fbpx

Μεγάλο παιχνίδι με νικητή το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο βόλεϊ!

Σπουδαία νύχτα ήταν η χτεσινή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού επικράτησε του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με 1-3 σετ για την 5η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής φάσης του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Ανδρών.

Και όμως ήταν το Ευρωπαϊκό που μπήκε καλύτερα στον αγώνα, πήρε από την αρχή προβάδισμα (13-6) και κατέκτησε το σετ (25-14) αφού το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάλεψε το σετ μόνο στα τελευταία στάδια του.

Εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα στο 2ο σετ αφού ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και πήραν κεφάλι στο σκορ (4-8, 6-13).

Παρά το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό έκανε την δική του αντεπίθεση μειώνοντας την διαφορά μέχρι το -2 (12-14) το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν αυτό που πήρε το σετ (15-25) ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο 3ο σετ μόνο που το Ευρωπαϊκό παρουσιάστηκε πιο απαιτητικό σε σχέση με το 2ο σετ την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα του 2ου σετ.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα (12-8, 14-11) με τους φιλοξενούμενους να επανέρχονται, αρχικά να ισοφαρίζουν (16-16) πριν πάρουν τελικά το σετ (19-25) κάνοντας έτσι ολική ανατροπή στο σκορ.

Πλέον το 4ο σετ ήταν και το πλέον κρίσιμο. Από τη μια το Ευρωπαϊκό κυνηγούσε την ισοφάριση για να πάρει το ματς στο ταϊ – μπρέικ ενώ από την άλλη το Πανεπιστήμιο Κύπρου με φόρα από τα προηγούμενα 2 σετ ήθελε να “σκοτώσει” το παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μικρό προβάδισμα (9-12, 11-15) αλλά οι πορτοκαλί δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν παίρνοντας το σετ κυριολεκτικά πόντο – πόντο στα τελικά του στάδια.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν πιο ψύχραιμο, πιο αποφασιστικό και πιο “διψασμένο” για τη νίκη κατακτώντας τελικά το σετ (22-25) και συνάμα την νίκη.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γεωργίου Κ., Κοντογιάννης Ν., Αβερκίου Μ., Τσιάνος Κ., Ξυδιάς Γ., Χριστοφίδης Ε., Αντωνίου Π.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χριστοφίδης Χ., Τζιαμαλής Α., Νικηφόρου Χ., Μιχαήλ Γ., Κυριάκου Θ., Μαντζαράς Ρ., Δημητριάδης Μ., Kalashnikov D., Παναγίδης Χ., Σωτήρη Γ., Βραχίμης Σ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending