fbpx

5+1 λόγοι που θα σε πείσουν να ταξιδέψεις στη Ρώμη αυτή την εποχή!

Χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές και είσαι στην αναζήτηση για ένα διαφορετικό ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες; Σου προτείνουμε να επιλέξεις μια από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τη Ρώμη της Ιταλίας! Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για όσους αναζητούν χαλάρωση, μακριά από τον πολύ κόσμο και τη ζέστη του καλοκαιριού!

Τι θα έλεγες να πας σύντομα για 1 Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ιταλίας; Ή για να περιπλανηθείς λίγες περισσότερες μέρες; Όποια κι αν είναι η απόφαση σου, σίγουρα το ταξίδι θα σου μείνει άξεχαστο!

Κλείσε λοιπόν τα εισιτήρια σου με TUS AIRWAYS ΤΩΡΑ για τις χειμερινές και χριστουγεννιάτικες σου αποδράσεις και ταξίδεψε με τη μεγαλύτερη άνεση επειδή:

  • Επιλέγεις νέο δρομολόγιο Λάρνακα-Ρώμη από τον Δεκέμβρη και απευθείας πτήσεις, 2 φορές την εβδομάδα, όλο το χρόνο, από 70 ευρώ.
  • Θα ταξιδέψεις με τα αεροπλάνα της TUS AIRWAYS FOKKER 100 JET με περισσότερη άνεση και απόσταση μεταξύ των θέσεων (22-24 cm) και πλήρες γεύμα.

Απόλαυσε μια υπέροχη πτήση, κλείσε τα μάτια και ονειρέψου την παραμονή σου στην Αιώνια Πόλη. Άλλωστε… όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη αυτό το χειμώνα με την TUS AIRWAYS!


Για κρατήσεις επισκέψου την ιστοσελίδα www.tusairways.com ή κάνε κράτηση μέσω ταξιδιωτικού γραφείου.


Δες πιο κάτω τους κύριους λόγους που πρέπει να ταξιδέψεις αυτή την εποχή στη Ρώμη:

 

1
Απόλαυσε τα ψώνια σου στην ιταλική πρωτεύουσα

Πώς θα σου φαινόταν να κάνεις τα ψώνια σου σε καταστήματα υψηλής ραπτικής; Κάποιες από τις επιλογές σου σε brands είναι: Fendi, Valentino, Bulgari και σε μπουτίκ όπως: Prada, Armani, Versace, Ferragamo, Cavalli, Gucci και αρκετές άλλες κοντά στα ισπανικά σκαλιά (Spanish Steps).

Μην ξεχάσεις να περάσεις από τα ακόλουθα σημεία: Via Condotti, Via Borgognona, Via Frattina, Via Sistina και Via Bocca de Leone.

2
Θαύμασε από κοντά το εντυπωσιακό Κολοσσαίο

Το Κολοσσαίο (ή αλλιώς Amphitheatrum Flavium), ήταν ένα αμφιθέατρο στην αρχαία Ρώμη. Βρίσκεται στη Νοτειοανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς (Forum Romanum).

Εκεί πραγματοποιούνταν αγώνες από το 80 μ.Χ. για χάρη των αυτοκρατόρων. Αξίζει μια επίσκεψη όταν βρεθείς στη Ρώμη!

3
Ρίξε νόμισμα και κάνε ευχή στη Fontana Di Trevi

Αν θα πας ταξίδι με το αμόρε σου, τότε επιβάλλεται να περάσεις από την εντυπωσιακή Fontana Di Trevi. Αποτελεί το μεγαλύτερο μπαρόκ συντριβάνι της πόλης (ύψος 25,9 μέτρα και πλάτος 19,8 μέτρα).

Σύμφωνα με την παράδοση, οι επισκέπτες γυρίζουν την πλάτη τους και, με κλειστά μάτια, ρίχνουν πάνω από τον ώμο τους ένα κέρμα στη λίμνη της «Φοντάνα ντι Τρέβι», για να ξαναβρεθούν στη Ρώμη. Υπολογίζεται πως μαζεύονται περισσότερα από 15,000 ευρώ κάθε χρόνο από αυτά τα κέρματα!

4
Επισκέψου τα πιο εντυπωσιακά μουσεία και αξιοθέατα

Στο πρόσφατο ταξίδι μας, επισκεφθήκαμε και τα Μουσεία του Βατικανού (Musei Vaticani) που βρίσκονται μέσα στο Βατικανό (Città del Vaticano) στη Ρώμη. Αποτελούν συγκρότημα μερικών από τα πιο σπουδαία μουσεία του κόσμου με περισσότερους από 4,3 εκατ. τουρίστες τον χρόνο.

Εκεί, μπορείς να θαυμάσεις εκθέματα της τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, με διάσημα αγάλματα των αρχαίων χρόνων καθώς και από την Αναγέννηση μέχρι και σήμερα. Αφού προκρατήσεις τα εισιτήρια σου (για να μην περιμένεις όλη μέρα στην τεράστια ουρά αναμονής) θα περάσεις από την Καπέλα Σιστίνα και τα «Δωμάτια του Ραφαήλ», που είναι διάσημα για τη διακόσμησή τους με νωπογραφίες.

Άλλα υποψήφια μουσεία και αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφθείς είναι τα εξής:

  • Ρωμαϊκή Αγορά
  • Ισπανικά Σκαλιά
  • Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο (Museo Nazionale Romano)
  • Μουσεία Καπιτωλίου (Musei Capitolini)
  • Εθνική Πινακοθήκη αρχαίας τέχνης (Galleria Nazionale d’Arte Antica)
  • Γνωστά αγάλματα, γέφυρες, εκκλησίες και ναοί κ.ά.

5
Φάε τις πιο νόστιμες πίτσες και ζυμαρικά

Σου δηλώνουμε –για ακόμη μια φορά από προσωπική εμπειρία– πως θα τρως ζυμαρικά όλων των ειδών: πίτσες, λαζάνια, καλτσόνε, με διαφορετικά υλικά (τυριά, μπαχαρικά κ.ά.).

Με άλλα λόγια, θα αναθεωρήσεις την έννοια “ιταλικό φαγητό” που είχες μέχρι πρόσφατα στο μυαλό σου! Αλλά πρόσεξε: Αν θες πίτσα με πεπερόνι στην Ιταλία, θα σου φέρουν πίτσα με πιπεριές, μιας και αυτό είναι το νόημα της λέξης εκεί.

6
Απόλαυσε γνήσιο ιταλικό καφέ

Δεν θα πιστεύεις πόσο καλός είναι ο καφές στη Ρώμη και σε τόσο χαμηλή τιμή (λιγότερο από €1,50). Ειδικά αν σκεφτείς τα αξιοθέατα που θα έχεις δίπλα σου!

Μην ξεχνάς ότι θα πίνεις αυθεντικό ιταλικό καφέ! Επέλεξε λοιπόν Espresso ή Capuccino και θα δεις αρκετή διαφορά σε αυτούς που συνήθιζες να πίνεις μέχρι σήμερα!


Τι λες; Πείστηκες να ταξιδέψεις αυτήν την εποχή στη Ρώμη;

Κλείσε τα εισιτήρια σου για Ρώμη με την TUS Airways ΕΔΩ, με πτήσεις 2 φορές την εβδομάδα, από €70 (one way)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending