Βρες τι σου αρέσει να κάνεις και αφιέρωσε χρόνο να μάθεις να το κάνεις καλά!

Maria Papadouri
Content Crafter | Social Media Consultant

Καθώς βρίσκεσαι ακόμη σε εκπαιδευτικό περιβάλλον, μπορείς να βρεις μπροστά σου διάφορες ευκαιρίες για να μάθεις πολλά πράγματα. Τα πράγματα αυτά, έχουν να κάνουν κυρίως με το αντικείμενο των σπουδών σου.

Αν και στην πανεπιστημιακή ζωή προτείνεται να “απορροφήσεις” όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, όταν βγεις έξω για να ψάξεις δουλειά, θα δεις πως οι γνώσεις κάπου δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο.

Αυτό βέβαια δεν πρέπει να τρομάζει, καθώς άλλο περιβάλλον είναι το σχολείο ή το πανεπιστήμιο και άλλο περιβάλλον ο εργασιακός χώρος. Το καθένα εξυπηρετεί άλλο σκοπό, που όμως κάπου πρέπει να συγκλίνουν.

1Πού να στοχεύσεις;

Με τον καιρό, θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πως δεν χρειάζεται να δώσεις όλη σου την ενέργεια στο να μάθεις τα πάντα.

Εκεί που πρέπει να στοχεύσεις, είναι στο να αναπτύξεις νέες δεξιότητες. Οι δεξιότητες είναι αυτές που ξεχωρίζουν δύο ανθρώπους που έχουν το ίδιο υπόβαθρο.

Όταν λέμε δεξιότητες, εννοούμε να κάνεις στην πράξη καλά κάτι, που ο άλλος το ξέρει μόνο θεωρητικά.

2Τι μπορείς να κάνεις;

Κάποιος που δουλεύει συνεχώς στο να κάνει πωλήσεις, θα είναι ένα βήμα πιο πάνω από αυτόν που διάβασε όλα τα βιβλία του κόσμου, αλλά ποτέ δεν πούλησε κάτι.

Κάποιος που γνωρίζει να χρησιμοποιηθεί καλά τα Photoshop, Illustrator, InDesign, θα βρει περισσότερες ευκαιρίες από κάποιον που ξέρει μόνο το Photoshop.

3Εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία

Δεν χρειάζεται απαραίτητα εργασιακή εμπειρία για να αναπτύξεις δεξιότητες. Σίγουρα, μέσα σε μια επιχείρηση υπάρχει άλλος δυναμισμός, αλλά αν δεν έρθει άμεσα αυτή η ευκαιρία, μην αφήσεις τον χρόνο να πάει χαμένο.

Μπορείς να αναλάβεις κάποια μικρά projects, να βοηθήσεις ένα συγγενικό σου πρόσωπο, να βρεις ένα intership ή να δημιουργήσεις κάτι δικό σου. Στην αρχή δεν είναι απαραίτητο να είναι με αμοιβή, καθώς επικεντρώνεσαι στην πρακτική μέθοδο.

Όταν κάτι το κάνεις στην πράξη 3-4 φορές, βλέπεις πως κάθε φορά γίνεσαι καλύτερος. Όταν στείλεις το βιογραφικό σου και έρθει εκείνη η ώρα της συνέντευξης, θα έχεις ένα μεγάλο όπλο έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Απλά βρες εκείνο που σου αρέσει να κάνεις και επένδυσε χρόνο πάνω του για να μάθεις να το κάνεις καλά.

Τα καλύτερα θα τα βρεις μπροστά σου μετά!

 


Θες να μάθεις πώς μπορείς από Φοιτητής να γίνεις Επαγγελματίας και να αποκτήσεις την εμπειρία που χρειάζεσαι;

Μάθε περισσότερα για το StudentLife Academy και δες το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ!