fbpx

Το κυπριακό ποδόσφαιρο στα… χειρότερα του!

Αγαπητή Κυπριακή Κοινωνία,

Από πού να αρχίσω, πώς να συνεχίσω, τι να πρωτοσχολιάσω και τι να αφήσω πίσω… Ξεκινώ με ένα στίχο ενός τραγουδιού που θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα για το παιχνίδι ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ: «Μυαλό δε θα βάλει αυτό το κεφάλι και δρόμο δικό του τραβά ποτέ δεν ακούει και δεν υπακούει κι αυτό το πληρώνει ακριβά»!

Με λλία λόγια μεσ’ τούτο τον τόπο ό,τι πάθουμε εν που την κκελέ μας. Καθόλου τυχαίο πως πολλοί λαλούν ότι είμαστε ττόππουζοι. Κυπριακό πρωτάθλημα στην εντατική τζιαι δυστυχώς ούτε ο αναπνευστήρας μας σώζει ούτε το ηλεκτροσόκ.

Σε ένα πρωτάθλημα που εκρίθηκε με μια τσάκρα, ένα πρωτάθλημα που εξεκίνησε χωρίς να ξέρουμε πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες πέφτουν κάτι που αποφασίζεται (μερικές φορές) στην πορεία, σε ένα πρωτάθλημα που η έδρα του τελικού κυπέλλου εξαρτάται που το ποιες ομάδες θα είναι στον τελικό, σε ένα πρωτάθλημα που ο πρώτος σκόρερ μπορεί να έρτει πρώτος σαν είναι στο γκρουπ της διαβάθμισης και να «πυροβολεί» 1-2 ομάδες που επήαν ήδη διαβάθμιση.

Τι άλλο να περιμένουμε; Ε μα φυσικά να βλέπουμε να πέφτουν κροτίδες σε ball boys τζιαι ο διαιτητής να προειδοποιεί οπαδούς και διοικήσεις 2-3-4-5 φορές για να μεν χάσει το μεροκάματο. Τελικά μετά που τες πολλές προειδοποιήσεις οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στο γήπεδο στο 37ο λεπτό για να ανταλλάξουν μερικές πάσες και να παίξουν με την νοημοσύνη μας και να εξοργίσουν ουδέτερους και μη.

Αποτέλεσμα; Να ξεκινά και η άλλη κερκίδα φωτοβολίδες, κροτίδες τζιαι ό,τι άλλο βρει, ο διαιτητής να στέλλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια στο 42 (ναι! Στο 42 επειδή είμαστε στην Κύπρο τζιαι ούλλα γίνουνται) τζιαι μετά που λλίο να ξεκινά ξανά, αφού οι παραπάνω βγήκαν από το γήπεδο για να καταστρέψουν ξένες περιουσίες, να κάψουν αυτοκίνητα τζιαι γενικά να σφακτούν ελεύθερα.

Σοβαρά τωρά πώς γίνεται την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη να είσαι Ευρωπαίος και το Σαββατοκύριακο να είσαι χώρκατος; Πώς γίνεται να μεν ξεκινά παιχνίδι λόγω καιρού, λόγω κακού αγωνιστικού χώρου ΑΛΛΑ να ξανά ξεκινά μετά που τούτο το έκτρωμα που είδαμε;

Είμαι πολλά παράλογος και κυνικός, αλλά θεωρώ πιο φρόνιμο να περιμένω μισή ώρα για να σταματήσουν οι βροχές και να δω ποδόσφαιρο έστω και σε πισίνα παρά να περιμένω 2 ώρες για να δω ένα παιχνίδι σε πρώην πεδίο μάχης.

Ως δαμέ καλά, αφού η καφρίλα όλων μας δεν περιγράφεται. Δυστυχώς όμως δεν ευθύνονται μόνο οι οπαδοί.

Κύριοι της Αστυνομίας, πού ήσασταν το βράδυ της Δευτέρας 11/12; Εσείς που ήσασταν έξω που το γήπεδο έπρεπε να είσαστε τζιαμέ (για την προστασία και την ασφάλεια του κόσμου), αλλά οι άλλοι; Ναι! Εσείς που ήσασταν στο γήπεδο, σοβαρά τωρά, τόσο ωραίο ήταν το παιχνίδι, που εν εμπορούσετε να δείτε τι εγίνετουν στις κερκίδες, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο;

Όσο για τους υπόλοιπους που είχαν την ευθύνη για το τι περνά και τι δεν περνά στο γήπεδο είμαι σίγουρος ότι εκάμετε ολόσωστα την δουλειά σας. Αλήθκεια τωρά θέλει πολλή προσπάθεια που σας, για να τα καταφέρουν να περάσουν έτσι πόμπες μέσα.

Κύριε Ιωνά και Κύριε Αθλητικέ δικαστή, ζω για τη στιγμή που θα σας ακούσω να κάνετε δηλώσεις και να επιβάλλετε ποινές. Είμαι σίγουρος ότι θα φταίξει το σύμπαν, ο ανάδρομος Ερμής και στο τέλος κάποιους θα τους βολέψουμε με ένα μικρό προστηματάκι μόνο και μόνο για να μην καταστρέψουμε το ήδη κατεστραμμένο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Όσο για τους υπόλοιπους που περιμένουμε να δούμε ποδόσφαιρο αντάξιο των μεσοβδόμαδων Ευρωπαϊκών παιχνιδιών μην τρελαίνεστε ακόμα δεν είδαμε τίποτα, το χωρκαδκιό μας δεν έχει σταματημό

Καληνύχτα κυπριακό ποδόσφαιρο…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending