fbpx

5+1 ποδοσφαιρικά γεγονότα που ξεχώρισαν μέσα στο 2017!

Άλλη μια χρονιά στο “φεύγα” με την επόμενη να περιμένει στη στροφή να μας χαρίσει με τη σειρά της πολλές όμορφες στιγμές. Μας αποχαιρετά λοιπόν το 2017.

Μια χρονιά, που ποδοσφαιρικά τουλάχιστον, μας χάρισε πάρα πολλές ανεπανάληπτες στιγμές, ένα κάρο αναμνήσεις και συναισθήματα (γιατί αυτά τα 2 πάνε μαζί) με αρκετές από αυτές δεδομένα να μένουν στην ιστορία.

Τι θα ξεχώριζες όμως από αυτές τις 365 μέρες; Εμείς κάναμε τη δική μας ανασκόπηση μαζεύοντας 5+1 γεγονότα που χαρακτήρισαν το 2017 και σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποια είναι (και πες μας τι κρατάς εσύ από το χρόνο που φεύγει):

 

1
Η αποχώρηση από την ενεργό δράση του Francesco Totti! 

Δεν είναι ο μόνος σταρ του ποδοσφαίρου που αποχώρησε από την ενεργό δράση, ήταν όμως εκείνος που η αποχώρηση του έκανε τον μεγαλύτερο θόρυβο.

Η 28η Μαΐου 2017 δεν ήταν σημαδιακή μόνο για τον Il Capitano, αλλά και για το ποδόσφαιρο, αφού έχανε ένα από τους πιο πιστούς του στρατιώτες!

Ο Francesco Totti υπηρέτησε για 28 ολόκληρα χρόνια τη Roma πριν αποφασίσει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, “πατώντας” γερά στα 40 του!

Το Olimpico, όπως και εκατομμύρια κόσμου που έβλεπαν την αποχαιρετιστήρια ομιλία του μεγάλου αρχηγού των giallorossi μέσω διαδικτύου, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την συγκίνηση αλλά και τον θαυμασμό τους για τον τεράστιο Totti.

Η ατάκα του “Σήμερα ο χρόνος ήρθε για να μου πει να μεγαλώσω. Σταμάτα να είσαι παιδί, βγάλε το παντελονάκι και τα παπούτσια γιατί από σήμερα είσαι άντρας… Φοβάμαι, επιτρέψτε μου να φοβάμαι” αντικατοπτρίζει ακριβώς πώς έβλεπε το ποδόσφαιρο ο μεγάλος αρχηγός!

2
Η μεταγραφή του Neymar στην PSG!

https://www.youtube.com/watch?v=CaTInt368yY

Το μεταγραφικό 2017 χαρακτηρίστηκε από το σήριαλ του Neymar. Από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού έβγαινε προς τα έξω πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήθελε να φύγει από την Barcelona με προορισμό το Παρίσι και την Paris Saint-Germain.

O 25χρονος άσος όμως δεν ξεκαθάρισε σε κανένα σημείο τη θέση του με το όνομα του να γίνεται θέμα συζήτησης σε κάθε άκρη του πλανήτη. “Θα μείνει στη Barcelona”, “Φεύγει για την Paris” ήταν κουβέντες που άκουγες κάθε μέρα.

Όλα αυτά μέχρι τις 3 Αυγούστου όταν η γαλλική ομάδα πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσης του από την Barcelona (200 εκατομμύρια) και ανακοίνωσε τη μεταγραφή του με κάθε επισημότητα.

Η μεταγραφή έμεινε στην ιστορία σαν η πιο ακριβή όλων των εποχών, μέχρι την επόμενη!

3
Το 2ο συνεχόμενο Champions League της Real Madrid!

https://www.youtube.com/watch?v=05wWF1bBqUA&t=

Από τη μεγάλη Milan του Arrigo Sacchi και τα 2 συνεχόμενα Champions League στη χαραυγή των 90s (1989, 1990), καμιά άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει την “κούπα με τα μεγάλα αυτιά” συνεχόμενες φορές!

