fbpx

5 σωματεία της επαρχίας Λάρνακας στις μικρές κατηγορίες!

Λέγεται πως αν αγαπάς πραγματικά το ποδόσφαιρο σημαίνει πως αγαπάς και τις μικρές κατηγορίες. Άλλωστε από όποια οπτική πλευρά και αν το δεις πρωταθλήματα στα οποία η συμμετοχή των Κυπρίων ποδοσφαιριστών είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την πιο “αστραφτερή” Α’ Κατηγορία κάτι που σημαίνει και μεγαλύτερη σύνδεση με την ομάδα.

Κάτι τέτοιο ισχύει και στην επαρχία Λάρνακας που εκπροσωπείται από αρκετές ομάδες στις μικρές κατηγορίες της ιεραρχίας του κυπριακού ποδοσφαίρου. Εμείς βάλαμε 5 από αυτές σε μια λίστα και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι (και ποιος ξέρει, μπορεί η ομάδα του χωριού σου να είναι μια από αυτές!):

 

1
Ομόνοια Ψευδά

Οι πράσινοι του Ψευδά ιδρύθηκαν το 1969. Φέτος εξασφάλισε την άνοδο της στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ αφού μέχρι το 2016 αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα της ΕΠΕΛ (Επαρχιακή Ποδοσφαιρική Ένωση Λάρνακας).

2
Κόρνος F.C. 2013

Η ομάδα του Κόρνου ιδρύθηκε το 2013 από την ενοποίηση των ΑΕΚ και Αναγέννηση Κόρνου. Τις 2 πρώτες χρόνιες ύπαρξης της η ομάδα αγωνιζόταν στην ΕΠΕΛ ενώ από το 2015 αγωνίζεται στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ.

3
Ελπίδα Ξυλοφάγου

Η Ελπίδα Ξυλοφάγου ιδρύθηκε το 1959 και έχει ως χρώματα το μπλε και το άσπρο. Έγινε μέλος της ΚΟΠ το 1983 ενώ μετρά 7 συμμετοχές στη Β’ Κατηγορία.

Πέρσι αγωνιζόταν στην Γ’ Κατηγορία τερματίζοντας 15η κάτι που σήμαινε και τον υποβιβασμό της στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ, πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται φέτος.

4
Λειβαδιακός – Σαλαμίνα Λειβαδιών

Η λειβαδιώτικη ομάδα ιδρύθηκε το 2010 από τη συγχώνευση του Λειβαδιακού και της Σαλαμίνας Λειβαδιών. Εντάχθηκε στην ΕΠΕΛ και από εκεί το 2012 στην ΚΟΠ.

Οι πρασινοκίτρινοι αγωνίζονταν από τότε στην Δ’ Κατηγορία / Επίλεκτη μέχρι που το 2016 κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Τις τελευταίες 2 σεζόν αγωνίζονται στην Γ’ Κατηγορία.

5
Π.Ο Ορμήδειας

Ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ορμήδεια (η Ορμήδεια FC) ιδρύθηκε το 2006 και έχει ως χρώματα το πράσινο και το μαύρο. Το 2009 εντάχθηκε στην ΚΟΠ και το 2011 κέρδισε την άνοδο στην Γ’ Κατηγορία κατακτώντας το πρωτάθλημα Δ’ Κατηγορίας.

Από τότε αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος με κορυφαία σεζόν το 2014 όταν κατέκτησαν την 6η θέση.

Ήξερες την ύπαρξη αυτών των σωματείων; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending