fbpx

5 μαγικές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Pele!

Μπορεί να μην τον προλάβαμε να παίζει, μπορεί στη συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών να θεωρούμε πως ο Ronaldo (το “Φαινόμενο”), ο Ronaldinho και ο Messi είναι σαφώς καλύτεροι του αλλά δεν παύει από το να ήταν ένας μικρός ποδοσφαιρικός θεός!

Ο Edson Arantes do Nascimento, πιο γνωστός απλά ως Pele, ήταν ένας μαέστρος της στρογγυλής θεάς σε εποχές που οι συνθήκες ήταν σαφέστατα πιο δύσκολες από τις σημερινές.

Απλά σκέψου, χωμάτινα γήπεδα, πιο βαρετές μπάλες, πολύ πιο σκληροί αμυντικοί από τους σημερινούς. Με άλλα λόγια ότι χειρότερο για ένα παίχτη γεμάτο τεχνική και ταλέντο!

Ο μύθος του Pele ωστόσο είναι γνωστός, πρόκειται για ένα από τους καλύτερους παίχτες που είδαν ποτέ τα γήπεδα του κόσμου. Γι΄αυτό μαζέψαμε 5 στιγμές που έχουν φαρδιά – πλατιά την σφραγίδα του και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες τις πιο κάτω:

 

1
Η γκολάρα του στον τελικό του Μουντιάλ το 1958!

Βλέπουμε σήμερα παρόμοιες γκολάρες και μένουμε με το στόμα ανοιχτό και όμως ο Pele τα έκανε 59 ολόκληρα χρόνια πριν και στις συνθήκες που είπαμε στον πρόλογο!

Ναι, τόσο απλά!

2
Η προσποίηση απέναντι στην Ουρουγουάη το 1970!

Εντάξει, όλη η επίθεση ήταν για σεμινάριο αλλά ειδικά μόλις βγήκε η κάθετη και βλέπεις τον Pele να αφήνει την μπάλα να πάει δεξία και αυτός τρέχει αριστερά ανατριχιάζεις!

Όταν ειδικά βλέπεις ότι την προλαβαίνει, πλασάρει και η μπάλα καταλήγει άουτ η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι πως πρόκειται για το κορυφαίο τέρμα που δεν μπήκε ποτέ ( ή μήπως όχι;)!

3
Το γκολ του αιώνα που δεν σημειώθηκε ποτέ!

https://www.youtube.com/watch?v=imZhNjXKbz4

Μίλωντας για το κορυφαίο τέρμα που δεν μπήκε τι να πεις για αυτή τη σουτάρα του τρισμέγιστου Βραζιλιάνου; Είμαστε στην ίδια διοργάνωση, στο Μουντιάλ του 1970 και στην καλύτερη φάση της καριέρας του Pele!

O 77χρονος σήμερα Βραζιλιάνος είδε τον τερματοφύλακα της Τσεχοσλοβακίας λίγο έξω από την εστία του.

Τι και αν αυτός ήταν πίσω από το κέντρο; Επιχείρησε το βολέ, όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος παρακαλά να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα αλλά αυτή καταλήγει βασανιστικά άουτ!

4
Η καλύτερη απόκρουση όλων των εποχών του Banks!

Έμεινε στην ιστορία σαν η κορυφαία απόκρουση όλων των εποχών από ένα μεγάλο τερματοφύλακα όπως ήταν ο Gordon Banks!

Το μεγαλείο όμως της απόκρουσης προέρχεται και από τον ποδοσφαιριστή που έκανε την κεφαλιά αφού δεν ήταν άλλος από τον Pele! Πήδηξε στο Θεό, πήρε το κεφάλι στέλνοντας την να χτυπήσει στο έδαφος στο δρόμο της προς την εστία. Με άλλα λόγια ήταν η τέλεια κεφαλιά!

Ο Banks ομως αψήφισε κάθε νόμο της φύσης αποκρούωντας την!

5
Άκουσε τον Carlos Alberto να έρχεται!

Η Βραζιλιά του 1970 θεωρείται από πολλούς σαν η καλύτερη ομάδα που υπήρξε ποτέ στο διεθνές ποδόσφαιρο και ο τελικός απέναντι στην Ιταλία σαν η καλύτερη παράσταση που έδωσε!

Λίγο πριν το τέλος η σελεσάο ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1 και σχεδόν σίγουρη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Εκδήλωσε μια επίθεση από αυτές που θα λέγαμε σήμερα “ποδόσφαιρο τικι-τάκα” με τον Pele να γίνεται κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή.

Όχι δεν σούταρε. Έφερε την μπάλα στο δεξί και έστρωσε την μπάλα στον Carlos Alberto που ερχόταν με φόρα από την άμυνα για να σκοράρει το τελικό 4-1. Το κορυφαίο ήταν όμως πως ο Pele δήλωσε αργότερα πως δεν του φώναξε ο συμπαίκτης του αλλά τον άκουσε να έρχεται!

Θεωρείς πως ο Pele ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending