fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους και Κύπριες τι θα άλλαζαν πάνω τους και γιατί!

Το να μπορείς να αποδεχτείς τον εαυτό σου για αυτό που είναι δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση! Ίσως είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι στην όλη διαδικασία του να συνειδητοποιήσεις ποιος είσαι και τι θέλεις από τη ζωή.

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν, συνειδητοποίησα πως πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να αλλάξουν κάτι πάνω τους. Αν είχες, ένα μαγικό ραβδάκι, σαν εκείνο της νεράιδας που άλλαξε τη Σταχτοπούτα και μπορούσες με αυτό να αλλάξεις ο,τιδήποτε πάνω σου, τι θα ήταν αυτό και γιατί;

Μια ερώτηση που όταν την έκανα στο κόσμο, ο καθένας την εξέλαβε εντελώς διαφορετικά! Κάποιοι αναφέρθηκαν στην εξωτερική τους εμφάνιση και άλλοι πάλι στο χαρακτήρα τους.

Δες τις απαντήσεις που έλαβα πιο κάτω:

  • Ειλικρινά, ένα πράγμα που έχω και δεν είναι καλό, είναι ότι ανοίγομαι εύκολα στους ανθρώπους, πιστεύοντας ότι οι πλείστοι είναι καλοί και θέλουν και το δικό μου καλό. Τι εννοώ με αυτό; Ότι μερικές φορές βγάζω γρήγορα συμπεράσματα για τους ανθρώπους και πολλές ήταν οι φορές που αποδείχτηκε πως δεν έχουν όλοι αγνές και καλές προθέσεις. Αυτό είναι κάτι που δεν μου κάνει καλό και προσπαθώ να το αλλάξω. Μετά από ένα συμβάν που έγινε πρόσφατα, προσπαθώ πλέον να κρατώ μία απόσταση στην αρχή.”

– Νεόφυτος

istockphoto.com
  • Αυτό που θα ήθελα να αλλάξω είναι να έχω περισσότερο θάρρος, έτσι ώστε να δείχνω τον αληθινό μου εαυτό προς τα έξω από την αρχή, χωρίς να ντρέπομαι. Ο λόγος δεν είναι άλλος πέραν του ότι αυτή η ντροπαλότητα μου, κάποιες φορές οδηγεί στο να χάνω ανθρώπους από δίπλα μου!

– Στεφανία

  • Δεν θα άλλαζα κάτι από την εξωτερική μου εμφάνιση, γιατί θεωρώ πως ο καθένας είναι μοναδικός και πρέπει να αγαπήσει τα ελαττώματα και τα πλεονεκτήματα του. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχει ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου που αν μπορούσα θα το άλλαζα. Θα ήθελα να είμαι πιο υπομονετικός. Είναι καλό να κάνεις αυτοκριτική και να αναγνωρίζεις τα ελαττώματα σου, για να μπορέσεις με αυτόν τον τρόπο να τα αντιμετωπίσεις – όσα αντιμετωπίζονται φυσικά. Αν είχα λίγη περισσότερη υπομονή θα κατάφερνα πολλά περισσότερα στη ζωή μου.”

– Ανδρέας

  • Θα ήθελα να φύγουν τα σημάδια που έχω στο πρόσωπο. Προέκυψαν από κάποιες κρέμες που χρησιμοποιούσα και είναι κάτι που με ενοχλεί πολύ. Δεν είναι ότι με έφερε κάποιος ποτέ σε δύσκολη θέση, απλά δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω στο καθρέφτη. Υπάρχει μία θεραπεία που μπορεί να γίνει, αλλά είναι επώδυνη και μετά από αυτό θα πρέπει να περιοριστώ μία εβδομάδα στο σπίτι.
dc-dermdocs.com

Από όλες τις απαντήσεις που άκουσα, η πιο όμορφη, η πιο αγνή, η πιο γλυκιά και αυτή που, φυσικά, ξεχώρισε ήταν αυτή που μου έδωσε ένα τρίχρονο αγοράκι:

  • Θα άλλαζα τη φανέλα μου και το παντελόνι μου γιατί… είναι βρώμικα.”

…μας είπε ο Γιαννάκης και λιώσαμε!

miraimages.photoshelter.com

“Που πελλό τζιαι που μιτσήν μαθαίνεις την αλήθκεια”, έλεγαν οι παλιοί και είχαν απόλυτο δίκαιο! Ο μικρός χωρίς να το είχε σκοπό, μας έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα. Χωρίς έγνοιες και ανασφάλειες μας έδωσε την απάντηση του αυθόρμητα.

Όσο για εσένα που διαβάζεις το άρθρο, πιστεύω πως πρέπει να αγαπήσεις το τι είσαι και να επενδύσεις στον εαυτό σου! Να είσαι κάθε μέρα η καλύτερη σου εκδοχή.

Προσωπική άποψη: Παρ’ όλ’ αυτά, αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι και να μπορούσα να αλλάξω κάτι, προσωπικά θα διάλεγα μάλλον να έκανα τους ανθρώπους να νιώθουν καλά με το τι είναι και να μη ντρέπονται να το δείχνουν στον κόσμο!

Εσύ τελικά θα άλλαζες κάτι πάνω σου; Αν ναι, τι θα ήταν αυτό και γιατί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending