fbpx

5+2 tips για να μη λαδώνουν τα μαλλιά σου!

Μεταξύ μας τώρα πρέπει να παραδεκτούμε ότι τα λιπαρά μαλλιά ταλαιπωρούν και κουράζουν αρκετές γυναίκες. Και όταν το μαλλί δεν είναι περιποιημένο, πέφτει και η αυτοπεποίθηση μας λιγάκι. Έτσι δεν είναι;

Ίσως να είναι το χειρότερο πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις με τα μαλλιά σου. Μην ανησυχείς όμως γιατί σου έχω καλά νέα!

Δεν μπορείς να απαλλαγείς εντελώς από την λιπαρότητα μαλλιών, αλλά τουλάχιστον μπορείς να την περιορίσεις!

Δες τα 7 tips που θα μειώσουν τη λιπαρότητα των μαλλιών σου: 

1
Συχνό λούσιμο;

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό ίσως να σου ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά είναι ιδιαίτερα δραστικό! Όσο εσύ προσπαθείς απεγνωσμένα κάθε μέρα να αφαιρέσεις την λιπαρότητα λούζοντάς τα, ο οργανισμός σου προσπαθεί να την αναπληρώσει.

Έτσι όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα λαδώνουν τα μαλλιά σου. Το ιδανικό για να λούζεις τα μαλλιά σου είναι περίπου κάθε 2-3 μέρες.

2
Conditioner

Θα πρέπει να ξέρεις ότι η εφαρμογή αυτών των προϊόντων στη ρίζα αυξάνει έντονα την λιπαρότητα. Γι’ αυτό και πρέπει το conditioner να το τοποθετείς μόνο στις άκρες των μαλλιών σου!

3
Απόφυγε να αγγίζεις τα μαλλιά σου

Όταν πιάνεις διαρκώς τα μαλλιά σου κότσο ή όταν ασυναίσθητα τα αγγίζεις και τα χαϊδεύεις μεταφέρεις τα έλαια που παράγουν τα χέρια σου στα μαλλιά σου με αποτέλεσμα να αυξάνεις την λιπαρότητα τους.

4
Μείωσε τη συχνή χρήση προϊόντων styling

Η μακροπρόθεσμη χρήση τους αυξάνει την λιπαρότητα. Αν επιλέξεις να βάλεις λαδάκι στα μαλλιά σου, τότε βάλε ελάχιστο μόνο στις άκρες των μαλλιών σου.

5
Απόφυγε να ισιώνεις τα μαλλιά σου

Όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου δεν είναι λίγες φορές που νιώθεις ότι “κολλάνε” κάπως στην κεφαλή σου.

Αυτό συμβαίνει επειδή όσο τα ισιώνεις δεν είναι ανέμελα όπως πριν (ειδικά όταν έχεις πιο σγουρά μαλλιά), και έρχονται σε επαφή με τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου, γι’ αυτό και λαδώνουν πιο εύκολα!

6
Μην βουρτσίζεις συνεχώς τα μαλλιά σου

Το συχνό βούρτσισμα αυξάνει πολύ την λιπαρότητα. Από τη μια μπορεί να τα κάνει να φαίνονται πιο περιποιημένα, αλλά από τα κάνει και λαδώνουν! Δοκίμασε να τα περνάς με την βούρτσα μια φορά την ημέρα.

7
Κάνε χρήση του dry shampoo

Πού και πού επιβάλλεται να χρησιμοποιείς ένα dry σαμπουάν μιας και απομακρύνει την λιπαρότητα, ενώ παράλληλα κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο ογκώδη και πιο καθαρά.

Δοκίμασε αυτά τα tips και θα με θυμηθείς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending