fbpx

Οι 11 πιο παλιοί ξένοι στο φετινό πρωτάθλημα!

Σε έναν ποδοσφαιρόκοσμο σαν τον δικό μας, που όλοι είναι αναλώσιμοι, το να έρθει ένας ξένος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα μας και να αντέξει στο χρόνο μόνο ως ένα σημαντικό επίτευγμα μπορεί να θεωρηθεί.

Αν σκεφτείς άλλωστε πόσοι ξένοι ποδοσφαιριστές πέρασαν από την Κύπρο και με δυσκολία τους θυμόμαστε θα καταλάβεις πως το να μείνει ένας ποδοσφαιριστής στον τόπο μας πάνω από 2-3 χρόνια σημαίνει πως ξεχωρίζει από τους πολλούς.

Ανάμεσα λοιπόν στους δεκάδες ξένους που παίζουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 υπάρχει μια εντεκάδα που δεν έφυγε από το νησί μας τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον.

Αυτούς τους 11 μπορείς να τους δεις παρακάτω:

 

1
Nuno Morais

Ήρθε στην Κύπρο παιδί, μόλις 23 χρονών, το καλοκαίρι του 2007 και σήμερα, μια δεκαετία αργότερα, όχι μόνο παραμένει στον ΑΠΟΕΛ ο Πορτογάλος αλλά είναι εκ των αρχηγών και ένας από τους ζωντανούς θρύλους των γαλαζοκιτρίνων!

Παρών σε κάθε μεγάλη στιγμή της λευκωσιάτικης ομάδας και κάτοχος πολλών ρεκόρ είναι περιττό να αναφέρουμε πως ο Morais πήρε την φανέλα του βασικού σπίτι του!

2
Renato Margaca

Άλλος ένας Πορτογάλος που θεωρείται πλέον Κύπριος αφού παίζει και στην Εθνική μας! Όταν τον έφερνε στην Κύπρο η Δόξα το καλοκαίρι του 2008 σίγουρα δεν φανταζόταν ότι θα έμενε τόσο πολύ στον τόπο μας.

Από την Δόξα μετακόμισε στην ΑΕΚ το 2010 και από εκεί στην Ομόνοια ένα χρόνο αργότερα. Από τότε δεν έβγαλε το τριφύλλι από το στήθος παίρνοντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

3
Ander Murillo

Με σημαντικές παραστάσεις από την παρουσία του στην Athletic Bilbao για σχεδόν μια δεκαετία ήρθε στην Κύπρο το 2011 ο Murillo για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Από τότε, όποτε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, είναι βασικότατος με γεμάτες συμμετοχές κάθε χρόνο!

4
Marco Airosa

Ο Αγκολέζος μπακ ήρθε με τις συστάσεις του Rui Junior και του Πάμπου Χριστοδούλου στην ΑΕΛ το 2011. Από τότε ο Airosa έγινε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας των Λεμεσιανών και ας έπαιζε σαν δανεικός για τα πρώτα 3 χρόνια από την Nacional.

Οι γαλαζοκίτρινοι, αναγνωρίζοντας την μεγάλη συνεισφορά του 33χρονου σήμερα Αγκολέζου του έδωσαν το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

5
Esteban Sachetti

Παίχτης – σκυλί ο Αργεντίνος χαφ κάνει πολύ αθόρυβη δουλειά στο γήπεδο! Ήρθε στην Κύπρο για την Δόξα το 2011 πριν μετακομίσει στη Λεμεσό και την ΑΕΛ, αρχικά σαν δανεικός, το 2013.

Από το 2015 μένει Λεμεσό αλλα φορώντας την φανέλα του Απόλλωνα κερδίζοντας και στους γαλάζιους τις εντυπώσεις όπως έκανε σε Δόξα και ΑΕΛ.

6
Urko Pardo

Ήρθε στην Κύπρο το 2011 ο Βελγοισπανός πορτιέρε γνωστός από την διετία του στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Πρώτα μαζί με τον Διονύση Χιώτη και ακολούθως με τον Boy Waterman ήταν από τα καλύτερα δίδυμα τερματοφυλάκων που είχε ποτέ ο ΑΠΟΕΛ!

Από το καλοκαίρι φοράει την φανέλα της Αλκή Ορόκλινη.

7
Marco Aurelio

 

Το 2016 τον βρήκε για λίγο στην ΑΕΖ Ζακακίου πριν επιστρέψει στην “ελαφρά ταξιαρχία” όπου και παίζει φέτος!

8
Isli Hidi

Μπορεί να πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Κύπρο σαν δεύτερη επιλογή τερματοφύλακα αλλά ο Αλβανός μετρά 5 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο νησί μας!

Τον έφερε ο Ολυμπιακός το 2011 πριν μετακομίσει στην ΑΕΛ το 2011 και από εκεί στον Απόλλωνα το 2013. Από τους γαλάζιους επέστρεψε στον Ολυμπιακό πέρσι αποτελώντας τον βασικό πορτιέρε της ομάδας φέτος.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως η πρώτη του ομάδα στην Κύπρο ήταν η Αλκή Λάρνακας το 2008.

9
Φώτης Παπουλής

Ήρθε στο νησί μας το 2012 από τον ΟΦΗ. Για τους μπασμένους στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μια πολύ καλή επιθετική επιλογή για τον Απόλλωνα αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι 5 χρόνια αργότερα ο Παπουλής θα ήταν ακόμα στη Λεμεσό.

Από τα αγαπημένα παιδιά της γαλάζιας κερκίδας, πανηγύρισε κάθε επιτυχία του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια βάζοντας και το δικό του λιθαράκι παίρνοντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

10
David Catala

Ο απόλυτος αρχηγός της ΑΕΚ από το 2012 που πρωτοπάτησε το πόδι του στο νησί μας είναι ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός!

Μπορεί πλέον, στα 37 του, να μην παίρνει όσο χρόνο συμμετοχής έπαιρνε πριν μερικά χρόνια αλλά όλοι στο σκαλιώτικό στρατόπεδο έχουν να λένε για την ισχυρή προσωπικότητα του Καταλανού στα κιτρινοπράσινα αποδυτήρια!

11
Bruno Vale

Φύλακας άγγελος της εστίας του Απόλλωνα από το 2012 είναι ο Πορτογάλος κήπερ. Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της γαλάζιας άμυνας για 5 συνεχόμενα χρόνια ο Vale δικαίως είναι εκ των αρχηγών της ομάδας.

Πρόσφατα μάλιστα έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών στην Ευρώπη ξεπερνόντας ένα ακόμα θρύλο του Απόλλωνα, τον Πάμπο Πίττα.

Ήξερες ότι αυτοί οι ξένοι μετρούν τόσα πολλά χρόνια παρουσίας στο νησί μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending