fbpx

Πρώτη κυπριακή συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό CYBERSECURITY!

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) ανακοινώνει πως για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα νέων θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό με θέμα την Ασφάλεια της Πληροφορίας European Cyber Security Challenge (ECSC).

Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών – European Union Agency for Network and Information Security (ENISA). Έχει στόχο την ενδυνάμωση των ταλέντων του cyber security στην Ευρώπη και τη σύνδεση τους με τους ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.

Το CCS ανέλαβε τη διοργάνωση της σχετικής αποστολής, υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), τη στήριξη του Ψηφιακού Πρωταθλητή και τη χορηγία των ακόλουθων οργανισμών: Χρυσός Χορηγός: Odyssey Consultants, Αργυρός Χορηγός: KPMG, Χάλκινος Χορηγός: Deloitte.

Για τη δημιουργία της ομάδας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό ECSC συστάθηκε Συμβουλευτική Επιτροπή από ειδικούς του τομέα cybersecurity από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, με στόχο την επίβλεψη των διαδικασιών υλοποίησης του εθνικού διαγωνισμού.

Η πρώτη εθνική ομάδα θα μας αντιπροσωπεύσει στον επόμενο διαγωνισμό ECSC που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγα της Ισπανίας, από 30 Οκτωβρίου μέχρι 3 Νοεμβρίου 2017.

Η κυπριακή ομάδα αποτελείται από 9 νεαρούς διαγωνιζόμενους (ηλικίας 14-25 χρονών) και 3 συνοδούς, οι οποίοι επιλέγηκαν από την ομάδα των μεντόρων που ανέλαβαν τη διαδικασία επιλογής, εκπαίδευσης και προετοιμασίας των υποψηφίων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα με ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία από τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε τους οργανισμούς και τα άτομα που έμπρακτα στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία.

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική σελίδα ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending