fbpx

Αυτός είναι ο τρόπος να φας εύκολα το ασιατικό φαγητό σου με ξυλάκια (chopsticks)!

Όλοι έτυχε να δοκιμάσουμε την ιδιαίτερη και καταπληκτική κουζίνα των Ασιατών, έτσι δεν είναι;  Εμείς που τη λατρέψαμε, σίγουρα θα μας άρεσε να υιοθετήσουμε τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν το φαγητό τους.

Είναι πολύ όμορφο να ασχολείσαι με διάφορες κουλτούρες και συνήθειες. Στην περίπτωση μας δεν είναι άλλος από τα γνωστά ξυλάκια, chopsticks!

Αρκετοί τόλμησαν, λίγοι τα κατάφεραν!  Εμείς τολμήσαμε, τα καταφέραμε και σας δίνουμε συμβουλές για το πώς το κάναμε! Δοκίμασε κι εσύ, χουμίστου το στην παρέα σου και τη γιαγιά σου (μπράβο γιόκκα μου, έλα 20 ευρώ)!

Δες πιο κάτω πώς μπορείς να τα καταφέρεις!

1
Μάθε τι χρειάζεσαι

Φυσικά χρειαζόμαστε ένα σετ από ξυλάκια!  Μπορείς να τα αποκτήσεις, ζητώντας τα με την παραγγελία του ασιατικού φαγητού σου ή μπορείς να τα προμηθευτείς από διάφορες υπεραγορές.

Αν είναι καλής ποιότητας, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ξανά όσες φορές το επιθυμείς και το αντέχουν.

Αγοράζοντάς τα, μπορείς να το συνδυάζειςμ παίρνοντας και διάφορα υλικά για να παρασκευάσεις σπίτι σου φαγητά ασιατικής κουζίνας. Αν δεν το έχεις με τη μαγειρική, τότε άσ’ το καλύτερα, γιατί δεν είναι καιρός για τρεχάματα σε νοσοκομεία!

2
Τρόπος

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να κρατάμε τα ξυλάκια!  Όπως μας δείχνει η πιο πάνω εικόνα.  Το μυστικό είναι να κρατάμε το κάτω ξυλάκι σταθερό!

Το πάνω ξυλάκι θα πρέπει να είναι πιο χαλαρό, ούτως ώστε να μπορούμε να το μετακινούμε και να το ανοιγο-κλείνουμε.  Μπορεί να πάθεις καμιά μικρή κράμπα και να συγχύσεις λίγο τα δάχτυλα σου, αλλά ελπίζουμε πως θα το ξεπεράσεις σύντομα!

Γενικά, αν δεν σε βολεύει όπως το δείχνει η εικόνα, μπορείς να ανακαλύψεις δικό σου τρόπο!

3
Εξάσκηση

Ναι, ακούγεται πολύ κλισέ, αλλά είναι γεγονός πως η εξάσκηση είναι το παν!  Άρα, να βγαίνεις με την παρέα σου και να εξασκείτε τις δεξιότητες σας συχνά και κάποτε θα τις τελειοποιήσετε!

Να πιστέψεις στον εαυτό σου και πού ξέρεις;! Μπορεί να είσαι ο επόμενος Τσάκι Τσαν και να καταφέρεις αυτό που έκανε: Σταματούσε -χαλαρά- σφαίρες με τα ξυλάκια!

Βέβαια αν δεν θέλεις  να βρεθεί το sushi σου στο… ποτήρι του απέναντι τραπεζιού, άσε το ταλέντο του Τσαν και συγκεντρώσου στο πώς να φας!

PRACTISE!  Μην αγχώνεσαι, αφού δεν είναι πυρηνική φυσική και ούτε θα σε κόψει ο καθηγητής στο μάθημα!

Θα δοκιμάσεις τον πιο πάνω τρόπο ή θα χρησιμοποιείς άλλο ξεχωριστό δικό σου; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending