fbpx

5+1 αγώνες μεταξύ Εθνικών ομάδων που συγκλονίζουν τους πάντες!

Τα “ευλογημένα” εκείνα καλοκαίρια που υπάρχει Μουντιάλ ή Euro είναι και τα καλύτερα. Γιατί μπορεί τους καλοκαιρινούς μήνες να απολαμβάνουμε τα προκριματικά των ομάδων μας στην Ευρώπη, κανένα μεγάλο τουρνουά μεταξύ ευρωπαϊκών ομάδων άντε και τα πρωταθλήματα που είναι σε εξέλιξη Ιούνη και Ιούλη.

Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την ιδέα ενός τεράστιου ντέρμπι ανάμεσα σε εθνικές με έπαθλο μια πρόκριση ή ακόμα και ένα τρόπαιο. Κάπως έτσι, υπάρχουν στο μυαλό του καθενός μερικά παιχνίδια ανάμεσα σε παραδοσιακές ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις που αποσπούν την προσοχή όλων μας.

Εμείς επιλέξαμε 5+1 τέτοια (είναι πολύ περισσότερα ανάλογα και με τα γούστα του καθενός) και σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω!

Δες ποια είναι (και πες μας ποιο από αυτά είναι εκείνο που περιμένεις περισσότερο να δεις):

1
Βραζιλία – Αργεντινή

Ίσως το κορυφαίο ντέρμπι στον κόσμο! 2 ποδοσφαιρικές σχολές της Λατινικής Αμερικής, 2 εντελώς διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και μερικές από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες! Pele, Maradona, Batistuta, Ronaldo, Messi, Neymar και τόσοι άλλοι έκαναν πολλές μέρες μας πιο όμορφες!

Σε Μουντιάλ έχουμε να δούμε ένα τέτοιο ζευγάρι από το 1990 και δυστυχώς ποτέ σε τελικό!

Πού θα πάει όμως; Ίσως μας το φυλάνε για την Ρωσία το καλοκαίρι του 2018!

2
Γερμανία – Ιταλία

Οι 2 πιο πετυχημένες ομάδες της Ευρώπης! Η πρώτη με 4 Μουντιάλ και 3 Euro, η δεύτερη με 3 Μουντιάλ και 1 Euro είναι ένα ζευγάρι γεμάτο πάθος και ένταση ανεξάρτητα από την διοργάνωση που πάντα συγκινεί!

Ο ημιτελικός του Μουντιάλ 1970 ανάμεσα τους χαρακτηρίστηκε σαν “το παιχνίδι του αιώνα“, το 1982 ο τίτλος κρίθηκε μεταξύ τους ενώ το 2006 τα είπαν στα ημιτελικά.

Ένα βήμα πριν τον τελικό τα είπαν και στα 2 τελευταία Euro (2012, 2016) με τους Γερμανούς να επικρατούν μόλις μια φορά, το 2016!

3
Βραζιλία – Ιταλία

Δεν το λένε “Παγκόσμιο ντέρμπι” τυχαία! Αρκεί μόνο να κοιτάξει κάποιος τη λίστα με τους τελικούς των Μουντιάλ για να καταλάβει ότι 2 Παγκόσμια Κύπελλα κρίθηκαν αναμεταξύ της “selesao” και της “squadra azzura”.

Η πρώτη ήταν το 1970 όταν η, για πολλά εκατομμύρια κόσμου, καλύτερη Βραζιλία όλων των εποχών επικράτησε των Ιταλών εύκολα στον τελικό με 4-1. Η δεύτερη ήταν το 1994 σε μια ιστορία που την ξέρουν όλοι.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ της Βραζιλίας (3-2) αλλά αυτό που έμεινε στην ιστορία ήταν το χαμένο πέναλτι του Roberto Baggio!

4
Αργεντινή – Αγγλία

Μια αντιπαλότητα με κυρίως πολιτικά κίνητρα εξαιτίας του πολέμου στα νησιά Falklands το 1982. Όποτε συναντιούνται τα “λιοντάρια” με την “albiceleste” πάθος, ένταση και μερικές από τις κλασικότερες ποδοσφαιρικές στιγμές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των αγώνων.

Το 1986 ο Diego Maradona με 2 καθαρά αργεντίνικα γκολ σφράγισε την αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ αφήνοντας τους Άγγλους να διαμαρτύρονται για “το χέρι του θεού”.

Το 1998 το μαγικό γκολ του Michael Owen αλλά και η αποβολή του David Beckham συζητούνται μέχρι σήμερα ενώ το 2002 στους ομίλους ήταν ο Beckham που έκρινε και πάλι το ματς!

5
Γερμανία – Ολλανδία

https://www.youtube.com/watch?v=uANRLh6FFcI

Άλλη μια κόντρα με πολιτικό υπόβαθρο πίσω της, αφού οι Ολλανδοί δεν συγχώρεσαν ποτέ τα βασανιστήρια που τους έκαναν οι Γερμανοί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο! 2 από τις καλύτερες ευρωπαϊκές σχολές ποδοσφαίρου, λοιπόν, φροντίζουν κάθε φορά που αντιμετωπίζουν η μια την άλλη να γίνονται και ματσάρες!

Από τον τελικό του Μουντιάλ του 1974 (2-1 οι Γερμανοί) μέχρι και τα ημιτελικά του Euro 1988 (2-1 οι Ολλανδοί),oranje και mannschaft συνθέτουν ένα ζευγάρι που απλά δεν μπορείς να το αγνοήσεις!

Ποιος ξεχνά άλλωστε τα φτυσίματα των Voeller και Rijkaard το 1990;

6
Γαλλία – Ιταλία

Άλλη μια ευρωπαϊκή τιτανομαχία και άλλο ένα ζευγάρι με πλούσια ιστορία πίσω του! Azzuri και tricolor έπαιξαν από το 2000 και μετά 2 τελικούς αναμεταξύ τους!

Το 2000 η γκολάρα του Trezeguet στην παράταση έδωσε το Euro στη Γαλλία. Έξι χρόνια αργότερα, όμως, οι Ιταλοί πήραν την εκδίκηση τους κατακτώντας το Μουντιάλ στα πέναλτι σε ένα ματς πάντως που στιγματίστηκε από την κουτουλιά του Zidane στον Materazzi!

Και το 1998 πάντως οι 2 υπερδυνάμεις της Ευρώπης μας χάρισαν ένα κλασικό παιχνίδι όταν στα προημιτελικά του συγκεκριμένου Μουντιάλ όταν χρειάστηκε να πάνε στη διαδικασία των πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους!

Ποιο ζευγάρι είναι για ‘σένα το πιο αμφίρροπο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending