fbpx

10+1 έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα καθώς σπουδάζεις!

Αν είσαι φοιτητής, το χρήμα μάλλον δεν ρέει άπλετο ακόμη. Αυτό θα ’ρθει με την σούπερ καριέρα που θα κάνεις στο επόμενο βήμα ζωής.

Για τώρα όμως, είναι σημαντικό να βρεις έξυπνους τρόπους να διαχειρίζεσαι το μηναίο σου προϋπολογισμό, χωρίς να στερείσαι ιδιαίτερα, για να περνάς καλά και να αφήνεις το άγχος… για την εξεταστική!

Δες πιο κάτω 10+1 τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα στις σπουδές σου:

 

1
Το ρεύμα θέλει σκέψη!

Δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό, είναι και περιβαλλοντικό. Φόρεσε κάτι τις παραπάνω πριν ανάψεις τη θέρμανση, χρησιμοποίησε ενεργειακούς λαμπτήρες και σβήσε τις πρίζες όταν δεν τις χρησιμοποιείς.

2
Πληρωμή λογαριασμών χωρίς καθυστερήσεις!

Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου online και στην ώρα τους, για να μην ταλαιπωρείσαι και να μη χρεώνεσαι με τέλη καθυστέρησης.

3
Γέμισε το αυτοκίνητο με καύσιμα!

Μην κυκλοφορείς με άδειο ντεπόζιτο καυσίμων. Ταλαιπωρεί τη μηχανή και μπορεί να δημιουργήσει ακριβά προβλήματα στο μέλλον.

4
Περπάτησε περισσότερο!

Κάλυψε μικρές αποστάσεις με τα πόδια και όχι το αυτοκίνητο για σφίξουν οι μύες και όχι η τσέπη!

5
Μαγείρεψε περισσότερο!

Βγάλε τον master chef που κρύβεις μέσα σου και μεγαλούργησε στην κουζίνα, τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα.

6
Αποθήκευσε το φαγητό που περίσσεψε!

Μπορεί να μη θες άλλο τώρα, αλλά μια μέρα θα ’ναι ότι πρέπει. Οργάνωσε το ψυγείο σου, αποθήκευσε τα leftovers σε συσκευασίες που αντέχουν το ψύχος και τοποθέτησέ τα στον καταψύκτη.

7
Μην ψωνίζεις με άδειο στομάχι!

Ειδικά σε σούπερμαρκετ! Γιατί θα τα θες όλα, θα το παρακάνεις και θα γεμίσεις το χώρο σου με ακριβά κι αχρείαστα πράγματα. Κάνε λίστα και προγραμματίσου σωστά.

8
Μοιράσου το αυτοκίνητό και τα έξοδά σου!

Γιατί να κυκλοφορείς μόνος όταν όλοι πάτε στον ίδιο τόπο; Εξάλλου κάθε βόλτα που μοιράζεσαι με φίλους, γίνεται road trip.

9
Ο νόμος του 10%!

Προσπάθησε όσο μπορείς να αποταμιεύεις 10% κάθε φορά που παίρνεις χρήματα από μισθό, οικογένεια, φακελάκια γενεθλίων κ.λπ.

Είναι ωραίο να φυλάσσεται κατιτίς, χωρίς να το καταλαβαίνεις – ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τα χρειαστείς.

10
Μάθε για τις εκπτώσεις που σε αφορούν!

Οι φοιτητές έχουν τα ωραία τους! Ψάξε τις εκπτώσεις που δικαιούσαι με τη φοιτητική σου ταυτότητα σε: συναυλίες, παραστάσεις, καταστήματα, εστιατόρια κ.ά., και χρησιμοποίησέ τις!

11
Συναλλαγή με ανταμοιβή!

Χρησιμοποιώντας κάρτες της Τράπεζας Κύπρου, μαζεύεις βαθμούς και πληρώνεις λιγότερα ή και καθόλου, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Κύπρο.

Γι’ αυτό, ψώνισε έξυπνα και μάθε περισσότερα στο antamivi.com.cy.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending