fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που γέννησε η Λεμεσός!

Ανάμεσα στους εκατοντάδες ντόπιους ήρωες που ανέδειξε το ποδόσφαιρο μας τόσα χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό παραγωγής σπουδαίων ταλέντων προέρχεται από τη Λεμεσό. Από τα πρώτα χρόνια του κυπριακού ποδοσφαίρου μέχρι και σήμερα η πόλη του καρναβαλιού έχει προσφέρει σπουδαία ονόματα που άφησαν εποχή.

Από τον Παμπουλή μέχρι τον Μαυρουδή και από τον Κρυστάλλη ως τον Γιαγκουδάκη η Λεμεσός ήταν πάντα μια αστείρευτη ποδοσφαιρική πηγή τροφοδοτώντας και την Εθνική μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Και στο σήμερα όμως, σε μια εποχή που οι ξένοι είναι πλειοψηφία στο πρωτάθλημα, η πόλη και επαρχία δεν σταμάτησε να παράγει ποδοσφαιριστές. Εμείς μαζέψαμε 5+1 ποδοσφαιριστές που γέννησε η πόλη του καρναβαλιού και του γλεντιού και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Γιάννης Πίττας 

Γιος του μεγάλου Πάμπου Πίττα που έγραψε την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο μας. Ο 21χρονος Γιάννης όμως δείχνει να έχει όλα τα προσόντα να κάνει ακόμα μεγαλύτερη καριέρα από τον πάτερα του.

Από την περίοδο 2015-16 άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες ενώ το καλοκαίρι σημείωσε και το πρώτο του ευρωπαϊκό τέρμα απέναντι στη Midtjylland.

Αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς θα δούμε μεγάλα πράγματα στο μέλλον από το νεαρό!

2
Ανδρέας Κυριάκου

Γέννημα – θρέμμα της ΑΕΛ είναι ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός. Στην πρώτη ομάδα από το 2012 με την περσινή σεζόν να είναι η πιο γεμάτη του τυγχάνοντας της εμπιστοσύνης του Bruno Baltazar ειδικά προς το τέλος της περιόδου.

Ψηλός και δυνατός ο Αντρέας έχει όλα τα προσόντα να κάνει μια μεγάλη καριέρα ακολουθώντας τα βήματα άλλων σπουδαίων αμυντικών της λεμεσιανής ομάδας στο παρελθόν. Την φετινή περίοδο αγωνίζεται ως δανεικός στον Άρη Λεμεσού.

3
Χάμπος Κυριάκου

Ο πολλά υποσχόμενος χαφ πήγε μωρό στις ακαδημίες του Απόλλωνα και έφυγε το καλοκαίρι (ως δανεικός στην Estoril) ολόκληρος άντρας. Από το 2012 που προωθήθηκε στη πρώτη ομάδα οι τραυματισμοί δεν άφησαν τον Χάμπο να δείξει τα προσόντα που όλοι έβλεπαν να έχει στο Κολόσσι.

Τα 2 τελευταία χρόνια, ωστόσο, φαίνεται να άφησε τα προβλήματα στο παρελθόν παίρνοντας την φανέλα του βασικού στο σπίτι!

Πανέξυπνος ποδοσφαιριστής ο Χάμπος, γρήγορος και τεχνίτης στοιχεία που επιτρέπουν στους προπονητές του να τον μετατοπίζουν και στο κέντρο της άμυνας. Σίγουρα έχει πολλά ακόμα να μας δείξει!

4
Γιάννης Γερολέμου

Στην ΑΕΛ τον χαρακτηρίζουν σαν “παιδί – θαύμα“. Μόλις 17 χρονών ο χαφ, γέννημα – θρέμμα των γαλαζοκιτρίνων, πήρε ήδη σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο περσινό πρωτάθλημα όπως και συμμετοχές στα προκριματικά του Europa League ενώ πέρασε και από δοκιμαστικά στην Benfica.

Όλα αυτά δείχνουν πόσο πολύ πιστεύουν στον Γιάννη στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο της Λεμεσού και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει πατώντας στα βήματα μεγάλων αστέρων του παρελθόντος!

5
Κωνσταντίνος Μακρίδης

Από τα πιο “βαρετά” ονόματα στο ποδόσφαιρο μας τα τελευταία 15 χρόνια. Παιδί των ακαδημιών του Απόλλωνα ο Κωνσταντίνος μεταγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ το 2003 παίζοντας στη συνέχεια στην Metalurh Donetsk, την Ομόνοια και ξανά τον ΑΠΟΕΛ πριν τον Γεννάρη του 2016 πάρει μεταγραφή στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε.

Στα 35 του ο έμπειρος χαφ και μέλος της Εθνικής μας από το 2004 μπορεί ακόμα να δώσει λύσεις αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για 1 ολόκληρο χρόνο!

6
Γιώργος Εφραίμ

Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του να το πέρασε στη Λευκωσία ο 28χρονος εξτρέμ αλλά τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην γενέτειρα του Λεμεσό και τον Απόλλωνα. Έφηβος ακόμα όμως πήγε στην Αγγλία και την Arsenal πριν επιστρέψει στην Κύπρο για την Ομόνοια.

Από εκεί έφυγε για τον ΑΠΟΕΛ το 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα. Στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία ο Γιώργος μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της Εθνικής μας μαζί με τον Χριστοφή στα χρόνια που έρχονται.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Λεμεσιανός ποδοσφαιριστής; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending