fbpx

8 ταινίες που είχαν μόνο έναν πρωταγωνιστή και έκαναν επιτυχία!

Τις περισσότερες φορές συνδυάζονται στις ταινίες περισσότερα από ένα μεγάλα ονόματα” ηθοποιών.

Με αυτόν τον τρόπο οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια όσο αφορά την εκτέλεση και την απήχηση της ταινίας που θα έχει στο κοινό.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις… Ταινίες δηλαδή που είχαν μόνο έναν πρωταγωνιστή κι όμως κατάφεραν να κάνουν θραύση!

Ας δούμε παρακάτω κάποιες από τις ταινίες αυτές:

1
The Shallows (2016)

H πιο πρόσφατη ταινία “The Shallows” έχει ως πρωταγωνίστρια την Nancy (την υποδύεται η Blake Lively), η οποία κάνει σερφ μόνη της σε μια απομονωμένη παραλία.

Ξαφνικά ένας λευκός καρχαρίας της επιτίθεται και αυτό που έχει σημασία είναι να παραμείνει ζωντανή παρόλο το γεγονός πως ο εχθρός της βγαίνει –κόντρα στη φύση– στα ρηχά. Μένουν 200 μέτρα για να είναι ασφαλής και η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη…

Η ταινία έχει αρκετό ενδιαφέρον και σίγουρα πολλές φορές σε καθηλώνει, κάτι το οποίο ελάχιστες ταινίες του είδους κατάφεραν. Η κεντρική ιδέα μπορεί να είναι σχετικά κοινότυπη, ωστόσο είναι δοσμένη με ωραία σκηνικά και σκηνοθεσία.

2
Cast Away (2000)

Ίσως η πιο γνωστή ταινία που πλαισιώνεται από έναν ηθοποιό, ακολουθεί την περιπέτεια του Tom Hanks. Ξεκινώντας με την συντριβή του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδευε, ο πρωταγωνιστής ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε ένα νησί με μόνη παρέα –την ίσως πιο γνωστή- μπάλα του βόλεϊ, την οποία ονομάζει Wilson.

Ο πρωταγωνιστής παραμένει στο νησί για 4 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων μαθαίνει πώς να επιβιώνει και να εξασφαλίζει τα βασικά για την επιβίωση του ενώ στο τέλος, καταστρώνει μια απόπειρα να ξεφύγει από το νησί.

Αν και στην αρχή της ταινίας εμφανίζονται και άλλοι ηθοποιοί, σε ένα συντριπτικά μεγάλο μέρος της ταινίας δεν εμφανίζεται κανένας άλλος πέρα από τον άτυχο ναυαγό!

3
All is lost (2013)

Σε παρόμοια τύχη  «ατυχία»  με τον Tom Hanks, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «All is lost» ταξιδεύει με τη βάρκα του όταν συνειδητοποιεί ότι από κάπου μπαίνει νερό στη βάρκα του, και αυτό δεν θα μπορούσε να σημαίνει τίποτα άλλο από… ότι κινδυνεύει!

Η ταινία αυτή το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, και όχι μόνο αποτελείται από έναν μόνο ηθοποιό, Robert Redford, αλλά ο πρωταγωνιστής δεν λέει παραπάνω από μερικές φράσεις σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν τον εμπόδισε να προταθεί για Χρυσή Σφαίρα.

4
Locke (2013)

Αλλάζοντας τελείως σκηνικά, πηγαίνουμε στην ταινία «Locke» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Tom Hardy, και όπου βλέπουμε το ταξίδι του πρωταγωνιστή προς το Λονδίνο όπου γεννάει μια γυναίκα με την οποία είχε ένα one night stand –και που κάτι απ’ ότι φαίνεται πήγε πολύ στραβά.

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας μας δείχνει τον ηθοποιό πίσω από το τιμόνι να μιλάει στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του, τη μέλλουσα μητέρα του παιδιού του αλλά και συνεργάτες του από τη δουλειά!

5
Wrecked (2011)

Εγκλωβισμένος και τραυματισμένος στο αμάξι του βρίσκεται ο Adrien Brody στην ταινία «Wrecked», ενώ τίποτα περισσότερο δεν είναι γνωστό για το πώς κατέληξε εκεί.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, μας αποκαλύπτονται διάφορες πληροφορίες σταδιακά, που αφορούν τον παρελθόν του και που δείχνουν ότι τελικά, δεν είναι ένα απλό τρακάρισμα.

6
I Am Legend (2007)

Μια ταινία που όλοι λίγο-πολύ έχουμε δει, το «I am legend» είναι μια από αυτές τις ταινίες που πλαισιώνονται αποκλειστικά από έναν ηθοποιό – και ας μην το έχουμε συνειδητοποιήσει πολλοί.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας εμφανίζονται πολλά «όντα», αλλά κανένας άλλος ηθοποιός πέρα από τον Will Smith.

Μετά από έναν θανατηφόρο ιό που έχει καταστρέψει την ανθρωπότητα, ο πρωταγωνιστής έχει μείνει πίσω, προκειμένου να βρει το αντίδοτο για τον ιό αυτό και να δώσει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή.

7
127 Hours (2010)

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, ο James Franco παίρνει τον ρόλο του Aron Ralston ο οποίος παγιδεύτηκε σε μια χαράδρα όταν ένας βράχος έπεσε στο χέρι του.

Η ταινία ακολουθεί την περιπέτεια του, και αφού έχουν περάσει 5 μέρες στις οποίες ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει τρόπους να επιβιώσει ενώ ταυτόχρονα εξετάζει την μέχρι τώρα ζωή του, αποφασίζει να κόψει το χέρι του για να ελευθερωθεί από τον βράχο.

Φυσικά, η ερμηνεία του James Franco κέρδισε τις εντυπώσεις και αυτό φάνηκε καθώς ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στα Oscars.

8
Buried (2010)

Ο Ryan Reynolds ενσαρκώνει έναν οδηγό λεωφορείου στην ταινία «Buried», τον οποίο απαγάγουν και θάβουν ζωντανό στο Ιράκ.

Ολόκληρη η ταινία έχει γυριστεί μέσα στη κάσα στην οποία έχουν κλειδώσει τον πρωταγωνιστή, και όπου βρίσκεται με τίποτα περισσότερο από ένα κινητό και έναν φακό.

Το κλειστοφοβικό αυτό περιβάλλον, απ’ ότι φαίνεται δεν τρόμαξε τον Ryan ο οποίος απέσπασε διάφορα βραβεία για την εκπληκτική ερμηνεία του.

Αν δεν τις έχεις δει, σου τις συστήνουμε ανεπιφύλαχτα! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending