5+1 σωματεία της επαρχίας Λευκωσίας στις μικρές κατηγορίες!

Sports Enthusiast
sigmalive.com

Το έχουμε γράψει επανειλημμένα πως ποδόσφαιρο παίζεται σε κάθε άκρη της Κύπρου με το ενδιαφέρον να μονοπωλεί μεν η Α’ Κατηγορία αλλά την μπάλα να κυλά σε κάθε χωριό και πόλη του νησιού μας.

Εξαίρεση δεν μπορούσε να αποτελεί και η επαρχία Λευκωσίας με κάθε κοινότητα να έχει τουλάχιστον 1 ποδοσφαιρική ομάδα. Εμείς επιλέξαμε 5+1 σωματεία της συγκεκριμένης επαρχίας που παλεύουν στις μικρές κατηγορίες του ποδοσφαίρου μας και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι (ίσως είναι και η ομάδα του χωριού σου στη λίστα!):

 

1Ολυμπιάς Λυμπιών

Το σωματείο των Λυμπιών ιδρύθηκε το 1944 σαν Α.Ε.Λ.Ο. πριν μετονομαστεί σε Α.Ο.Ν. Κατά την διάρκεια ωστόσο του αγώνα της ΕΟΚΑ το σωματείο κρίθηκε παράνομο από τους Άγγλους με αποτέλεσμα να μετονομαστεί σε Ολυμπιάς από το όνομα του χωριού (πιστεύεται ότι το Λύμπια προέρχεται από την αρχαία Ολυμπία).

Έχει ως χρώματα το πράσινο και το άσπρο και εντάχθηκε στην ΚΟΠ το 1985 ως σωματείο Δ’ Κατηγορίας. Φέτος θα αγωνίζεται στην Γ’ Κατηγορία.

2Εθνικός Λατσιών

Ο Εθνικός Λατσιών ιδρύθηκε το 1956 με το όνομα “ΑΤΕ-ΠΕΚ Λατσιών” (Αθλητική Ένωση Παγκύπρια Επιτροπή Κυπριακού Λατσιών). Στην συνέχεια όμως μετονομάστηκε σε “Εθνικός και Γεωργικός Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Λατσιών“, όνομα που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Από το όνομα του πήρε και το έμβλημα, τον Άγιο Γεώργιο μέσα σε μια ασπίδα. Το σωματείο των Λατσιών, που έχει ως χρώματα το μπλε και το άσπρο,  θα αγωνίζεται φέτος στην Γ’ Κατηγορία.

3Ροτσίδης Μάμμαρι

twitter.com

Το σωματείο του ακριτικού χωριού ιδρύθηκε το 1961 και πήρε το όνομα “Ροτσίδης” από τον τελευταίο ήρωα του αγώνα της ΕΟΚΑ, Σάββα Ροτσίδη. Όπως και η Ολυμπιάς, έτσι και ο Ροτσίδης έγινε μέλος της ΚΟΠ το 1985.

Σημαντικότερη στιγμή του σωματείου, που έχει ως χρώματα το μπλε και το άσπρο, ηταν η συμμετοχή και παραμονή του στη Β’ Κατηγορία τη σεζόν 1997-98. Φέτος θα αγωνίζεται στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ.

4ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου – Νήσου

cfa.com.cy

Η Μικτή Ερυθρού Αστέρα Προόδου Πέρα Χωρίου Νήσου, όπως είναι το πλήρες όνομα της ΜΕΑΠ ιδρύθηκε το 1980 από ενοποίηση των 2 σωματείων της κοινότητας Ερυθρός Αστέρας Πέρα Χωρίου και Πρόοδος Νήσου.

Το 1986 έγινε μέλος της ΚΟΠ ενώ την εξαετία 2004-2010 αγωνιζόταν στην Β’ Κατηγορία. Φέτος, οι ερυθρόλευκοι θα αγωνίζονται στην Γ’ Κατηγορία.

5Δόξα Παλαιομετόχου

facebook.com/ΔΟΞΑ-Παλιομετοχου

Το σωματείο του Παλαιομετόχου ιδρύθηκε το 1960 και έχει ως χρώματα το κίτρινο και το μπλε. Εντάχθηκε στις τάξεις της ΚΟΠ το 1985 ως σωματείο Δ’ Κατηγορίας και από τότε μέχρι το 2001 ανήκε στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Φέτος θα αγωνίζεται στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ.

6Ελπίδα Αστρομερίτη

futsalextra.wordpress.com

Το πιο πρόσφατο σε δημιουργία σωματείο αυτής της λίστας είναι η Ελπίδα που ιδρύθηκε το 2009. Έχει ως χρώματα το κίτρινο και το μαύρο. Το 2011 έγινε μέλος της ΚΟΠ ενώ η σεζόν που διανύουμε είναι ιστορική για το σωματείο αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του αγωνίζεται στην Γ’ Κατηγορία!

Εσύ ήξερες την ύπαρξη αυτών των σωματείων;