fbpx

5 ομάδες που μόνο αν ασχολείσαι με τις μικρότερες κατηγορίες τις ξέρεις!

Συνηθίσαμε όταν μιλούμε για ποδόσφαιρο στην Κύπρο να αναφερόμαστε, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, στην Α΄Κατηγορία, άντε και την Β’ για τους πιο πορωμένους.

Κάπου ξεχάσαμε πως υπάρχουν και άλλες κατηγορίες, εκτός από τις 2 πρώτες, με τις ομάδες στις μικρότερες κατηγορίες να παλεύουν ουσιαστικά μόνες.

Μάζεψα 5 τέτοιες ομάδες και σου τις παρουσιάζω πιο κάτω. Δες ποιες είναι:

 

1
Εληά Λυθροδόντα

i-eidisi.com

Η Εληά ιδρύθηκε το 1919 ως αναγνωστήριο με το όνομα “Η Μεγάλη Ελλάς”. Το 1931 οι Άγγλοι αποικιοκράτες διέταξαν το κλείσιμο του σωματείου που άνοιξε ξανά σαν Εθνικός Γεωργικός Σύλλογος “Η Εληά”.

Από το 1939 διατηρεί ποδοσφαιρική ομάδα, που έχει ως χρώματα το πράσινο και το άσπρο, ενώ διατηρεί το δικό της, ιδιόκτητο γήπεδο.

Στην ΚΟΠ εντάχθηκε, ωστόσο, το 1985 όταν η ομοσπονδία αποφάσισε τη δημιουργία της Δ’ Κατηγορίας με το σωματείο της επαρχίας Λευκωσίας να είναι ένα από τα σωματεία που επιλέγηκαν να συμμετέχουν σ’ αυτή. Φέτος, παίζει στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ.

2
Διγενής Ορόκλινης

kerkida.net

Η ομάδα της επαρχίας Λάρνακας ιδρύθηκε το 1953 ως “Ομόνοια Ορόκλινης”, πριν αποφασιστεί η μετονομασία του σε “Διγενής”, 30 χρόνια αργότερα. Τα χρώματα του είναι το μπλε και το άσπρο και αγωνίζεται στο Κοινοτικό Στάδιο Ορόκλίνης.

Εντάχθηκε στην ΚΟΠ το 1990 σαν ομάδα Δ’ Κατηγορίας και αφού πέρασε αρκετά χρόνια ανάμεσα στη Δ’ και τη Γ’ Κατηγορία, εξασφάλισε ιστορική άνοδο στη Β’ Κατηγορία τη σεζόν 2013-14.

Από τότε, με εξαίρεση την περσινή περίοδο, ο Διγενής αγωνίζεται στη 2η τη τάξει κατηγορία της ΚΟΠ.

3
Πρόοδος Καϊμακλίου

balla.com.cy

Μορφωτικός Σύλλογος Πρόοδος Καϊμακλίου, όπως είναι το πλήρες όνομα του σωματείου, ιδρύθηκε το 1941 στο Καϊμακλί στη Λευκωσία. Έχει ως χρώματα το κόκκινο και το άσπρο και εντάχθηκε στην ΚΟΠ το 1985, όπως και η Εληά Λυθροδόντα.

Τις πρώτες 2 της σεζόν σαν μέλος της ΚΟΠ αγωνίστηκε στη Δ’ Κατηγορία, πριν υποβιβαστεί στις τάξεις της ΠΟΕΛ (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Επαρχίας Λευκωσίας).

Εκεί παρέμεινε μέχρι το 2001 όταν και κέρδισε ξανά την άνοδο στη Δ’ Κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στις διοργανώσεις της ΠΟΕΛ.

4
ΑΤΕ ΠΕΚ Εργατών

el.wikipedia.org

Η Αγροτική Τοπική Ένωση Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου Εργατών, όπως είναι το πλήρες όνομα της ΑΤΕ-ΠΕΚ Εργατών, ιδρύθηκε το 1939 και έχει ως χρώματα το μπλε και το άσπρο.

Στην ΚΟΠ εντάχθηκε το 1989 ως ομάδα Δ’ Κατηγορίας. Η περίοδος 1998-99 θεωρείται ιστορική για την ομάδα της επαρχίας Λευκωσίας αφού κατέγραψε τη μοναδική της συμμετοχή στη Γ’ Κατηγορία.

Φέτος, η ΑΤΕ-ΠΕΚ αγωνίζεται στην επίλεκτη κατηγορία της ΕΠΟΠΛ (Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Περιφέρειας Λευκωσίας).

5
Λένας Λεμεσού

el.wikipedia.org

Ο Λένας Λεμεσού ιδρύθηκε το 1961 στην ενορία του Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό και πήρε το όνομα του από τον ήρωα της ΕΟΚΑ, Στυλιανό Λένα. Τα χρώματα του είναι το πράσινο και το άσπρο και ως έμβλημα του έχει τον δικέφαλο αετό.

Στην ΚΟΠ εντάχθηκε το 2013 μέσα από το πρωτάθλημα ένταξης της ΣΤΟΚ και αγωνίστηκε στη Δ’ Κατηγορία, πριν υποβιβαστεί στα πρωταθλήματα της ΠΑΑΟΚ (Ποδοσφαιρική Αθλητική Αγροτική Ομοσπονδία Κύπρου).

Φέτος αγωνίζεται στον Β’ Όμιλο της επίλεκτης κατηγορίας της ΠΑΑΟΚ.

Ποιες άλλες ομάδες ξέρεις που παίζουν στις μικρότερες κατηγορίες; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending