fbpx

Ο Ζαχαρίας Χανούν μας μίλησε για την αγάπη του για την καλαθόσφαιρα!

Ο 20χρονος Ζαχαρίας Χανούν είναι καλαθοσφαιριστής στην ομάδα ανδρών της Ομόνοιας και κατάγεται από το Λιοπέτρι.

Ο νεαρός άσος μας μίλησε και μοιράστηκε μαζί μας όλα όσα τον αφορούν, τις δυσκολίες του να είσαι φοιτητής-αθλητής αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε:

 

Ζαχαρία πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την καλαθόσφαιρα; Πότε διαπίστωσες ότι παίρνεις ύψος ικανό να σε οδηγήσει σε αυτό το άθλημα;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την καλαθόσφαιρα όταν ήμουν 11 ετών και ένας φίλος μου, μου πρότεινε να ξεκινήσουμε στον Ονήσιλλο Σωτήρας. Εκεί είχα και τις πρώτες μου εμφανίσεις στο αντρικό τμήμα στην Β’ κατηγορία. Πέρσι αγωνιζόμουν στην 1η κατηγορία και συγκεκριμένα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου η οποία ήταν μεγάλη εμπειρία αλλά λόγο σπουδών φέτος συνεχίζω στην Ομόνοια.

Πάντα ήμουν σχετικά ψηλός αλλά το ύψος από μόνο του δεν είναι αρκετό. Σίγουρα όμως κάνει το έργο πιο εύκολο αφού αποτελεί πολυτέλεια στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Αγωνίζεσαι στην Ομόνοια που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Μίλησέ μας λίγο για τις συνθήκες που επικρατούν στη δεύτερη κατηγορία.

Η Β΄Κατηγορία είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου υπάρχουν πολλοί έμπειροι παίχτες που έπαιξαν 1η κατηγορία και πολλά ταλέντα που περιμένουν την ευκαιρία τους για να αγωνιστούν πιο πάνω. Δεν γνωρίζω για άλλα σωματεία πάντως οι συνθήκες που επικρατούν στην Ομόνοια είναι αρκετά καλές και γενικά τα άτομα εδώ δουλεύουν πολύ επαγγελματικά. O κόσμος άρχισε γενικά να αγκαλιάζει το άθλημα και το βλέπω έντονα από τον κόσμο της Ομόνοιας που μας στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο.

Σε ποια θέση αγωνίζεσαι στο μπάσκετ; Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και ποια τα αδύνατα που χρίζουν βελτίωσης;

Αγωνίζομαι στην θέση του power forward. Για τα δυνατά μου σημεία αγωνιστικά δεν μπορώ να πω κάτι απλά προσπαθώ να είμαι καλός και σωστός συμπαίκτης καθώς πιστεύω είναι το πιο σημαντικό αφού είναι ομαδικό άθλημα. Πρέπει να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση αφού η καλαθόσφαιρα είναι απαιτητικό σωματικά άθλημα καθώς και την ευστοχία μου από το τρίποντο.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις τις σπουδές με τον αθλητισμό;

Το να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό είναι σχετικά δύσκολο κομμάτι αφού θυσιάζεις πολλές ώρες της μέρας σου στις προπονήσεις. Δεν απαιτεί υπερπροσπάθεια όμως απλά πρέπει να έχεις πρόγραμμα και να ισορροπήσεις διάβασμα, ζωή και αθλητισμό.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για την τρέχον χρονιά;

Προσωπικοί μου στόχοι αυτή την χρονιά είναι να βελτιωθώ όσο γίνεται περισσότερο και να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ την ομάδα μου και γιατί όχι να διεκδικήσουμε και το κάτι παραπάνω. Εξάλλου γι’αυτό αγωνιζόμαστε!

Ευχαριστούμε τον Ζαχαρία και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending