fbpx

5 Κύπριοι ποδοσφαιριστές της Β’ Κατηγορίας που έπαιξαν στην Α’!

Γενικά ομιλούντες το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας θεωρείται και είναι υποβαθμισμένο (όπως και όλες οι μικρές κατηγορίες) σε σχέση με την Α’ Κατηγορία. Η προβολή που λαμβάνουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη κατηγορία περιορίζεται, κακά τα ψέματα, στα βασικά.

Έλα όμως που στη Β’ Κατηγορία παίζουν φέτος αρκετοί ποδοσφαιριστές που τους είδαμε στο παρελθόν στο αγωνίζονται στα σαλόνια των μεγάλων; Το γιατί είναι σήμερα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ οφείλεται είτε επειδή οι ίδιοι επέλεξαν να “πέσουν” κατηγορία για να παίζουν είτε επειδή οι ομάδες τους έκριναν πως “δεν έκαναν” για την Α’ Κατηγορία.

Εμείς μαζέψαμε 5 Κύπριους ποδοσφαιριστές (σίγουρα είναι πολύ περισσότεροι) που φέτος παίζουν στη Β’ Κατηγορία και πέρασαν στο παρελθόν από την Α΄.

Δες ποιοι είναι (και πες μας και εσύ ποιους άλλους ξέρεις που παίζουν σήμερα στη Β΄κατηγορία αλλά πέρασαν από την Α’):

1
Γαβριήλ Κωνσταντίνου – ΑΣΙΛ

Ο 28χρονος σήμερα πορτιέρε ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ανόρθωσης. Έγινε μέλος της πρώτης ομάδας το 2008 αλλά μέχρι το 2015 φόρεσε μόλις 5 φορές την φανέλα των κυανολεύκων της Αμμοχώστου.

Στην πρώτη κατηγορία έπαιξε και με την φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου (2015-16) ενώ αγωνίστηκε επίσης στον Οθέλλο. Από το καλοκαίρι ανήκει στον ΑΣΙΛ Λύσης.

2
Πρόδρομος Θεράποντος – Αναγέννηση Δερύνειας

Ο μεσοεπιθετικός της Δερύνειας ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Νέας Σαλαμίνας. Στους ερυθρόλευκους, ομάδα στην οποία και πήρε τα πρώτα του λεπτά στην κατηγορία των μεγάλων, ανήκε μέχρι το 2013.

Αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην Δερύνεια πριν μετακομίσει στην Αραδίππου και την Ομόνοια. Tο 2015 επέστρεψε στους πράσινους της Δερύνειας, ομάδα στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα.

3
Αντώνης Κατσής – Οθέλλος

Ο 28χρονος χαφ είναι από τους ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τραυματισμούς!

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΚ Λάρνακας ενώ αγωνίστηκε επίσης στην Ομόνοια, τον Ερμή, την Αλκή, την Αγία Νάπα (2 φορές), τον Εθνικό Άχνας, τη Σαλαμίνα ενώ τη σεζόν 2016-17 φορούσε τη φανέλα της ΑΕΖ Ζακακίου.

Από το καλοκαίρι μεταγράφηκε στον Οθέλλο Αθηαίνου.

4
Νίκος Ευθυμίου – Ένωση Νέων Παραλιμνίου

Ο 24χρονος αριστερός μπακ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ανόρθωσης. Στην Κυρία ωστόσο δεν έπεισε με αποτέλεσμα το 2013 να φύγει για τον Οθέλλο Αθηαίνου στον οποίο αγωνιζόταν μέχρι το 2016 και στον οποίο έπαιξε για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία.

Πέρσι αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Δερύνειας παίρνοντας ξανά γεύση από την κατηγορία των μεγάλων ενώ από το καλοκαίρι φοράει την φανέλα των βυσσινί του Παραλιμνίου.

5
Αντώνης Παναγή – Ομόνοια Αραδίππου

Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός πρωτόπαιξε μπάλα στην Νέα Σαλαμίνα πριν πάρει μεταγραφή για τον Απόλλωνα τη σεζόν 2006-07. Ακολούθως έπαιξε στην Αλκή, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ πριν επιστρέψει στους ερυθρόλευκους την περίοδο 2010-11.

Από το 2011 ο Παναγή μετακόμισε στην Ομόνοια Αραδίππου την φανέλα (και το περιβραχιόνιο του αρχηγού) της οποία φοράει μέχρι σήμερα!

Εσύ ποιους άλλους Κύπριους ποδοσφαιριστές ξέρεις που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στην Α΄Κατηγορία και φέτος παίζουν στην Β’; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending