fbpx

5+1 καταστάσεις που θα ταυτιστούν όσοι συνηθίζουν να μιλούν δυνατά!

Οι φράσεις “μεν μιλάς τόσο δυνατά πάλε ακούω σε” είναι κάτι που ακούς συχνά;

Αν ναι, τότε με τα πιο κάτω σίγουρα θα ταυτιστείς.

Με πόσα από τα πιο κάτω συμφωνείς ότι σου συμβαίνουν;

1
Καφκάς

Συνέχεια, σου λένε “μα γιατί φωνάζεις;“. Φίλοι, συγγενείς και λοιποί, μόλις ανοίξεις το στόμα σου να αρθρώσεις μια λέξη, ακούς από όλους ότι εν συζήτηση που κάμνετε και δεν είναι ανάγκη να εξάπτεσαι.

Μίλα πιο σιγά ρε μάνα μου“, κλασική ατάκα που ακούς. “Έτσι εν η φωνή μου τι να κάνουμε, μα εν και ελέγχω το, ούτε εθύμωσα…”, σκέφτεσαι αλλά κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει.

2
“Πε μου, μα εν ακούεις;”

Standard ερώτηση που θα πέσει στο τραπέζι μόλις ανοίξεις το στόμα σου να φκάλεις λλίο φωνή.

Τούτη η εντύπωση ότι είμαι κουφός/ή που έχουν ούλλοι, επειδή η φωνή μου εν λίγο πιο δυνατή που το κανονικό. Τι εν καταλαβαίνουν δηλαδή; Έτσι είναι η φωνή μου.

3
Γυρίζουν ούλλοι

Σκηνικό: είσαι σε ένα ωραιότατο cafe, μπαράκι, εστιατόριο κ.λ.π και κουβεντιάζετε με τους φίλους σου πολλά ωραία και καλά.

Μέχρι, που σε κάποια στιγμή γυρίζει κάποιος από την παρέα και λέει σου “μίλα λλίο πιο σιγά ρε μάνα μου και θωρούν μας ούλλοι… Έτσι όπως μιλάς νομίζουν ότι τσακωνούμαστε!“.

Εσύ αμέσως κοιτάζεις όλους στην παρέα να βλέπουν γύρω-γύρω ντροπιασμένοι.

4
“Βάλε μια φωνή”

Πάντα, μα πάντα όμως όταν η μάμμα σου θέλει να φωνάξεις κάποιον, είτε αυτός είναι ο αδερφός είτε ο γείτονας θα σου πει εσένα.

Κόρη μου, βάλε μια φωνή της αρφής σου και εν με ακούει” ή “Φώναξε του αρφού σου εσύ που μπορείς, γιατί φορεί head-phones και εν ακούει“.

By the way, “πώς να με ακούσει εμένα ρε μάμμα, αφού φορεί headphones“, σκέφτεσαι αλλά σιωπάς και κάμεις εκείνο που σου είπε και μετά συνεχίζεις τη δουλειά σου.

5
Είσαι το επίκεντρο

Πάντα, όταν μιλάς όλοι στην παρέα βλέπουν εσένα και ακούν εσένααναγκαστικά… άσχετα αν δεν καταλαβαίνουν τι λες.

Ο λόγος; Προφανής. Δεν μπορούν να συζητήσουν με τους υπόλοιπους γιατί η φωνή σου τους καλύπτει όλους και περιμένουν να τελειώσεις για να συνεχίσουν.

Έτσι, καταλήγεις να είσαι πάντα το επίκεντρο της συζήτησης.

6
Bonus: Μιλάς γρήγορα

Ερευνητές αναφέρουν ότι τα άτομα που μιλούν δυνατά, συνήθως μιλούν και γρήγορα! Αν, δεν είσαι φωνακλάς σκέφτου τις στιγμές όταν είσαι θυμωμένος και ανεβάζεις τόνους της φωνής σου, επακόλουθο είναι να μιλάς και γρήγορα.

Τώρα εσένα που η φωνή σου είναι από τη φύση της πιο δυνατή, όποτε μιλάς παρατηρείς τους γύρω σου να κουνούν το κεφάλι τους καταφατικά τις πλείστες φορές. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν καταλαβαίνουν τι λες, δεν μπορούν να σε προλάβουν. Ζήτα τους ότι θες αυτοί θα συμφωνήσουν!

Τέλος, αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γύρω σου, είναι πως έτσι είναι η φωνή σου! Σίγουρα, δεν πρέπει κι εσύ να παραλείπεις να απολογείσαι αν καμιά φορά το παρακάνεις.

Οι άλλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, αυτός είναι ο τρόπος που μιλάς.

Με πόσα από τα πιο πάνω ταυτίζεσαι (ή σου θύμισαν κάποιον/α);

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending