fbpx

Ήξερες τι σπούδασαν κάποτε αυτοί οι διάσημοι Έλληνες & Κύπριοι;

Έχεις τελειώσει το πρώτο σου πτυχίο και μόλις κατάλαβες ότι αυτό που θέλεις να κάνεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σπούδασες; Κανένα πρόβλημα!

Πριν πανικοβληθείς και αγχωθείς, ρίξε μια ματιά σε κάποια γνωστά δημόσια πρόσωπα, που παρόλο που σπούδασαν κάτι εντελώς διαφορετικό, εν τέλει ακολούθησαν το όνειρό τους – όπως φαίνεται, διαπρέπουν!

Δες ποιους σου μαζέψαμε πιο κάτω:

1
Γιώργος Τσαλίκης – Ιατρική

Τελείωσε τις σπουδές του στην ιατρική στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Αν επέλεγε να εξασκήσει το επάγγελμα, με την -αντικειμενικά- ωραία εμφάνισή του, σύσσωμος ο γυναικείος πληθυσμός θα κατασκήνωνε έξω από το ιατρείο του.

Βέβαια η ενασχόλησή του τελικά με το τραγούδι, μόνο σε κακό δεν του βγήκε, αφού από το 2001 ως σήμερα μετρά πολλές επαγγελματικές επιτυχίες, που όπως φαίνεται θα συνεχίσουν για αρκετά ακόμα χρόνια.

2
Αννίτα Πάνια – Μεταφράστρια γαλλικών

Η παρουσιάστρια-είδωλο των επικών εκπομπών Παρατράγουδα, Je t’aime, Ζαμανφού κλπ, έχει πάρει πτυχίο από το μεταφραστικό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου και μάλιστα για αρκετά χρόνια έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια.

Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι παράλληλα με τις σπουδές της, είχε ασχοληθεί με την ποίηση και τη στιχουργία, εκδίδοντας μια ποιητική συλλογή και ένα βιβλίο, ενώ υπογράφει τους στίχους σε αρκετά τραγούδια του Νίκου Καρβέλα.

3
Δέσποινα Βανδή – Φιλοσοφική Σχολή

Μία από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς τραγουδίστριες στην Ελλάδα, με πολυπληθές φανατικό κοινό, λίγο πριν ξεκινήσει την καριέρα της στις πίστες, αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μπορεί να μην το εξάσκησε εώς επάγγελμα, όμως η ίδια έχει δηλώσει πως οι σπουδές της τη βοήθησαν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, σαν άνθρωπο, όσο και στην πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο.

4
Κωστής Μαραβέγιας – Μαθηματικές & Μουσικές σπουδές

Ο συμπαθής και γλυκός Κωστής, δεν αρκέστηκε στις σπουδές πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας στο Μπάρι της Ιταλίας, και επέλεξε να σπουδάσει επίσης Στατιστική και Μαθηματικά, στην ίδια πόλη.

Τη στιγμή που έγινε δεκτός σε μια ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου και έγινε το μεγάλο βήμα για την αρχή μιας ακαδημαϊκής καριέρας, αποφάσισε να τα αφήσει όλα και να αφοσιωθεί σε αυτό που πάντα ήθελε! Τη μουσική.

5
Ήβη Αδάμου – Κοινωνιολογία

Την ίδια σχολή τελειώσαμε εγώ και η Ήβη Αδάμου, την Κοινωνιολογία του Παντείου Πανεπιστημίου, με την ίδια εν τέλει να συνεχίζει την καριέρα της στο τραγούδι στο πλευρό σπουδαίων καλλιτεχνών (ενώ εγώ να μένω στα αζήτητα και να περιμένω το άγιο φως για το τι να κάνω με τη ζωή μου).

Η Ήβη πήρε το πτυχίο της το 2015 και μάλιστα, σε αντίθεση με πολλούς, τελείωσε τη σχολή στα 4 χρόνια. Κατάφερε έτσι να συνδυάσει την απαιτητική νυχτερινή δουλειά στα διάφορα μαγαζιά, με το διάβασμα και την εξεταστική.

6
Ανδρέας Γεωργίου – Μέσα & Επικοινωνίες

Ο άνθρωπος που έκανε σχεδόν όλη την Ελλάδα και την Κύπρο να παρακολουθούν ανελλειπώς το Μπρούσκο, εκτός απο σπουδές στη σκηνοθεσία, έχει πάρει και πτυχίο πάνω στα Μέσα και τις Επικοινωνίες στην Αγγλία.

Από το 2007 που ξεκίνησε την καριέρα του μέχρι σήμερα, έχει στο ενεργητικό του πολλές σειρές, στις οποίες είτε υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, είτε πρωταγωνιστεί.

7
Λούης Πατσαλίδης – Banking 

Με μια πρώτη σκέψη, τα οικονομικά, οι τράπεζες, οι αριθμοί, δεν είναι και το απόλυτο ταίρι της σάτιρας και του χιούμορ.

Ο Κύπριος κωμικός όμως, παρόλο που σπούδασε Banking, ακολούθησε αυτό που πάντα ήθελε αφήνοντας τη σιγουριά της δουλειάς στην τράπεζα όπου εργαζόταν.

Τώρα πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το απωθημένο του, τη σάτιρα. Εκτός από την τηλεόραση, ο ίδιος ασχολείται πλέον και με το ραδιόφωνο.

Για ποιον διάσημο δεν είχες ιδέα για τη σπουδή του; Ξέρεις κι άλλους που έκαναν κάτι άλλο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending