fbpx

3 πράγματα που μάθαμε από τον τελευταίο αγώνα του Usain Bolt!

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του αθλητισμού φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος του. Ένας αθλητής τόσο ανθρώπινος και τόσο “εξωγήινος” ταυτόχρονα ετοιμάζεται να αφήσει τα ταρτάν, σαν αθλητής τουλάχιστον, αφήνοντας μας όμως κληρονομιά πολλές όμορφες στιγμές και αρκετά ρεκόρ που μοιάζουν προς το παρόν ακατάρριπτα!

Και μπορεί στον τελευταίο του αγώνα 100μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου ο Usain Bolt να έχασε όμως ακόμα και στην τελευταία του παράσταση ζήσαμε αξέχαστες στιγμές!

Η τελευταία κούρσα όμως του Τζαμαϊκανού μας έδωσε και αρκετά μαθήματα.

Για το ποια είναι αυτά δες παρακάτω:

1
Η κλάση ενός αθλητή δεν χάνεται!

Ο πολύς κόσμος τον έμαθε το 2007 όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Οσάκα. Από τότε μέχρι και ψες ο Bolt ήταν η προσωποποίηση της κλάσης!

Με μοναδικό στυλ και σχεδόν μόνιμα ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα χείλη φρόντιζε με την παρουσία του να θυμίζει πόσο όμορφος είναι ο αθλητισμός!

Η παραδοχή του ότι ο Jason Gatlin δεν άξιζε τις αποδοκιμασίες από τους Βρετανούς θεατές ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα σε μια φανταστική καριέρα!

2
Τα παραμύθια δεν έχουν πάντα ευτυχισμένο τέλος!

Στην περίπτωση του Τζαμαϊκανού μια καριέρα γεμάτη νίκες και ρεκόρ δεν τέλειωσε όπως έπρεπε: με νίκη. Ίσα – ίσα που η “αστραπή” περιορίστηκε στην, φτωχή για την κλάση του, 3η θέση. Ήταν όμως φανερό ότι στα 31 του και ξέροντας ότι το τέλος είναι πολυ κοντά δεν ήταν ο ίδιος Usain Bolt που γνωρίσαμε!

Βέβαια, για τον Jason Gatlin δεν ισχύει το τιτλάκι αφού στο τελευταίο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στα 35 του χρόνια κλείνει σιγά – σιγά την καριέρα του με ένα χρυσό που έψαχνε καιρό!

3
Αθλητισμός σημαίνει σεβασμός!

Πολλές φορές στα ομαδικά αθλήματα τυχαίνει να βλέπουμε φαινόμενα έπαρσης ή υποτίμησης του αντιπάλου. Φαινόμενα που στο τέλος της μέρας καμιά σχέση με το “ευ αγωνίζεσθαι” δεν έχουν.

Η κίνηση όμως του Gatlin να υποκλιθεί μπροστά στον Bolt χτες και παρά το γεγονός πως ήταν ο νικητής αλλά και η αγκαλιά των 2 φανωρώνει αυτό που έπρεπε να μαθαίνουμε όλοι από πολύ νεαρή ηλικία: ότι ο αθλητισμός είναι παιχνίδι, είναι χαρά, είναι σεβασμός στην προσπάθεια που κάνει ο κάθε αθλητής!

Ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχεις από τον Usain Bolt;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending