fbpx

Οι 5 καλύτεροι αμυντικοί μέσοι της προηγούμενης σεζόν!

Οι αμυντικοί μέσοι συχνά υποτιμούνται στο ποδόσφαιρο και συνήθως ξεχνιούνται όταν πρόκειται για βραβεία όπως το Ballon d’Or ή ως ο καλυτερος παίκτης της χρονιάς της FIFA .

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λιγότερο σημαντικοί από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά το βασικό συστατικό των  επιτυχημένων ομάδων, καθώς είναι αυτοί που παρέχουν ισορροπία μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης.

Δες πιο κάτω ποιους επέλεξα ως κορυφαίους αυτής της θέσης τη σεζόν 2016-17:

1
Jorginho

Η ικανότητά του να σπάει τις αμυντικές γραμμές με την αναλαμπή ενός ματιού είναι αναμφισβήτητα ιδιαιτέρη!

Χωρίς τον Jorginho, η Napoli δεν θα μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού με τον τρόπο που το κάνει. Ο Jorginho είναι η μηχανή του συστήματος που είναι διάσημο στην Ιταλία ως το SarriBall.

Η ικανότητα της Napoli να χτίζει το παιχνίδι της από την πλάτη της άμυνας με σύντομους συνδυασμούς, καθώς και να διατηρεί την μπάλα ακόμα και όταν ο αντίπαλος εφαρμόζει υψηλή πίεση, ίσως την κάνει την πιο ελκυστική ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Ένας από τους βασικούς λόγους για την επιτυχία της, είναι αναμφισβήτητα ο χαφ της. Ο Ιταλός διεθνής καταγράφει κατά μέσο όρο 103,7 επιτυχημένες πάσες ανά παιχνίδι, το οποίο είναι μακράν το υψηλότερο ποσοστό.

2
Fernandinho

Ο Fernandinho είναι αναμφίβολα ένας από τους τρεις κορυφαίους παίχτες της City αυτή τη σεζόν και ίσως ο πιο συνεπής.

Είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας για να αποτρέψει τον κίνδυνο, καθώς κατά μέσο όρο επιτυγχάνει 2,2 τάκλιν και 1,7 παρεμβάσεις ανά παιχνίδι πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν.

Από την άποψη του δημιουργικού κομματιού του  παιχνιδιού, το οποίο είναι θεμελιώδης σε οποιαδήποτε ομάδα προπόνησε ο Guardiola, ο Βραζιλιάνος διαχειρίζεται 88,7 ακριβής πάσες ανά αγώνα, το οποίο είναι άνετα το υψηλότερο στην αγγλική Premier League.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του 33χρονου δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τον Pep Guardiola, ο οποιος υποστηριξε πριν από λίγες εβδομάδες ότι ο Fernandinho είναι ασφαλώς ανάμεσα στους τρεις πρώτους παίκτες του κόσμου στη θέση του.

3
Sergio Busquets

Η Barcelona και η εθνική ομάδα της Ισπανίας έχουν γευτεί πολλές στιγμές δόξας τα τελευταία χρόνια, με τον Sergio Busquets πάντα αναπόσπαστο μέρος τους!

Η Barcelona έχει μια εξαιρετική εκκίνηση αυτή τη σεζόν και είναι στην κορυφή της La Liga. Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Busquets έχει φτάσει στο καλύτερο του επίπεδο και δείχνει και πάλι την ψυχραιμία και τη λαμπρή τεχνική του για να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας όποτε είναι υπό πίεση.

Τα στατιστικά του πρωταθλήματος για τον Sergio Busquets είναι εξαιρετικά θετικά, καθώς ο μέσος όρος είναι 2,5 επιτυχημένα τάκλιν, 2 κλεψίματα και επιτυχία πάνω από 90% στις πασες.

4
N’ Golo Kanté

Η επιρροή του Kanté είναι τόσο μεγάλη, αλλά τα στατιστικά στοιχεία δεν λενε όλη την αληθεια!

Όταν ήταν στη Leicester ήταν ο σημαντικότερος παίκτης της και τη βοήθησε να κατορθώσει ένα θαύμα κερδίζοντας την αγγλική Premier League.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τρομερός Γάλλος διεθνής καταφέρνει να βελτιώσει όλες τις ομάδες που είναι μέλος τους.

Με 3,5 επιτυχημένα τάκλιν, 2,3 κλεψιματα, 1,3 πασες κλειδια και επιτυχία στην πάσα 86,5% ο Kanté κατάφερε να διατηρηθεί αυτή τη σεζόν ως ένας από τους καλύτερους και πληρέστερους κεντρικούς μέσους στην Ευρώπη.

5
Casemiro

Το 2017 ήταν η χρονιά του Casemiro με κάθε τρόπο! Εκτός από την εμφάνιση τεράστιων αμυντικών δεξιοτήτων για να προσφέρει ισορροπία, ήταν εξίσου εντυπωσιακός με την επιθετική του υποστήριξη.

Στην πραγματικότητα, ο Βραζιλιάνος σημείωσε δέκα γκολ και έδωσε τρεις ασσίστ, ενώ η συμμετοχή του σε 13 γκολ συνολικά της “Βασίλισσας” έρχεται ως επί το πλείστον στα μεγαλύτερα παιχνίδια.

Τα πιο σημαντικά γκολ του ήταν επί της Napoli και της Juventus στο Champions League. Στέφθηκε  πρωταθλητής Ισπανίας και Ευρώπης το 2017, κάνοντας την πιο επιτυχημένη του χρονια μέχρι σήμερα.

Ήταν αυτοί οι καλύτεροι για ‘σένα; Ποιος ήταν ο καλύτερος αμυντικός μέσος τη χρονιά που πέρασε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending