fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που ήταν στην Κύπρο και δεν σε αδικούμε αν τους ξέχασες!

Αν κάτσεις να μετρήσεις τους ποδοσφαιριστές, ξένους και Κύπριους, που έπαιξαν στην Κύπρο από το 2000 και μετά είναι πολύ πιιθανό τουλάχιστον να ζαλιστείς! Μιλάμε άλλωστε για ένα κατάλογο που συμπληρώνει χιλιάδες ονόματα άνετα!

Αυτό τον μακρύ κατάλογο μπορείς να τον “σπάσεις” σε πολλές υποκατηγορίες. Υπάρχουν εκείνοι που πραγματικά έμειναν στην μνήμη μας επειδή χωρίς πολλά – πολλά ήταν παιχταράδες, εκείνοι που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, οι φιλότιμοι και εκείνοι που ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα!

Αυτούς που ξεχάστηκαν είναι που θα δούμε σε αυτό το άρθρο. 5+1 ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το νησί μας και αν δεν τους θυμάσαι δεν θα σε αδικήσει κανένας!

Δες ποιοι είναι (και προσπάθησε να τους θυμηθείς στην Κύπρο):

 

1
Baruch Dego

Ο γεννημένος στην Αιθιοπία, Ισραηλινός εξτρέμ ήρθε στην Κύπρο για την Νέα Σαλαμίνα το 2010. Με μόλις 7 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην Λεμεσό και τον Απόλλωνα.

Ούτε στους γαλάζιους έπιασε όμως αφού μέτρησε μόλις 5 συμμετοχές. Στο Ισραήλ πάντως μια χαρά καριέρα έκανε, στην Κύπρο δεν κλώτσησε.

2
Steven Bryce

Δεκάρι και εξτρέμ ο Κοσταρικανός ήρθε στην Κύπρο για την Ανόρθωση στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού του 2005. Ήρθε ως αντι – Kinkladze αφού ο Γεωργιανός έφυγε για την Rubin Kazan στα τέλη Αυγούστου.

Ο Κοσταρικανός με 73 συμμετοχές με την Εθνική του δεν έπεισε ποτέ για την αξία του, έπαιξε μόλις 7 φορές και αποχώρησε το καλοκαίρι.

3
Evilasio da Costa

Το καλοκαίρι του 2007 ο ΑΠΟΕΛ εμπιστεύτηκε την βραζιλιάνικη αγορά φέρνοντας στην Κύπρο τους Emerson, Tavares, Ze Carlos και Evilasio da Costa.

Ο τελευταίος ήταν και ο μόνος που περιορίστηκε σε αναμνηστικές φωτογραφίες αφού δεν έπαιξε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι και αποχώρησε πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος.

4
Thomas Scheuring

Περίπτωση παρόμοια με αυτή του Evilasio είναι και ο Γερμανός αμυντικός που έφερε στην Κύπρο η Ομόνοια το καλοκαίρι του 2008. Δεν έπαιξε όμως ποτέ με το τριφύλλι στο στήθος αφού πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήταν ήδη παρελθόν!

5
Igor Musa

Ο Βόσνιος χαφ έκανε αξιόλογη καριέρα στην Κροατία ενώ πέρασε και από την Ισπανία και την Xerez. Στην Κύπρο ήρθε για την ΑΕΛ το 2007.

Μέτρησε 18 συμμετοχές την σεζόν 2007-08, μια σεζόν προβληματική για την ομάδα της Λεμεσού που κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό και ο Musa αποτέλεσε παρελθόν όπως και αρκετοί από εκείνη την ομάδα.

6
Miguel Fidalgo

Ο Πορτογάλος επιθετικός, προϊόν των ακαδημιών της Nacional ήρθε ως δανεικός στην ΑΕΚ Λάρνακας την σεζόν 2006-07.

Αγωνίστηκε όμως μόλις 5 φορές χωρίς να σκοράρει και αποτέλεσε παρελθόν.

Ποιον άλλο ξένο δυσκολεύεσαι να θυμηθείς ότι έπαιξε στην Κύπρο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending