fbpx

5 πολύτιμα μαθήματα ζωής που μας διδάσκει ο αθλητισμός!

Συχνά ακούμε να μιλούν για τη ζωή σαν να πρόκειται για ένα αγώνα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ ή οποιουδήποτε άλλου αθλήματος θέλεις.

Η πραγματικότητα είναι πως δεν έχουν και άδικο σε αυτό το συλλογισμό, αφού ο αθλητισμός και η ενασχόληση με αυτόν αποτελούν μια μικρογραφία αυτού που ονομάζουμε ζωή.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα αθλητικά είναι ικανά να σου δώσουν μερικά “μαθήματα ζωής” που ίσως δεν καταλάβεις μέσα από τη καθημερινότητα.

Μαζέψαμε 5, αυτά που θεωρούμε πιο σημαντικά, πιο πολύτιμα και τα παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποια είναι:

1
Υπάρχει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία!

Η αγωνιστική σεζόν, στα περισσότερα αθλήματα τουλάχιστον, διαρκεί από τον Αύγουστο – Σεπτέμβρη μέχρι τον Μάη. Όσο καλά ή όσο κακά και αν πάει η ομάδα σε μια σεζόν, πάντα μπορείς να πεις “από χρόνου καλύτερα”!

Για να το σπάσουμε ακόμα περισσότερο, τη μια αγωνιστική παίζεις καλά αλλά δεν γλιτώνεις την ήττα; Υπάρχει πάντα η επόμενη αγωνιστική για να τα πας καλύτερα!

Αυτό ακριβώς ισχύει και στη ζωή. Σε οτιδήποτε κάνεις, οτιδήποτε βιώνεις πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα!

2
Υπάρχουν στο παιχνίδι και οι ήττες!

Πώς το είπε ο Rocky; “Ο κόσμος δεν είναι όλο λιακάδες και ουράνια τόξα“! Με άλλα λόγια, δεν είναι όλα όμορφα, θα έρθουν και οι στιγμές που απλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι (ισοπαλίες) αλλά και οι στιγμές εκείνες που όσο και να παλέψεις θα βρεθείς στα σχοινιά (ήττες).

Το σημαντικότερο είναι να έχεις τα κότσια να σηκώνεσαι, να ανεμίζεις τη σκόνη και το χώμα από πάνω σου και να προχωράς σαν να μην έγινε τίποτα!

3
Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος!

Δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, κάνεις τα πάντα σωστά αλλά δεν νικάς! Πόσες φορές έτυχε η ομάδα σου να παίζει μπαλάρα και να τρώει ένα τέρμα στο 90′ και να χάνει; Πόσες φορές μια βολή ή ένα καρφί σου στέρησε τη νίκη;

Αυτό πάνω – κάτω γίνεται και στη ζωή. Όσο καλός και να είσαι δεν γίνεται πάντα να βγαίνεις κερδισμένος. Βέβαια, επειδή υπάρχουν άγραφοι νόμοι στη ζωή ακόμα και μια δύσκολη κατάσταση μπορεί να σου δώσει πολύτιμα μαθήματα!

4
Η νίκη δεν είναι τα πάντα!

Το σημαντικότερο πράγμα είναι το παιχνίδι! Κάποιες φορές θα κερδίσεις, κάποιες θα χάσεις (όπως είδαμε και πιο πάνω). Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου είναι πως ο αγώνας, όσο διαρκεί, σε γεμίζει, σε φτιάχνει.

Αν στην παραπάνω πρόταση αφαιρέσεις τη λέξη “αγώνας” και την αντικαταστήσεις με τη “ζωή” έχεις και το ζουμί αυτού του σημείου. Πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Το πολύ 90; Απόλαυσε τα όσο διαρκούν!

5
Η σκληρή δουλειά μπορεί να μην σε κάνει πρωταθλητή, σε κάνει όμως καλύτερο παίχτη!

Δούλεψε! Αφιέρωσε ώρες σε αυτό που αγαπάς και ας μην κάνεις πότε πρωταθλητισμό! Το δεδομένο είναι πως η δουλειά θα σε κάνει καλύτερο σε αυτό που σου αρέσει και πίστεψε με, αυτό είναι το σημαντικότερο που μπορείς να πάρεις μαζί σου!

Αν λοιπόν και στη ζωή αφιερώσεις ώρα σε αυτό που σου αρέσει και κυρίως στον εαυτό σου μόνο καλύτερος άνθρωπος μπορείς να γίνεις! Και ας μην είσαι ο κορυφαίος, αρκεί να ξέρεις πως έκανες ότι καλύτερο μπορούσες!

Ποιο είναι πιο σημαντικό για ‘σένα; Η νίκη ή η προσπάθεια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending