fbpx

Chapecoense: Ένας χρόνος δύναμης και θέλησης!

Μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές και συνάμα αεροπορικές τραγωδίες της παγκόσμιας ιστορίας γινόταν είδηση μια μουντή μέρα του Νιόβρη. Να ξυπνάς το πρωί, να φτιάχνεις τον καφέ σου και να κάθεσαι όμορφα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή για να μάθεις όλα τα νέα σχετικά με το αγαπημένο σου άθλημα και η πρώτη είδηση απλά να σου παγώνει το σώμα, να σου κεντρίζει το μυαλό και να λες είναι αδύνατο!

Μία ομάδα όπου οι πλείστοι από τους ποδοσφαιρόφιλους δεν ήξεραν καν την ύπαρξη της, πριν τη συμμετοχή-έκπληξη στον τελικό του Sudamericana (σ.σ. αντίστοιχο του Europa League της Λατινικής Αμερικής).

Το αεροπλάνο της έβαλε πλώρη για τον τελικό αλλά στην πορεία συνετρίβει και έχασαν την ζωή τους 71 συνολικά άτομα. Ήταν άτομα από το τεχνικό τημ, ποδοσφαιριστές και άτομα από το πλήρωμα του αεροπλάνου. Όλοι εκτός από 6. 6 άτομα που δεν ξέρεις αν πρέπει να χαρακτηρίσεις τυχερούς ή όχι! Αυτό που έζησαν δεν θα ξεπεραστεί εύκολα.

Ο Jakson Follmann, ο τερματοφύλακας της ομάδας, με πίστη στο Θεό, με πραγματική δύναμη ψυχής, και με κορμί απο “ατσάλι”, δεν τα έβαλε κάτω και με προσθετικό μέλος έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα και επέστρεψε στις προπονήσεις. Πλέον ελπίζει να έχει ξανά την ευκαιρία να τιμήσει την αγαπημένη του ομάδα φορώντας την πράσινη περιβολή, μπαίνοντας στο γήπεδο και προστατεύοντας για ακόμα μια φορά τα δοκάρια της.

Τι γίνεται άραγε 1 χρόνο μετά σε εκείνη την ομάδα που ξεκίνησε ξανά από το 0;

Αρκετοί έσπευσαν να βοηθήσουν. Κάποιοι έδιναν δανεικούς χωρίς ανταλλάγματα, και άλλοι πρόσφεραν πάρα πολλά για να ξανακτιστεί η ομάδα!

Σήμερα, 1 χρόνο μετά, η ομάδα έχει ξανά ένα ολοκληρώμενο και ανταγωνιστικό ρόστερ, που αποτελείται κυρίως από δανεισμούς ποδοσφαιριστών από άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας.

Το πρωτάθλημα στη Βραζιλία είναι εδώ και καιρό σε εξέλιξη, και βρίσκεται μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία. Η Chape, βρίσκεται στην 9η θέση με 51 βαθμούς και την ελπίδα πως την τελευταία αγωνιστική θα καταφέρει να πιάσει το εισιτήριο για το Copa Libertadores (σ.σ έχει εξασφαλισμένη θέση για το Copa Sudamericana).

facebook.com/el sombrero

Την προηγούμενη σεζόν, παρά το δυστύχημα και τη δυσκολία δημιουργίας του ρόστερ, κατάφερε να πάρει το χαρτάκι για το Copa Libertadores, όπου τερμάτισε 3η στον όμιλο της. Από εκεί πήρε θέση για τους 16 του Copa Sudamericana αλλά αποκλείστηκε από την Flamengo.

Αυτή είναι η Chapecoense, μια πραγματική ομάδα-μαχητής, που δεν τα έβαλε κάτω, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο της όσο ποτέ άλλοτε, και με κάθε βοήθεια από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας της αλλά του εξωτερικού, προσπαθεί να ξαναβρεί τα πόδια της!

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί στους αδικοχαμένους της πτήσης αυτής, να είναι καλά εκεί πάνω. Forca Chape!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending