fbpx

10+1 φορές που η Κύπρος γράφτηκε στο βιβλίο “Guinness” για τα κατορθώματά της!

Πες αλήθεια! Πιστεύεις κι εσύ ότι, τα πιο πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα και αξιοπερίεργα γεγονότα, καταγράφονται μόνο σε μεγάλες χώρες του κόσμου; Αν ναι κακώς!

Γιατί σ’ το λέω αυτό; Η μικρή μας χώρα, Κύπρος, έχει φιγουράρει αρκετές φορές στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, είτε καταρρίπτοντας προηγούμενα ρεκόρ άλλων χωρών, είτε δημιουργώντας δικά της έξυπνα και άκρως κυπριακά ρεκόρ!

Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε 10+1 τέτοιες περιπτώσεις που η Κύπρος γράφτηκε στο βιβλίο “Γκίνες” και που ίσως τις έχεις ήδη ακουστά.

Δες τις πιο κάτω:

1
Το μεγαλύτερο κυπριακό λουκούμι

must.com.cy

Το 2004, ο δήμος Γεροσκήπου στην Πάφο, εξασφάλισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, παρασκευάζοντας το μεγαλύτερο κυπριακό λουκούμι στον κόσμο – ζύγιζε 2 τόνους και 718 κιλά!

Χρειάστηκαν 2 ημέρες συνεχούς εργασίας για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ετοιμασία του.

Για την παρασκευή του χρειάστηκαν περισσότεροι από 2 ½ τόνοι ζάχαρης, 350 κιλά καλαμπόκι, αλεύρι και 150 κιλά αποξηραμένα αμύγδαλα.

2
Ο μεγαλύτερος κυπριακός γύρος

xeroteana.com

Στις 31 Δεκεμβρίου 2008, ο δήμος Πάφου κατάκτησε ακόμη μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Αυτή τη φορά όμως, όχι για το μεγαλύτερο επιδόρπιο, αλλά για το μεγαλύτερο φαγητό στον κόσμο!

Ο γιγάντιος (και λαχταριστός) κυπριακός γύρος ζυγίστηκε από τους ειδικούς και είχε βάρος 4.022 κιλά και ύψος γύρω στα 2,30 μέτρα!

3
Ο μεγαλύτερος παραδοσιακός χορός «Χασάπικο»

thebestdance.com

Ο δήμος Λάρνακας κατάφερε στις 12 Δεκεμβρίου 2010, να καταρρίψει στην πλατεία Ευρώπης στις Φινικούδες το ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο παραδοσιακό χορό.

Συγκεκριμένα, 749 άτομα, ντύθηκαν με τη χαρακτηριστική στολή του χασάπικου χορού (μαύρο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο και κόκκινο ζωνάρι) και χόρεψαν για 5 συνεχόμενα λεπτά, τη “Φραγκοσυριανή”!

4
Η μεγαλύτερη κυπριακή φλαούνα

xeroteana.com

Στις 11 Απριλίου 2012, καταγράφεται ακόμη μια κυπριακή επιτυχία στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η υπεραγορά Carrefour στη Λεμεσό, παρασκεύασε τη μεγαλύτερη φλαούνα που μέχρις στιγμής υπάρχει στον κόσμο!

Η κυπριακή γιγαντο-φλαούνα είχε μήκος 1,24 μέτρων και πλάτος 2,45 μέτρων καθώς ζύγιζε 259,2 κιλά!

5
Οι περισσότερες συνεχόμενες κεφαλιές

YouTube.com

Δυο αδέλφια από την Λεμεσό, ο Δήμος και ο Ρένος Χριστοδουλίδης, κατάφεραν να “σπάσουν” το παγκόσμιο ρεκόρ που υπήρχε σε συνεχόμενες κεφαλιές, με μπάλα ποδοσφαίρου – αντάλλαξαν μεταξύ τους την μπάλα 1.013 φορές!

Το ρεκόρ σημειώθηκε στο Στάδιο Νίκος Σολομωνίδη (3 Οκτωβρίου 2014) κατά τη διάρκεια της “Move Week Cyprus”.

6
Η μεγαλύτερη “παρέλαση” αυτοκινήτων Toyota

xeroteana.com

Στις 7 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη “παρέλαση” αυτοκινήτων στην Κύπρο.

Ειδικότερα, 742 διαφορετικοί τύποι αυτοκινήτων Toyota παρέλασαν σε απόσταση 3,8 χιλιομέτρων γύρω από το στάδιο Γ.Σ.Π. στη Λευκωσία, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο μια θέση στο πολυπόθητο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ!

7
Η μεγαλύτερη κτένα για σγουρά μαλλιά

city.sigmalive.com

Ο Αντρέας Παπαντωνίου από την Αγία Νάπα της ελεύθερης Αμμοχώστου, εξέθεσε στις 27 Αυγούστου 2015 τη μεγαλύτερη κατασκευή του στο λιμανάκι της περιοχής.

Η μεταλλική κτένα που είχε κατασκευάσει, για σγουρά μαλλιά, μετρήθηκε από τους ειδικούς (είχε μήκος 6 μέτρα και 2 εκατοστά!) και έλαβε επιτυχώς το σχετικό πιστοποιητικό του οργανισμού!

8
Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε κοιλιακή θέση – σανίδα

xeroteana.com

Ακόμη ένα κυπριακό ρεκόρ, προστίθεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2015 στο βιβλίο “Γκίνες”.

Η Μαρία Καλημέρα από το Παραλίμνι της ελεύθερης Αμμοχώστου επιχείρησε να καταρρίψει το ρεκόρ των 2 ωρών και 12 λεπτών στην δοκιμασία “Longest Time in the Abdominal Plank Position” στο Playersroom Performance & Fitness στην Δερύνεια.

Η προσπάθεια της στέφθηκε με επιτυχία, αφού το χρονόμετρό της έφτασε στις 3 ώρες και 31 λεπτά!

9
Η μεγαλύτερη υποβρύχια ανθρώπινη αλυσίδα

city.sigmalive.com

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, η Λεμεσός κατάρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η Ιταλία με 173 δύτες για τον σχηματισμό της μεγαλύτερης υποβρύχιας αλυσίδας ανθρώπων.

Η επιτυχής αυτή προσπάθεια πραγματοποιήθηκε από 278 εθελοντές του Συνδέσμου Δυτών “Κίμων” και του Συνδέσμου Δυτών της Cyta, με την υποστήριξη του Flyboarding Cyprus.

Γύρω στις 07:30 το πρωί της μέχρις τις 10:30, οι εθελοντές δύτες είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα, κρατώντας ένα σχοινί το οποίο ήταν δεμένο στο μόλο και κάνοντας κατάδυση σε βάθος 5 μέτρων περίπου για 10 λεπτά!

10
Το μεγαλύτερο μουσείο ποδοσφαιρικών εκθεμάτων “Μισιέλ Πλατινί”

blog.terrabook.com

Το “Μουσείο Πλατιν” που στεγάζεται στη Μοσφιλωτή, εξασφάλισε στις 26 Μαρτίου 2017, μια επάξια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο λόγος; Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή αθλητικών και ποδοσφαιρικών εκθεμάτων που βρίσκονται στο νησί μας!

Συγκεκριμένα, η προσωπική συλλογή του κύριου Φίλιππου Σταύρου, περιλαμβάνει 41.630 αθλητικά εκθέματα (αναμνηστικά, φωτογραφίες, μπάλες, περιοδικά, στολές, παπούτσια και διάφορα άλλα αντικείμενα), εκ των οποίων περίπου τα 34.000 αφορούν τον ποδοσφαιρστή Μισιέλ Πλατινί!

11
Τα περισσότερα άτομα σε στατικό κύκλο ισορροπίας

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, η ομάδα του StudentLife και του StudentLife Academy μαζί με 150 εθελοντές, έσπασαν το ρεκόρ με τα περισσότερα άτομα σε στατικό κύκλο ισορροπίας! Η «άσκηση στατικής ισορροπίας» γίνεται για ενίσχυση της συνεργασίας σε μια ομάδα.

Για να σπάσει το ρεκόρ, οι συμμετέχοντες έπρεπε να ισορροπήσουν για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μάλιστα στην πρώτη προσπάθεια με συνολικό χρόνο 14 δευτερόλεπτα!

Εσύ γνωρίζεις κι άλλες περιπτώσεις που η Κύπρος έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending