fbpx

Νίκησε και αγκάλιασε τον τίτλο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε χτες το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών. Οι καλαθοσφαιρίστριες του Μιχάλη Ματσεντίδη επικράτησαν του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με 23-52 και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο τρόπο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε μουδιασμένα για τις 2 ομάδες στην προσπάθεια τους να βρούν ρυθμό. Το Ευρωπαϊκό ήταν αυτό που είχε το μικρό προβάδισμα με την κόρνα της λήξης (13-12).

Στο 2ο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπήκαν καλύτερα κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, εκεί που δεν επέτρεψαν στις καλαθοσφαιρίστριες του Ευάγγελου Κώστα να φανούν επικίνδυνες. Με επιμέρους σκορ 2-11 ανέτρεψαν για τα καλά τα εις βάρος τους δεδομένα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 15-23 υπέρ τους.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και με την επανέναρξη του στο 3ο δεκάλεπτο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είχε βρει πλέον για τα καλά ρυθμό, την ίδια ώρα που το Ευρωπαϊκό ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Έτσι, η λήξη του 3ου δεκαλέπτου βρήκε τις 2 ομάδες στο 19-32.

Όπως κυλούσε το παιχνίδι ο νικητής ήταν ήδη λίγο – πολύ γνωστός αφού παρά την προσπάθεια του, το Ευρωπαϊκό αδυνατούσε πλέον να βάλει δύσκολα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Από την άλλη, οι καλαθοσφαιρίστριες του πανεπιστημίου της Μακεδονίτισσας έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ δίνοντας έκταση στο σκορ φτάνοντας στη μεγάλη νίκη.

Πλέον, απομένουν 2 παιχνίδια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ, με την υπόθεση τίτλος ωστόσο να έχει κριθεί, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπερτερεί του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μιχαήλ Γ., Γεωργίου Ε., Παϊζάνου Ε., Μιχαλάκη Α., Παππά Μ., Κλόκκαρη Π., Βακιάνη Α., Μουσκάλλη Α., Ζέμου Ρ., Αγαθαγγέλου Ρ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Cheisea H., Ελευθεριάδου Στ., Βασιλάκη Μ., Καραγιάννη Ε., Κωνσταντίνου Ε., Ακανθιώτη Ι., Αντωνιάδου Ζ., Καλιάνου Χ., Παπαλλά Α.,Καλιάνου Μ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending