fbpx

Τι συμβολίζουν τα χρώματα της κάθε ομάδας μας;

Έρχεται η μέρα που θα πας στο παιχνίδι της ομάδας. Φοράς τη φανέλα της ομάδας, το κασκόλ τους χειμωνιάτικους μήνες και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ θέλεις εσύ που να έχει σχέση με τα ιερά χρώματα της ομάδας που υποστηρίζεις από μωρό παιδί.

Με αυτό ακριβώς (τα χρώματα των ομάδων μας) είναι που θα ασχοληθούμε παρακάτω. Γιατί οι ομάδες μας φέρουν τα συγκεκριμένα χρώματα; Ποιος είναι ο συμβολισμός πίσω τους;

Αν και εσύ έχεις την απορία τι σημαίνουν τα χρώματα της κάθε ομάδας δες παρακάτω:

 

1
ΑΕΚ

aek24.net

Τα χρώματα της ΑΕΚ είναι το πράσινο και το κίτρινο, χρώματα που υιοθετήθηκαν από τις 2 ομάδες που προϋπήρχαν στη Λάρνακα. Το πράσινο υπήρξε ένα από τα χρώματα του Πεζοπορικού και το κίτρινο της ΕΠΑ.

2
ΑΕΛ 

ael-fc.com

Η ΑΕΛ φέρει ως επίσημα χρώματα το κίτρινο και το μπλε. Το μεν πρώτο συμβολίζει τον ήλιο και το δεύτερο τη θάλασσα της Λεμεσού.

3
Αλκή Ορόκλινη

politis.com.cy

Η Αλκή Ορόκλινη μπορεί να μην αποτελεί συνέχεια της Αλκής Λάρνακας υιοθέτησε όμως τα χρώματα της δηλαδή το κόκκινο και το μπλε μιας και ο πρόεδρος της, Άντης Λόππας, ήταν οπαδός της “Αθάνατης”.

4
Ανόρθωση

anorthosisfc.com.cy

Αν και τα πρώτα χρώματα της Ανόρθωσης ήταν το μαύρο και το κίτρινο, αναπαριστώντας τη σημαία του Βυζαντίου, από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 υιοθετήθηκαν ως επίσημα χρώματα το μπλε και το άσπρο αντικατοπρίζοντας έτσι τη σημαία της Ελλάδας.

5
ΑΠΟΕΛ

news.pseka.net

Παρόμοια σημειολογία με αυτά της Ανόρθωσης έχουν και τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι επέλεξαν ως χρώματα τους το μπλε για να συμβολίζει την ελληνική σημαία και το κίτρινο για να συμβολίζει τη σημαία του Βυζαντίου.

6
Απόλλωνας

tvonenews.com.cy

Όπως η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ έτσι και ο Απόλλωνας επέλεξε τα χρώματα του με βάση την Ελλάδα αφού το μπλε και το άσπρο συμβολίζουν την ελληνική σημαία.

7
Άρης

arislimassolfanblog.wordpress.com

Ο Άρης δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των ομάδων “Σούλι” και ΑΠΟΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Λεμεσού). Έτσι πήρε τα χρώματα του από τις 2 ομάδες από τις οποίες προήλθε, το πράσινο από το “Σούλι” και το άσπρο από τον ΑΠΟΛ.

8
Δόξα

doxafc.com.cy

Χρώματα της Δόξας είναι το πράσινο και το άσπρο χωρίς να καταφέρουμε όμως να μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες για το συμβολισμό τους.

9
Ερμής

goal.philenews.com

Αρχικά τα χρώματα των φτεροπόδαρων ήταν το κόκκινο και το μπλε. Με το που ανέλαβε όμως πρόεδρος ο Λούκας Φανιέρος το μπλε αντικαταστάθηκε με το μαύρο κατόπιν εντολής του.

10
Εθνικός Άχνας

football-cyprus.com

Η περίπτωση του Εθνικού Άχνας είναι πανομοιότυπη με αυτή της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα αφού το μπλε και το άσπρο που υιοθέτησε ως χρώματα συμβολίζουν την ελληνική σημαία.

11
Ομόνοια

balla.com.cy

Η Ομόνοια επέλεξε ως χρώματα της το πράσινο και το άσπρο. Το μεν πρώτο συμβολίζει την παντοτινή ελπίδα για ειρήνη ενώ το δεύτερο την χαρά και την ειρήνη.

12
Ολυμπιακός

goal.philenews.com

Τα χρώματα του Ολυμπιακού είναι το μαύρο και το πράσινο. Το πρώτο συμβολίζει το πένθος του κυπριακού ελληνισμού για τους πολλούς κατακτητές που πέρασαν από τον τόπο μας και το δέυτερο συμβολίζει την ελπίδα για την ένωση με την Ελλάδα.

13
Πάφος FC

sportpafos.com

Η Πάφος FC έχει ως χρώματα της το μπλε, το άσπρο και το κίτρινο. Τα 2 πρώτα χρώματα ανήκουν σε όλες τις ομάδες που προϋπήρχαν της Πάφος FC (Ευαγόρας, ΑΠΟΠ και ΑΕ Πάφος).

Το κίτρινο, από την άλλη, προέρχεται από την ΑΕΚ Κουκλιών, ομάδα με την οποία συγχωνεύτηκε η ΑΕ Πάφος για να δημιουργήσουν τον σημερινό εκπρόσωπο της επαρχίας στην Α΄Κατηγορία.

14
Νέα Σαλαμίνα

balla.com.cy

Η Σαλαμίνα με την ίδρυση της είχε ως χρώματα το κίτρινο και το βυσσινί. Μετά το 1950 και ενώ αγωνιζόταν ακόμα στα πρωταθλήματα της ΚΕΠΟ υιοθέτησε το κόκκινο και το άσπρο.

Το κόκκινο συμβολίζει την δύναμη και το άσπρο την ειρήνη.

Τώρα την επόμενη φορά που θα φορέσεις τα χρώματα της ομάδας σου θα ξέρεις τι σημαίνουν!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending