fbpx

Σωτήρης Καϊάφας, ο κορυφαίος Κύπριος σκόρερ μέχρι τον επόμενο!

Ζωντανός μύθος τόσο για την Ομόνοια, όσο και για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι ο μόνος Κύπριος άλλωστε που κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι σαν ο πρώτος σκόρερ της Ευρώπης το 1976 με 39 τέρματα.

Ο Σωτήρης Καϊάφας αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος για 17 χρόνια (1967-1984) και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μας 8 φορές, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Ειδικά τα 44 τέρματα που πέτυχε τη σεζόν 1976-77 μοιάζουν απλησίαστος αριθμός για να τον ισοφαρίσει κάποιος σήμερα. Ο μόνος που κατάφερε να τον πλησιάσει ήταν ο Rainer Rauffmann με τα 42 τέρματα της σεζόν 1997-98…

Συνολικά, ο μεγάλος κανονιέρης σημείωσε περισσότερα από 300 τέρματα, ενώ το 1999 η ΚΟΠ τον ανέδειξε σαν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του περασμένου αιώνα στην Κύπρο.

aek-live.gr

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τους 27 τίτλους που κατέκτησε συνολικά με την φανέλα των πρασίνων κατατάσσουν τον γεννημένο στη Μια Μηλιά Λευκωσίας, Σωτήρη Καϊάφα, πρώτο σε οποιαδήποτε λίστα με Κύπριους αρχισκόρερ.

Ο ίδιος θεωρεί ως το καλύτερο τέρμα που σημείωσε ποτέ ένα τέρμα απέναντι στον Παναθηναϊκό όταν η Ομόνοια αγωνίστηκε στην Α΄Εθνική, ενώ η τριπλέτα του μαζί με τους Κανάρη και Κάντηλο θεωρείται από τις κορυφαίες των κυπριακών γηπέδων.

Μπορεί από τότε να υπήρξαν και άλλοι δεινοί εκτελεστές στο κυπριακό ποδόσφαιρο (Γιάννος Ιωάννου, Φοίβος Βραχίμης, Μάριος Νεοφύτου, Πανίκος Ξιούρουππας και Μιχάλης Κωνσταντίνου) κανένας όμως δεν έφτασε τις επιδόσεις του Καϊάφα.

Είναι ο Σωτήρης Καϊάφας ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που γέννησε ποτέ η Κύπρος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending