fbpx

Αυτοί οι 5 αστέρες της Manchester United φόρεσαν τη φανέλα με το νούμερο “7”!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Alexis Sanchez από την Arsenal στην Manchester United, με τον Χιλιανό να παίρνει τη φανέλα με το νούμερο “7”.

Μια φανέλα με ξεχωριστή ιστορία για τους “κόκκινους διάβολους”, αφού την φόρεσαν μερικές από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της ομάδας.

Ποδοσφαιριστές με βαρύ όνομα, που με τις επιδόσεις τους αγαπήθηκαν όσο πολύ λίγοι στην κόκκινη πλευρά του Manchester και σου τους παρουσιάζω πιο κάτω:

1
George Best

“Pele good, Maradona better, George Best” έλεγαν οι φίλοι της Manchester United όταν αναφέρονταν στον Βορειοιρλανδό. Η αλήθεια είναι πως ο Best ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών!

Εξαιρετικός ντριπλέρ, ταχύτατος και γκολτζής το “πέμπτο σκαθάρι”, όπως τον αποκαλούσαν εξαιτίας του κουρέματος του που έμοιαζε με τα μέλη των Beatles, από το 1963 μέχρι το 1974 μάγεψε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τις επιδόσεις του.

Όταν στα 28 του έφυγε από την United έβαλε ουσιαστικά τέλος στην καριέρα του, αφού οι καταχρήσεις τον έκαναν αγνώριστο.

2
Bryan Robson 

Η μεταγραφή του από τη West Bromwich στην United το 1981 κόστισε 1,5 εκατομμύριο αγγλικές λίρες, ποσό που ήταν ρεκόρ για την εποχή.

Ο μέσος από το Chester δεν ήταν φαντεζί παίχτης, αλλά χάρη στα γερά του πνευμόνια και την εξαιρετική αίσθηση του χώρου κέρδισε θέση στις καρδιές των φίλων της ομάδας.

Πέρα από τη φανέλα με το “7” στην πλάτη, έλαβε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν μάλιστα εκείνος που σήκωσε το πρωτάθλημα του 1993, το πρώτο για την Manchester United μετά το 1967. Έβγαλε τα κόκκινα το 1994.

3
Eric Cantona

Ο “βασιλιάς του Manchester”, ο αγαπημένος “King Eric” των φίλων της United και ο παίχτης που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος στο “Old Trafford”!

Έβαλε τα κόκκινα το 1992, μετά τη μεταγραφή από την Leeds και μέχρι το 1997 που έμεινε στο Manchester συνέχισε (και μεγάλωσε) τη δυναστεία της φανέλας με το “7” στην πλάτη.

Έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του σε 4 πρωταθλήματα της ομάδας του Sir Alex Ferguson, αλλά και σε 2 κύπελλα. Όλα αυτά έχοντας σηκωμένο το κολάρο της φανέλας, μια κίνηση – σήμα κατατεθέν του Γάλλου.

4
David Beckham

Με την αποχώρηση του Cantona εκείνος που κληρονόμησε το “7” ήταν ο νεαρός David Beckham!

Με τον συγκεκριμένο αριθμό στην πλάτη ήταν που έγινε διάσημος για τα φάουλ και τις φαρμακερές του σέντρες ο Becks, με το “7” ήταν που κέρδισε τίτλους, προσωπικές διακρίσεις και φήμη.

Παρέμεινε στην United μέχρι το 2003, προλαβαίνοντας να πανηγυρίσει ανάμεσα σε άλλα το treble του 1999.

5
Cristiano Ronaldo

Η αποχώρηση του Beckham για την Real Madrid σήμαινε πως το “7” ήταν ελεύθερο, με τον Cristiano Ronaldo να το παίρνει με την άφιξη του στους “κόκκινους διάβολους” το 2003.

Ο Πορτογάλος όχι μόνο ανταποκρίθηκε στην πρόκληση που του έβαζε η ιστορία της φανέλας, αλλά έγραψε το όνομα του στην ιστορία της ομάδας σαν ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ στην Premier League.

Μέχρι το 2009 που έφυγε για την Real Madrid ο Cristiano είχε ήδη γίνει σούπερσταρ κατακτώντας κάθε τίτλο που υπάρχει στο Νησί και όχι μόνο!

Θα καταφέρει ο Alexis Sanchez να μπει στη λίστα με τα μεγάλα 7αρια της Manchester United;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending