fbpx

Η μέρα που μας συστήθηκε ο Michael Owen!

Ξεπήδησε δειλά – δειλά το 1996, μόλις στα 17 και σχεδόν άμεσα έγινε γνωστός για την ταχύτητα του και την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Ο Michael Owen φαινόταν πώς ήταν το next big thing της Liverpool αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Πέρα από αυτούς που παρακολουθούσαν στενά όμως το αγγλικό πρωτάθλημα και τους οπαδούς των reds, ο πολλά υποσχόμενος νεαρός επιθετικός παρέμενε άγνωστος στο ευρύ κοινό!

Παρά το νεαρό της ηλικίας του επιλέχθηκε στην αποστολή της Αγγλίας για το Μουντιάλ 1998 και έμελλε να λάμψει.

Έπαιξε είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή και στα 3 παιχνίδια των ομίλων και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στην πρόκριση των “λιονταριών” στη φάση των 16.

skysports.com

Στις 30 Ιουνίου 1998, λοιπόν, η Αγγλία θα αντιμετώπιζε την Αργεντινή σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία σαν ένα από τα κλασσικότερα παιχνίδια για πολλούς λόγους. Ο ένας από αυτούς είχε ονοματεπώνυμο: Michael Owen!

Στο 16′ και ενώ το παιχνίδι ήταν ήδη στο 1-1, ο γεννημένος στο Chester σέντερ φορ πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου.

Με μια εκπληκτική κούρσα απέφυγε τους Ayala και Chamot, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα Roa!

Αυτό ήταν, όλοι μιλούσαν πλέον για τον Άγγλο επιθετικό με το εκπληκτικό ξεπέταγμα και την απίστευτη ικανότητα στο σκοράρισμα! Μπορεί η Αγγλία να μην προχώρησε στη συνέχεια αλλά ο Owen έγινε ένα από τα πρόσωπα του τουρνουά!

Έμεινε στη Liverpool μέχρι το 2004 (το 2001 κατέκτησε και τη Χρυσή Μπάλα), πριν μετακομίσει στη Real Madrid, την Newcastle, την Manchester United και την Stoke στην οποία τέλειωσε την καριέρα του το 2013.

Μπορεί η καριέρα του να στιγματίστηκε από μεγάλους τραυματισμούς αλλά στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων ο Owen παραμένει εκείνος ο 17χρονος που έκανε άνω – κάτω την άμυνα της Αργεντινής!

Εσύ τι θυμάσαι από τον Άγγλο επιθετικό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending