5 λόγοι που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου!

Είμαι σίγουρη πως όλες μας έχουμε πέρασει αρκετές φάσεις στη ζωή μας απορώντας για τα μαλλιά μας. Αυτό μας συμβαίνει συνήθως όταν επιχειρήσουμε ένα καινούριο κόψιμο και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τρέχουμε αμέσως για λύσεις.

Καμιά φορά όμως όσο κι αν προσπαθούμε τα μαλλιά μας δε μεγαλώνουν ούτε εκατοστό (οκ ίσως να υπερβάλω)! Και ψάχνεις να βρεις για ποιο λόγο τα μαλλιά σου δεν μπορούν να μεγαλώσουν ή γιατί δεν μεγαλώνουν τόσο γρήγορα!

Δες εδώ τους λόγους που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου:

1Διατροφή

theconversation

Ναι και πάλι η διατροφή είναι από τους πιο βασικούς λογούς. Αν ο οργανισμός σου στερείται τροφές που περιέχουν σίδηρο, βιταμίνες και πρωτεΐνες τότε είναι απολύτως λογικό να μη μακραίνουν τα μαλλιά σου.

Να προσθέσεις σίγουρα στη διατροφή σου αυγά, σπανάκι, αβοκάντο, γιαούρτι και μοσχάρι.

2Καθημερινή ρουτίνα – Θερμότητα

Lookfantastic

Η καθημερινή ρουτίνα και χρήση της θερμότητας, καταστρέφει τα μαλλιά σου. Πρέπει να είσαι πολύ προσεχτική μέχρι και να ξέρεις μέχρι ποια θερμοκρασία αντέχουν τα μαλλιά σου. Δεν αντέχουν όλα τα μαλλιά στους 210 °C.

Αν όμως θέλεις να τα ισιώνεις, γιατί νιώθεις πιο ωραία μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς προϊόντα καλής ποιότητας.

3Λάθος προϊόντα

kinkycurlycoilyme

Πολύ σημαντικό να επενδύσεις σε ποιοτικά σαμπουάν και conditioner, που βοηθούν και αναδομούν τα μαλλιά σου σε κάθε λούσιμο, πάντα με βάση τη δική σου τρίχα.

Τα λάθος προϊόντα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη της τρίχας.

4Κόψιμο

goodhousekeeping

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις την ψαλίδα τη σωστή στιγμή και τακτικά χωρίς να την παραβλέπεις.

Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις, πριν προκαλέσεις μεγαλύτερα προβλήματα που θα οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.

5Δεν κοιμάσαι αρκετά

Greatist

Έχεις ανάγκη και δικαιούσαι αυτές τις οκτώ ώρες, οπότε φρόντισε οπωσδήποτε να τις βάλεις σε προτεραιότητα.

Το να μην κοιμάσαι αρκετά μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, ένα εκ των οποίων είναι τα αδύναμα μαλλιά και το μη υγιές δέρμα. Ο ύπνος είναι απαραίτητος κορίτσια μου!

Τώρα που ξέρεις τι εμποδίζει τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν,
φρόντισέ τα περισσότερο!