Η Real Madrid του 2017 έμελλε να ήταν η πρώτη που το κατάφερνε! Με πρωτεργάτη τον Zinedine Zidane στον πάγκο και τον Cristiano Ronaldo στο χόρτο απέκλεισε κατά σειρά τη Napoli, την Bayern Munich και την Atletico Madrid παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό όπου συνάντησε την Juventus.

Οι merengues με ένα εκπληκτικό β’ ημίχρονο επικράτησαν κατά κράτος της “Signora Vecchia” με 4-1.

Ήταν ο 12ος τίτλος των Μαδριλένων, με την παρέα του Zidane να μένει στην ιστορία σαν η πρώτη στην συγχρονη ιστορία του Champions League που το κατέκτησε 2 συνεχόμενες σεζόν!

4
Η 5η Χρυσή Μπάλα του Ronaldo!

https://www.youtube.com/watch?v=FVRvmDkX4mA

Το 2017 ήταν, πέρα από όλα τα άλλα, άλλη μια μάχη ανάμεσα στον Lionel Messi και τον Cristiano Ronaldo. Στις 7 Δεκεμβρίου ο Πορτογάλος ήταν αυτός που κρίθηκε καλύτερος κατακτώντας την 5η του Χρυσή Μπάλα.

Έτσι ισοφάρισε τον Αργεντινό, με τους 2 να είναι πρώτοι και στη σχετική λίστα (van Basten, Platini και Cruyff ακολουθούν με 3).

Παράλληλα, με την 5η κατάκτηση Χρυσής Μπάλας από τον Ronaldo έκλεισε φέτος μια δεκαετία που ο θεσμός είναι ουσιαστικά τιτανομαχία ανάμεσα σε αυτόν και τον Messi.

Ο τελευταίος που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα πριν από αυτούς τους 2 ήταν ο Kaka το 2007!

5
Το πρώτο Europa League της Manchester United!

https://www.youtube.com/watch?v=LX91kmuS_YI

Από τη φυγή του Sir Alex Ferguson το 2013 η Manchester United προσπαθεί να βρει την παλιά της αίγλη. Μέρος αυτής της αίγλης ένιωσε στις 24 Μαΐου 2017 όταν επικράτησε του Ajax (2-0) στον τελικό του Europa League!

Ήταν το μόνο τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή των “κόκκινων διαβόλων“, όπως και ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της ομάδας του Manchester μετά το Champions League του 2008.

Στην πορεία απέκλεισε τις Saint-Etienne, Rostov, Anderlecht και Celta Vigo, ενώ το τρόπαιο αφιερώθηκε στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης λίγες μέρες πριν στο Manchester.

Χαρακτηριστικά, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του τροπαίου από την United, η City ανέβασε εικόνα στο Twitter της στα χρώματα των 2 ομάδων και την φράση #ACityUnited!

6
Η ανατροπή του αιώνα από την Barcelona!

Πέρα από την κατάκτηση του Champions League από την Real Madrid, αυτό που αφήνει πίσω του η διοργάνωση του 2017 ήταν και η απίστευτη ανατροπή που έκανε η Barcelona για να προκριθεί επι της Paris Saint Germain για τη φάση των 16.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στο πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία η Paris πήρε τεράστια νίκη με 4-0. Με βάση το αποτέλεσμα του παιχνιδιού αλλά και την εικόνα των 2 ομάδων ελάχιστοι έδιναν πιθανότητες πρόκρισης στους blaugrana.

Στις 8 Μαρτίου όμως ο πλανήτης έζησε ένα παιχνίδι που μπορείς να το χαρακτηρίσεις τουλάχιστον ως εξωπραγματικό! Η Barcelona προηγήθηκε στο 50′ με 3-0 με τον Cavani να μειώνει για τους Παριζιάνους σε 3-1 κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των Καταλανών.

Με 3 τέρματα όμως από το 88′ μέχρι το 95′ η Barcelona έκανε το ακατόρθωτο! Επικράτησε με 6-1 και με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Sergi Roberto πήρε την πρόκριση του αιώνα!

Viral είχε γίνει τις επόμενες μέρες το τέρμα του 25χρονου υπό τον ήχο του soundtrack του Τιτανικού!

2017, ευχαριστούμε για τις στιγμές! 2018, είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending