fbpx

5 ποδοσφαιρικές ομάδες που θεωρούνται καταραμένες!

Η εξέλιξη ενός αγώνα, ενός πρωταθλήματος ή τουρνουά μπορεί να χαρακτηρίσει ολόκληρη την ιστορία μιας ομάδας. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο σαν άθλημα “επιτρέπει” την δημιουργία προκαταλήψεων, αφού πολλές φορές βλέπουμε ποδοσφαιριστές ή προπονητές να έχουν συγκεκριμένα γούρια;

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και ομάδες με τόση γκίνια μέσα στα χρόνια, που θεωρήθηκαν από τους οπαδούς τους καταραμένες. Εμείς βρήκαμε 5 από αυτές και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες τις πιο κάτω:

1
Benfica

Ίσως η πιο γνωστή κατάρα στο ποδόσφαιρο είναι αυτή γύρω από την Benfica, πιο γνωστή ως η “κατάρα του Bela Guttman“. Συγκεκριμένα, ο Guttman ήταν ο προπονητής που οδήγησε τους “αετούς” στα 2 κύπελλα Πρωταθλητριών τους, το 1961 και το 1962.

Με την κατάκτηση του δεύτερου, ο Ούγγρος προπονητής ζήτησε αύξηση από το διοικητικό συμβούλιο της πορτογαλικής ομάδας, αύξηση την οποία αρνήθηκαν να δώσουν. Ο Guttman τότε έφυγε από την Benfica με τον μύθο να λέει πως καταράστηκε την ομάδα να μην ξανακερδίσει ευρωπαϊκό τίτλο!

Από τότε οι “αετοί” έπαιξαν σε 5 τελικούς Champions League και 3 τελικούς UEFA/Europa League χάνοντας τους όλους!

2
Bayer Leverkusen

Οι “ασπιρίνες” ονομάστηκαν και “Never-kusen” στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αφού είτε έφταναν μέχρι τους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων αλλά έμεναν φιναλίστ ή τερμάτιζαν δεύτεροι.

Χαρακτηριστικά, η Leverkusen δεν κέρδισε ποτέ την Bundesliga αλλά 5 φορές (1997, 1999, 2000, 2001, 2011) τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Το παρατσούκλι (και για πολλούς κατάρα) έγινε γνωστό τη σεζόν 2001-02 όταν η Leverkusen τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα και έχασε στους τελικούς του γερμανικού κυπέλλου και του Champions League.

3
Birmingham City F.C.

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι και η μια από τις 2 ομάδες του Birmingham! Το 1906 η ομάδα θα μετακόμιζε από την Muntz Street στο σημερινό της γήπεδο, το St. Andrews. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η γη ανήκε σε τσιγγάνους Roma που εξαναγκάστηκαν να φύγουν.

Οι Roma λοιπόν έριξαν κατάρα, όπως λέει ο αστικός μύθος, στο γήπεδο και στην ομάδα να μην πετύχει τίποτα για 100 χρόνια. Οι Blues δοκίμασαν πολλές φορές και με διάφορους τρόπους να “σηκώσουν” την κατάρα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Φτάνοντας στο 2006 η Birmingham κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο επικρατώντας της Arsenal με 2-1 στον τελικό του League Cup, τρόπαιο που απελευθέρωσε την ομάδα των West Midlands από την κατάρα των Roma!

4
Cruz Azul

To 1997 η Cruz Azul έπαιξε σε μπαράζ για τον πρωταθλητή Μεξικού την Club Leon. Λίγο πριν την λήξη του δεύτερου παιχνιδιού οι 2 ομάδες ήταν ισόπαλες με τον πρωταθλητή να κρίνεται κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.

Τότε, ο τερματοφύλακας της Leon, Angel Comizzo σε μια διεκδίκηση της μπάλας κλώτσησε στο πρόσωπο τον Carlos Hermosillo της Cruz Azul προκαλώντας του αιμορραγία. Η Azul κέρδισε πέναλτι με τον διαιτητή να ζητά από τον Hermosillo να καθαρίσει τα αίματα από το πρόσωπο του πριν το εκτελέσει.

Ο επιθετικός αρνήθηκε, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του. Έλα όμως που από τότε η μεξικάνικη ομάδα έχασε κάθε τελικό που συμμετείχε (πολλές φορές στα τελευταία λεπτά των αγώνων) και δεν πανηγύρισε ξανά πρωτάθλημα;

Οι οπαδοί της πιστεύουν πως τα αίματα που άφησε ο Hermosillo στο γήπεδο το 1997 έριξαν κατάρα στην ομάδα τους!

5
Εθνική Ολλανδίας

Είναι η μάνα του “ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου” όπως το ξέρουμε σήμερα. Ανέδειξε μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που είδε ποτέ το άθλημα. Αυτή η μεγάλη ποδοσφαιρομάνα που λέγεται όμως Ολλανδία συμμετείχε 3 φορές σε τελικό Μουντιάλ χάνοντας και τους 3 στις λεπτομέρειες!

Το 1974 η παρέα του Cruyff, του Neeskens, του Rep έχασε με 2-1 από την Δυτική Γερμανία. 4 χρόνια αργότερα λύγισε στην παράταση χάνοντας από την Αργεντινή me 3-1 και ενώ λίγο πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του τελικού είχε δοκάρι.

Τέλος, το 2010 πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία χάνοντας στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου στην παράταση από την Ισπανία. Κάπως έτσι την χαρακτηρίζουν ως “βασίλισσα χωρίς στέμμα”!

Ήξερες ότι αυτές οι ομάδες περιτριγυρίζονται από κατάρα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending