Κύπρου!

3
Δεν χώνεψαν τον αποκλεισμό οι Τούρκοι!

Το πιο πάνω σκηνικό με το οφσαίντ τέρμα των Τούρκων δεν το είδαν οι λιγοστοί μεν, ηρωικοί δε οπαδοί της Ανόρθωσης!

Οι Τούρκοι ήδη από το 90′ πετροβολούσαν τους υποστηριχτές της βαρωσιώτικης ομάδας που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο πριν την λήξη του παιχνιδιού!

4
Ούτε η αποστολή της ομάδας γλίτωσε!

Τόσο δύσκολο για τους Τούρκους ήταν να συνειδητοποιήσουν τον αποκλεισμό τους που εκτός από τους οπαδούς και η αποστολή της ομάδας, μαζί με τους δημοσιογράφους που την συνόδεψαν, δέχτηκε πετροβολισμό από τους Τούρκους στον δρόμο προς το αεροδρόμιο!

Η απάντηση της κυπριακής ομάδας ήταν η πρόκριση!

5
Η πρόκριση που ένωσε όλη την Κύπρο!

Αναφέραμε και στον πρόλογο πως η πρόκριση της Ανόρθωσης επι της Τραμπζονσπόρ ήταν η ιστορικότερη μέρα του κυπριακού ποδοσφαίρου! Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι εξαιτίας των ιδιατεροτήτων που είχε η αναμέτρηση η πρόκριση δεν πανηγυρίστηκε μόνο από τους Ανορθωσιάτες αλλά από όλους τους Κύπριους!

Ακόμα και στην Τραπεζούντα ταξίδεψε οπαδός του ΑΠΟΕΛ και οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας απλά και μόνο για να στηρίξουν την κυπριακή ομάδα! Ήταν η βραδιά που ήταν λες και η Ανόρθωση ήταν η Εθνική Κύπρου!

6
Υποδοχή ηρώων, όπως τους άξιζε!

Η αποστολή της Ανόρθωσης επέστρεψε από την Τουρκία χαράματα της 4ης Αυγούστου. Τι και αν ήταν ακατάλληλη η ώρα; Χιλιάδες κόσμου (και πάλι ανεξαρτήτως ομάδας) μαζεύτηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας περιμένοντας τους θριαμβευτές!

Το αεροπλάνο πέρασε μέσα από υδάτινη αψίδα και οι ποδοσοφαιριστές της Ανόρθωσης δαφνοστεφανώθηκαν! Είχαν ήδη αποκτήσει χαρακτήρα ηρώων!

Η πρόκριση της Ανόρθωσης επι της Τραμπζονσπόρ ήταν τεράστια από όλες τις απόψεις! Εσύ πού ήσουν το βράδυ της 3ης Αυγούστου 2005; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending