fbpx

5 μπασκετμπολίστες που ξέρεις ακόμα και αν δεν ασχολείσαι με το άθλημα!

Μπασκετικός, με την έννοια να είμαι φανατικός φίλος του αθλήματος, να ξέρω τους παίχτες και τι γίνεται ανα πάσα στιγμή στα πρωταθλήματα, δεν ήμουν ποτέ. Αγαπώ το άθλημα αλλά είμαι από αυτούς που στο δίλημμα “τι είναι πιο δύσκολο να εξηγήσεις το offside ή το pick n’ roll” θα απαντούσα άνετα το δεύτερο.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένοι μπασκετμπολίστες που και να μην ασχολείσαι φανατικά με το άθλημα τους έχεις ακουστά. Είναι τα κατορθώματα τους, είναι η φήμη που απέκτησαν, η αναγνωρισιμότητα τους που περνά έξω από τα όρια του μπάσκετ.

Παρακάτω μάζεψα 5 μπασκετμπολίστες που ακόμα και αν δεν ξέρεις τι είναι το drive σίγουρα ξέρεις τους συγκεκριμένους.

Δες παρακάτω ποιοι είναι:

 

1
Michael Jordan

Ο βασιλιάς του μπάσκετ, ο άνθρωπος που στο όνομα του δημιουργήθηκαν ένας ολόκληρος μύθος και ένας μπασκετμπολίστας που η φήμη του ξεπερνά αυτή του αθλήματος!

Έκανε τεράστια καριέρα στους Chicago Bulls, κατέκτησε δαχτυλίδια πρωταθλήματος, ανακηρύχθηκε MVP στο NBA και ένας τρομερός σκόρερ που δύσκολα θα δει ξανά το διεθνές μπάσκετ!

2
Manu Ginobili

Μπορεί να πάτησε τα 40 αλλά ειδικά για τον Ginobili η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο! Είτε στη Virtus Bologna ή στους Spurs ή με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής ο Manu είναι από εκείνους τους αθλητές που δεν μπορείς να αγνοήσεις!

Κατέκτησε σχεδόν τα πάντα ενώ όσοι τον έχουν δει αγωνιζόμενο εντυπωσιάζονται άμεσα από την συνεχή του κίνηση με και χωρίς την μπάλα!

3
Pau Gasol

Για ‘μάς που δεν μπορούμε να θεωρηθούμε expert στο μπάσκετ ο Pau Gasol είναι ένας άνθρωπος – φαινόμενο. O Ισπανός center ξεχωρίζει σαν την μύγα μεσ’ το γάλα με τον όγκο του και την δύναμη του κάτω από το καλάθι.

Αφού καθιερώθηκε στην Ευρώπη σαν ένας τεράστιος σταρ μετακόμισε στην Αμερική και το NBA από το 2001 και σήμερα, στα 37 του, παραμένει αυτό που ήταν όταν έφυγε από τη “Γηραιά Ήπειρο”: ένας σταρ, ένας παιχταράς που εκπέμπει αρχοντιά και σεβασμό!

4
Νίκος Γκάλης

Και αν ο Jordan είναι ο βασιλιάς του μπάσκετ, ο Nick είναι ο δικός μας θεός του μπάσκετ! Είναι ο άνθρωπος που έκανε το μπάσκετ γνωστό σε κάθε άκρη της Ελλάδας, είναι ο αθλητής που άλλαξε τη μοίρα της πορτοκαλί θεάς στη χώρα!

Από το Eurobasket του 1987 μέχρι και την παντοκρατορία του Άρη ο Γκάλης ήταν πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος!

Τα highlights του ακόμα παίζουν σε μπασκετικές εκπομπές και ας πάνε 20 και βάλε χρόνια που αποχώρησε από το άθλημα!

5
Drazen Petrovic

Ονομάστηκε “ο Mozart του μπάσκετ” αφού το παιχνίδι του έμοιαζε με μια καλοκουρδισμένη συμφωνική ορχήστρα! Πώς αλλιώς θα εξελισσόταν από ένα ταλέντο στις γειτονιές της Κροατίας σε ένα από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών;

Έπαιξε άλλωστε στο NBA σε μια εποχή που δεν ήταν εύκολο για ένα Ευρωπαίο να παίξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο άδικος χαμός του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1993, στα 28 του, έκανε τον μύθο του ακόμα μεγαλύτερο! Λέγεται μάλιστα πως από την σεζόν 1993-94 θα άφηνε το NBA για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό!

Ποια είναι για ‘σένα η κορυφαία μπασκετόφατσα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending