fbpx

5 ενδιαφέροντα στοιχεία του αποψινού Super Cup Ευρώπης!

Κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς απόψε ανάμεσα σε 2 παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης, την Real Madrid και την Manchester United. Η πρώτη ως η κάτοχος του Champions League, η δεύτερη σαν η κάτοχος του Europa League διεκδικούν το Super Cup Ευρώπης!

Ανέκαθεν ο αγώνας είχε περισσότερο χαρακτήρα φιλικού παρά τελικού αφού στο ξεκίνημα της χρονιάς καμιά ομάδα δεν είναι αγωνιστικά έτοιμη ενώ ο θεσμός απλά προσθέτει ένα τίτλο στην νικήτρια ομάδα. Καθαρά θέμα πρεστίζ δηλαδή αφού το Super Cup δεν έχει (ούτε θα έχει ποτέ) την αίγλη των άλλων μεγάλων διοργανώσεων.

Παρ’ όλα αυτά, από το αποψινό ματς προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Για το ποια είναι αυτά δες πιο κάτω:

 

1
Ο πρώτος τελικός στα Σκόπια!

Ο αποψινός τελικός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα διοργανωθεί στα Σκόπια. Αρένα του ματς θα είναι το “Βασιλίας Φίλιππος II” χωρητικότητας 33,460 θεατών. Λειτουργεί ως έδρα των Vardar και Rabotniski αλλά και της εθνικής Σκοπίων.

2
3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια η Real, μετά από 9 χρόνια η United!

Τα τελευταία χρόνια οι ισπανικές ομάδες κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή θα είναι η 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια που η Real θα κυνηγήσει το τρόπαιο (το κατέκτησε τις προηγούμενες 2) που μετρά συνολικά 3 κατακτήσεις Super Cup.

Από την άλλη, η ομάδα του Mourinho θα διεκδικήσει για 4η φορά το Super Cup μετρώντας μόλις ένα τρόπαιο από το μακρινό, πλέον, 1991. Μάλιστα, η τελευταία παρουσία των “μπέμπηδων” σε ματς Super Cup Ευρώπης ήταν το 2008 απέναντι στην Zenit.

3
Πρώτη φορά αντίπαλοι Mourinho – Zidane!

Παρ’ ότι ο Ζιζού υπήρξε συνεργάτης του Mourinho στην Real οι δρόμοι τους δεν συναντήθηκαν ποτέ σαν αντίπαλοι στην σκακιέρα της προπονητικής.

Για τον Πορτογάλο θα έχει ιδιαίτερη σημασία το παιχνίδι αφού θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρώτο του Super Cup. Προσπάθησε άλλες 2 φορές (2003, 2013) αλλά έχασε και τις 2.

Από την άλλη, ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι το 2ο Super Cup για τον Zidane που μετρά ήδη μια κατάκτηση, την περσινή απέναντι στη Σεβίλλη (3-2 στην παράταση).

4
Να κάνει ότι και η Milan του Sacchi!

Η μοναδική ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε το τρόπαιο συνεχόμενα ήταν η μεγάλη Milan του Arrigo Sacchi το 1898, 1990.

Αν οι μερένχες το κατακτήσουν απόψε θα ισοφαρίσουν την επίδοση.

5
Ποιας θα σπάσει το αήττητο;

Ένα εξαιρετικά σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι πως και οι 2 ομάδες “τρέχουν” σημαντικά αήττητα σερί στα κύπελλα Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, η Real εχει ηττηθεί σε μόλις 1 από τα τελευταία 18 της παιχνίδια στα κύπελλα Ευρώπης. Πρόκειται για τον επαναληπτικό περσινό ημιτελικό του Champions League απέναντι στην Atletico. Τότε η ομάδα του Zidane ηττήθηκε μεν με 2-1 αλλά εξασφάλισε την πρόκριση χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα.

Παράλληλα, στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις τους με αγγλικές ομάδες οι Μαδριλένοι είναι αήττητοι μετρώντας 7 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Από την άλλη, η ομάδα του Mourinho είναι άηττητη στην Ευρώπη εδώ και 11 αγώνες. Η τελευταία ήττα των “κόκκινων διαβόλων” ήταν στην 4η αγωνιστική των ομίλων του περσινού Europa League οταν και ηττήθηκαν με 2-1 από την Fenerbahce!

Ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο απόψε; Real ή Manchester United;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending