fbpx

Η χρονιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Fabio Grosso!

Υπήρξε ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ της γενιάς του. Μπακ που έκανε όλη την πλευρά δική του, εξαιρετικός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στο χώρου το 2006.

Ο Fabio Grosso έκανε μια εξαιρετική σεζόν (2005-06) φορώντας τη φανέλα της Palermo (τέθηκε μάλιστα αντιμέτωπος με την Ανόρθωση στο κύπελλο UEFA), ενώ ήταν ένας από τους 4 ποδοσφαιριστές της ομάδας της Σικελίας που κλήθηκαν από τον Marcelo Lippi στο Μουντιάλ του 2006.

Η διοργάνωση στα γήπεδα της Γερμανίας ήταν εκείνη που θα τον καθιέρωνε στις συνειδήσεις των ποδοσφαιρόφιλων!

Βασικότατο αριστερό μπακ της σκουάντρα αζούρα ήταν αυτός που στη φάση των 16 απέναντι στην Αυστραλία κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Totti. Τη μεγάλη διαφορά όμως θα την έκανε στα ημιτελικά απέναντι στην οικοδέσποινα Γερμανία.

Το παιχνίδι είχε οδηγηθεί στην παράταση και όδευε ολοταχώς στα πέναλτι. Στο 119ο λεπτό όμως ο Grosso σκόραρε για την Ιταλία και της χάρισε ουσιαστικά την πρόκριση στον τελικό (το τελικό 0-2 έκανε ο Del Piero σε χρόνους καθυστερήσεων).

Η προσφορά όμως του 40χρονου σήμερα Grosso δεν τέλειωσε εκεί, αφού το δικό του πέναλτι ήταν αυτό που σφράγισε την κατάκτηση του Μουντιάλ στον τελικό με τη Γαλλία (0-0, 5-3 στα πέναλτι).

Η αξιοθαύμαστη παρουσία του αριστερού μπακ στα γήπεδα της Γερμανίας εξαργυρώθηκε με μεταγραφή στην Inter, όπου αγωνίστηκε μια σεζόν. Τα επόμενα 2 χρόνια μετακόμισε στη Γαλλία και τη Lyon πριν κλείσει την καριέρα του με μια 3ετία (2009-2012) στη Juventus.

Εσύ θυμάσαι την παρουσία του Fabio Grosso στο Μουντιάλ του 2006;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending