fbpx

Ξένοι που έφυγαν από την Κύπρο αλλά ακόμα θυμούνται τις ομάδες μας!

Πάρα πολλά είναι τα κείμενα που αφιερώσαμε σε ξένους που πέρασαν από το κυπριακό πρωτάθλημα. Ανάμεσα σε όλους αυτούς που πέρασαν από τα γήπεδα μας υπάρχουν και αρκετοί που ενώ έφυγαν από το νησί μας δέθηκαν με τον τόπο και τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκαν.

Σαν αποτέλεσμα αυτού είτε συνεχίζουν να έρχονται όποτε μπορούν στην Κύπρο για να δουν παλιούς φίλους ή κάνουν βουτιά στο παρελθόν μέσα από τα social media τους.

Εμείς βρήκαμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιων ξένων που δεν ξέχασαν την Κύπρο και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω (και αν μας διέφυγε κάποιος άφησε ένα comment):

 

1
Mark Fotheringham

Ο Σκωτσέζος χαφ αγωνίστηκε στην Ανόρθωση από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Ο Fotheringham αγαπήθηκε από τον κόσμο της Κυρίας με τον 33χρονο σήμερα Σκωτσέζο να δένεται και αυτός με τον κόσμο και την ομάδα.

Από το 2011 που έφυγε μέχρι σήμερα μιλά με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Αμμοχώστου σε κάθε ευκαιρία ενώ συχνά – πυκνά επισκέπτεται την Κύπρο και το “Αντώνης Παπαδόπουλος” για να δει παιχνίδια των κυανολεύκων!

2
Sofyane Cherfa

Ο Cherfa ανήκε στην Ομόνοια από το 2011 μέχρι και το 2014 (το 2012-13 δόθηκε δανεικός στον Πανθρακικό) και αποτελεί έναν από τους λίγους ξένους που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το τριφύλλι που δέθηκε πραγματικά με την ομάδα.

Συχνά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και στο Facebook κάνει αναδρομές στο παρελθόν ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός μαζεύοντας likes και σχόλια από τους φίλους των πρασίνων ενώ πρόσφατα σχολίασε και την μεταγραφή Pote στον ΑΠΟΕΛ.

3
Thiago Sales

A post shared by Thiago Sales (@thiagosales) on

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στον Απόλλωνα για μόλις ένα εξάμηνο την σεζόν 2011-2012 πανηγυρίζοντας με τους γαλάζιους το κύπελλο της συγκεκριμένης περιόδου.

Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που έμεινε στο νησί μας και τους γαλάζιους ο Sales αγάπησε τον τόπο μας και την κουλτούρα χτυπώντας ακόμα και τατουάζ στα ελληνικά.

4
Γιώργος Ξενίδης

Ο Ελλαδίτης αμυντικός αγωνίστηκε στην Ανόρθωση την διετία 2004-06. Αγάπησε την ομάδα της Αμμοχώστου όσο πολύ λίγοι ενώ και οι οπαδοί της Κυρίας έχουν να θυμούνται τα καλύτερα από τον Ξενίδη.

Μπορεί να πάνε πάνω από 10 χρόνια που έφυγε από τους Βαρωσιώτες ο 42χρονος σήμερα Ξενίδης αλλά μια βόλτα στο Facebook και το Instagram του δείχνει ότι όχι μόνο δεν ξέχασε τις μέρες του στην Κύπρο αλλά ακόμα νοιάζεται για την πρώην ομάδα του.

5
Rafael Romo

#TBT with @antreasmavris ???????????????????????????? @andreas_kera @an_kittos @evangelos32georgiou

A post shared by Rafael Romo (@rafaromo1) on

Ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας υπερασπίστηκε πέρσι τα δίχτυα της ΑΕΛ πριν πάρει μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ που τον έδωσε δανεικό στο Βέλγιο.

Φαίνεται όμως πως ο Romo εφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Κύπρο αφού πρόσφατα θυμήθηκε τους φίλους που έκανε στην ομάδα της Λεμεσού και συγκεκριμένα τον προπονητή τερματοφυλάων των γαλαζοκιτρίνων, Αντρέα Μαυρή δημοσιεύοντας την σχετική φωτογραφία.

6
Cillian Sheridan

Throwback to when I challenged Brondby to some GAA

A post shared by Cillian Sheridan (@thesherifff) on

Ο Sheridan είναι ένας από τους ξένους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό πρωτάθλημα πρώτα με τον ΑΠΟΕΛ και ακολούθως με την Ομόνοια.

Στο νησί μας πέρασε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του ενώ είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις παιχτών που αγωνίστηκαν και στους 2 αιώνιους αλλά τυγχάνουν σεβασμού από όλους.

Έφυγε τον περασμένο χειμώνα για την Πολωνία και την Jagiellonia όμως από τότε θυμήθηκε αρκετές φορές γαλαζοκίτρινους και πράσινους.

7
Anthony Scaramozzino

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που δεν ξεχνά το κυπριακό του παρελθόν είναι και ο Γάλλος πρώην αμυντικός της Ομόνοιας.

Ο Scaramozzino αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος την τριετία 2012-2015 με εξαίρεση το εξάμηνο Γεννάρης – Μάης του 2015 που δόθηκε δανεικός στον Παναιτωλικό.

Ακόμα και σήμερα ο 32χρονος Γάλλος αναπολεί τις μέρες του στην Ομόνοια ποστάροντας συχνά φωτογραφίες σαν και την πιο πάνω στο Facebook του.

Εσύ ξέρεις και άλλους ξένους που έφυγαν από την Κύπρο αλλά ακόμα θυμούνται τις ομάδες μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending