5 σωματεία της επαρχίας Αμμοχώστου στις μικρές κατηγορίες!

Sports Enthusiast
sigmalive.com

Ρίχνοντας μια ματιά στις μικρές κατηγορίες στην Κύπρο δεν θα αργήσεις να διαπιστώσεις πως σε κάθε κατηγορία υπάρχει έστω και ένας εκπρόσωπος της επαρχίας Αμμοχώστου.

Παλεύοντας με τα πενιχρά μέσα που έχουν (όπως όλες οι ομάδες των μικρών κατηγοριών) οι ομάδες της συγκεκριμένης επαρχίας καταφέρνουν να κάνουν πράξη αυτό που είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο: ότι η επαρχία Αμμοχώστου είναι από τις πλέον ποδοσφαιρικές στο νησί.

Εμείς μαζέψαμε 5 ομάδες και σου τις παρουσιάζουμε: (Ίσως είναι και η ομάδα του χωριού σου μέσα!):

 

1Αναγέννηση Δερύνειας 

kerkida.net

Η Αναγέννηση ιδρύθηκε το 1920 και έχει ως χρώματα το πράσινο και το άσπρο. Έγινε μέλος της ΚΟΠ το 1972 ως σωματείο της Γ’ Κατηγορίας.

Μετρά 7 συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία με την τελευταία να είναι η περσινή (2016-17) ενώ αγωνίστηκε άλλες 27 φορές στην Β’ Κατηγορία και 11 στην Γ’.

2Αχυρώνας Λιοπετρίου

athlitiko.gr

Η ομάδα του Λιοπετρίου, που πήρε το όνομα της από τη μάχη του Αχυρώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ, ιδρύθηκε το 1960 και έχει ως χρώματα το κίτρινο και το μπλε.

Εντάχθηκε στις τάξεις της ΚΟΠ το 1985 ως σωματείο Δ’ Κατηγορίας ενώ η μεγαλύτερη της διάκριση ήταν η συμμετοχή στη Β’ Κατηγορία τη σεζόν 1996-97.

Φέτος αγωνίζεται στη Γ’ Κατηγορία.

3Ονήσιλος Σωτήρας 2014

mikreskatigories.net

Ο Ονήσιλος Σωτήρας 2014 αποτελεί συνέχεια του Κέντρου Νέων Ονήσιλος Σωτήρας που το 2014 διαλύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Εντάχθηκε στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ τη σεζόν 2015-16. Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα και φέτος αγωνίζεται στη Γ΄Κατηγορία.

Για την ιστορία, το Κέντρο Νέων Ονήσιλος Σωτήρας (ή απλά Ονήσιλος Σωτήρας) είχε ιδρυθεί το 1978 και είχε ως χρώματα το πράσινο και το άσπρο, χρώματα που διατηρεί και ο Ονήσιλος Σωτήρας 2014.

4ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου

balla.com.cy

Η Αθλητική Ένωση Νέων Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων-Αχερίτου, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας, ιδρύθηκε το 2004.

Έχει ως χρώματα το κίτρινο και το μαύρο και έχει ως έδρα τον προσφυγικό συνοικισμό Άγιος Γεώργιος Βρυσούλλων από όπου πήρε και το όνομα της.

Το 2012 εντάχθηκε στη δύναμη της ΚΟΠ ως σωματείο Δ’ Κατηγορίας. Φέτος αγωνίζεται στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ.

5Φρέναρος F.C. 2000

goal.philenews.com

Η ομάδα του χωριού της επαρχίας Αμμοχώστου όπως αναφέρει και το όνομα της ιδρύθηκε το 2000 από την ενοποίηση των σωματείων Φωτειακού και Ολυμπιάς Φρενάρου. Έχει ως χρώματα το γκρίζο, το κίτρινο και το άσπρο.

Το 2001 εντάχθηκε στην ΚΟΠ ενώ τη σεζόν 2009-10 έπαιξε στην Β’ Κατηγορία στη κορυφαία στιγμή του σωματείου μέχρι σήμερα.

Φέτος αγωνίζεται στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ.

Εσύ ήξερες την ύπαρξη αυτών των σωματείων;