fbpx

5 χαρακτηριστικές στιγμές σε ντέρμπι αιωνίων!

Ακόμα και να μην υποστηρίζεις κάποια εκ των Ομόνοια ή ΑΠΟΕΛ πάντα ένα ντέρμπι ανάμεσα στις 2 ομάδες ηλεκτρίζει το φίλαθλο κοινό της Κύπρου.

Είναι τέτοια η απήχηση που έχει το “ντέρμπι αιωνίων” που ανεξάρτητα από τη βαθμολογική κατάσταση των 2 ομάδων προσφέρει πάντα πληθώρα συγκινήσεων από το 1953 και το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία ανάμεσα στις 2 ομάδες της Λευκωσίας.

Υπήρξαν ωστόσο μερικά ντέρμπι ή μερικές στιγμές σε παιχνίδια ανάμεσα σε γαλαζοκίτρινους και πράσινους που έμειναν στην ιστορία και συζητούνται μέχρι σήμερα.

Εμείς μαζέψαμε 5 τέτοιες από την προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας και σου τις παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποιες είναι (και πες μας ποια στιγμή ή ποιο ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ σου έμεινε αξέχαστο):

 

1
Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ιάσωνας Χαπέσιης!

Από τα πιο πολυσυζητημένα λάθη στο χώρο της κυπριακής διαιτησίας ήταν αυτό του Ιάσωνα Χαπέσιη την περίοδο 2006-07. 

Με το σκορ ανάμεσα στις 2 ομάδες να είναι στο 2-2 και το παιχνίδι να μπαίνει σε χρόνους καθυστερήσεων ο Magno Mocelin έβγαλε κάθετη μπαλιά στο Vlatko Grozdanoski.

Ο Σκοπιανός πλάσαρε για το 2-3 (αφού ήταν τυπικά γηπεδούχος ο ΑΠΟΕΛ) με τον επόπτη όμως να σημειώνει τον επιθετικό των πρασίνων σε θέση offside.

Ο Grozdanoski όμως έφυγε από καλυπτόμενη θέση με το λάθος του Χαπέσιη να καθορίζει το αποτέλεσμα του ντέρμπι και να συζητιέται μέχρι και σήμερα, 10 χρόνια μετά!

2
Η αντικανονική μπαλιά του Manduca! 

Το ντέρμπι για το Β’ γύρο της περιόδου 2012-13 ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια έληξε 1-1. Σχεδόν κανένας όμως δεν θυμάται το τελικό σκορ αφού έγινε πολύς θόρυβος τότε για το τέρμα των γαλαζοκιτρίνων.

Πιο συγκεκριμένα η Ομόνοια διαμαρτυρήθηκε (δίκαια όπως αποδείχθηκε μέσω του τηλεοπτικού φακού) ότι η μπάλα ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου όταν ο Gustavo Manduca έδινε πάσα στο Helio Pinto.

3
Το τέρμα του Djebbour! 

Από τα πιο αμφίρροπα ντέρμπι της τελευταίας δεκαετίας ήταν αυτό των play – off της περιόδου 2014-15.

Το τριφύλλι, που αγωνιζόταν με 10 παίχτες από το 22′ λόγω αποβολής του Ucha Lobjanidze, βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του de Vincenti.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή όμως τον Nuno Assis που σημείωσε 2 τέρματα έφερε τούμπα το παιχνίδι και κρατούσε τον πόντο (αφού είχε ισοφαρίσει για τον ΑΠΟΕΛ ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου) μέχρι το 94′.

Ο Rafik Djebbour όμως σημείωσε μέσα σε αποθέωση το 3-2 σε ένα από τα πιο χορταστικά ντέρμπι αιωνίων στη σύγχρονη εποχή.

4
Η τελευταία νίκη της Ομόνοιας μέχρι σήμερα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή ένα σημερινό ΑΠΟΕΛίστα, τον Γιώργο Εφραίμ, που σημείωσε 2 τέρματα η Ομόνοια πέτυχε την τελευταία της νίκη μέχρι σήμερα επί του ΑΠΟΕΛ.

Ήταν στα πλαίσια των play – off της περιόδου 2012-13 με τον ΑΠΟΕΛ να στέφεται τελικά πρωταθλητής και την Ομόνοια να μένει με τις εντυπώσεις του εκπληκτικού Β’ γύρου που έκανε.

Από τότε o ΑΠΟΕΛ μετρά 12 νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 5 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

5
Η πιο ευρεία νίκη του ΑΠΟΕΛ των τελευταίων χρόνων!

Σε ένα ντέρμπι μπορεί να γίνουν τα πάντα. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην αναμέτρηση των 2 ομάδων για τον Α’ γύρο της περιόδου 2016-17.

Το ματς ξεκίνησε με την Ομόνοια να έχει τον έλεγχο αλλα τον ΑΠΟΕΛ να σκοράρει στο 18′ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Εφραίμ και τους πράσινους να μένουν με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Carlitos.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γαλαζοκίτρινοι ήταν εντυπωσιακοί αφού μέχρι το 38′ προηγούνταν με 0-3.

Η Ομόνοια μείωσε με τον Renato Margaca στο ξεκίνημα του Β’ μέρους με τον Vinicius όμως να σημειώνει το 1-4 στην πιο ευρεία νίκη του ΑΠΟΕΛ επι της αιωνίου του αντιπάλου τα τελευταία χρόνια!

Ποιο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ (και το αντίθετο) θυμάσαι περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending