3+1 σωματεία που παίζουν βόλεϊ και ίσως δεν τα ξέρεις!

Sports Enthusiast
kerkida.net

Η πετόσφαιρα είναι ένα από τα αθλήματα τα οποία ο Κύπριος αγαπά ιδιαίτερα. Ειδικότερα από την δεκαετία του ’70 το βόλεϊ συγκινεί τους φίλαθλους του τόπου μας με αποτέλεσμα αρκετά σωματεία να ασχοληθούν ενεργά με το άθλημα.

Και μπορεί όλοι μας να ξέρουμε τα μεγάλα ονόματα του νησιού μας (ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, Απόλλωνας) τι γίνεται όμως με τα άλλα σωματεία; Εκείνα που ίσως δεν έχουν τόσο κόσμο στο πλευρό τους, εκείνα που παλεύουν με πραγματικά ελάχιστα μέσα;

Βρήκαμε 3+1 τέτοια σωματεία που προσπαθούν με τον τρόπο τους να προωθήσουν την πετόσφαιρα στις κοινότητες τους και σου τα παρουσιάζουμε!

Δες ποια είναι:

 

1Δικέφαλος Γερίου

dikefalosgeriou.blogspot.com.cy

Ο Δικέφαλος Γερίου ιδρύθηκε το 1943 σαν Αγροτική Τοπική Ένωση (Α.Τ.Ε. – Π.Ε.Κ) και διατηρεί τμήμα πετόσφαιρας από το 1984.

Σήμερα δραστηριοποιείται στην πετόσφαιρα γυναικών διατηρώντας τμήματα παγκορασίδων (U14), κορασίδων (U16) και νεανίδων (U18).

2Μαραθώνας Κατω Βαρωσιών

sportsincyprus.blogspot.com

Ο Μαραθώνας Κάτω Βαρωσίων ιδρύθηκε το 1948 και από την τουρκική εισβολή του 1974 διατηρεί την έδρα του στη Λάρνακα. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας (ΚΟΠΕ).

Η αντρική ομάδα μετρούσε αρκετές συμμετοχές στην Α΄Κατηγορία αλλά ανέστειλε την λειτουργία της το 2008 ενώ η γυναικεία ομάδα, που συνεχίζει να εκπροσωπεί το σωματείο, μετρά 2 κατακτήσεις πρωταθλημάτων Β’ Κατηγορίας.

3Ναυτικός Όμιλος Λακατάμειας

facebook.com/Ναυτικός-Όμιλος-Λακατάμιας-Οδυσσέας

Ο Δήμος Λακατάμειας διατηρεί πετοσφαιρικές ομάδες παγκορασίδων, κορασίδων και νεανίδων οι οποίες υπάγονται στον Ναυτικό Όμιλο Λακατάμειας “Οδυσσέας”.

Οι πετοσφαιρικές ομάδες ιδρύθηκαν το 1994.

4Πανιδαλιακός

facebook.com/panidaliakosfanpage

Ο Πανιδαλιακός ιδρύθηκε το 1992. Τα τελευταία χρόνια ειδικά η ομάδα νεανίδων του μετρά αρκετές επιτυχίες ενώ πέρσι η ομάδα του Ιδαλίου κατέκτησε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της.

Ήξερες την ύπαρξη αυτών των σωματείων;