5 μοναδικά όμορφα γήπεδα της Κύπρου που ίσως δεν ξέρεις!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast
facebook.com/orfeas.stadium

Δεν σου έτυχε και εσένα να πέσεις πάνω σε φωτογραφίες γηπέδων στο εξωτερικό με υπέροχη θέα;

Γήπεδα που ανεξάρτητα από το ποια ομάδα παίζει μέσα τα αγαπάς γιατί έχουν κάτι το ξεχωριστό μοιάζοντας με ζωγραφιά του καλύτερου ζωγράφου, γήπεδα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως “γραφικά”.

Και αν είχες και εσύ την απορία τι σημαίνει “γραφικό”, το λεξικό της μοντέρνας νεοελληνικής ορίζει τη λέξη σαν “εκείνο που είναι όμορφο, χαριτωμένο και ξεχωριστό, έτσι που προσφέρεται για ζωγραφική απεικόνιση“.

Μιας και λύσαμε και αυτή την απορία πάμε να δούμε παρακάτω 5 πανέμορφα γήπεδα της Κύπρου που ίσως αγνοείς την ύπαρξη τους!

 

1Γήπεδο Ορφέα Λευκωσίας

stadia.gr

Αφού αγωνίστηκε στο “Κόουλ”, το Παλιό ΓΣΠ και το γήπεδο του Αχιλλέα Καϊμακλίου, τα τελευταία χρόνια η ιστορική ομάδα του Ορφέα, με 4 συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία, έχει το δικό της γήπεδο πάνω στην πράσινη γραμμή!

Το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς πίσω από τη βόρεια εστία του γηπέδου, το γεγονός πως το μισό γήπεδο περιβάλλεται από τα τείχη, αλλά και η θέα του Πενταδάχτυλου στο βάθος δίνουν στο γήπεδο των κιτρινοπράσινων της Λευκωσίας μια αισθητική που σπάνια βρίσκεις αλλού.

2“Γρηγόρης Αυξεντίου”

kerkida.net

Μετά τον ξεριζωμό από τη Λύση το 1974, όπου ανάμεσα στα άλλα ο ΑΣΙΛ αναγκάστηκε να αφήσει το γήπεδο του “Γρηγόρης Αυξεντίου”, οι άνθρωποι της λυσιώτικης ομάδας αναγκάστηκαν να ξαναφτιάξουν το γήπεδο τους στην προσφυγιά.

Πίσω από τις Καμάρες στη Λάρνακα, λοιπόν, βρίσκεται το “Γρηγόρης Αυξεντίου” του ΑΣΙΛ. Πέρα από το μοναδικό σκηνικό να θαυμάζεις τις Καμαρές ενώ βλέπεις ποδόσφαιρο, μπορείς επίσης να δεις τη Λάρνακα και την Αραδίππου να απλώνονται γύρω σου!

3Φοίνικας Αγίας Μαρίνας

flickriver.com

Είπαμε και στον πρόλογο ότι συχνά – πυκνά θαυμάζουμε γήπεδα του εξωτερικού με μαγευτική θέα. Έλα όμως που υπάρχει γήπεδο στην Κύπρο που ίσως δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο στον κόσμο;

Το κοινοτικό γήπεδο Αγίας Μαρίνας – Γιαλιάς στην Πάφο, από τη μια πλευρά έχει θέα τη θάλασσα και από την άλλη τα βουνά της περιοχής, σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο μέσα από τους πίνακες των καλύτερων ζωγράφων του κόσμου.

4Κοινοτικό στάδιο Πύλας

facebook.com/ASPIS1957

Η υψομετρική διαφορά που έχει το γήπεδο της Πύλας από το υπόλοιπο χωριό είναι υπεύθυνη για μερικές υπέροχες σκηνές που μπορείς να ζήσεις στα παιχνίδια της Ασπίς Πύλας!

Σε μέρες με καλό καιρό μπορείς να δεις ακόμα και τη θάλασσα που απλώνεται στο βάθος, ενώ γύρω από το γήπεδο δεσπόζουν οι λόφοι της περιοχής.

Αν είσαι άνθρωπος που του αρέσει το ποδόσφαιρο και η θάλασσα και το βουνό, το κοινοτικό στάδιο της Πύλας είναι το ιδανικό μέρος για ‘σένα!

5Platres Sports Center

anorthosis24.net

Οι φίλοι της Ομόνοιας το ξέρουν πολύ καλά από την εκεί παρουσία τους το περασμένο καλοκαίρι, ενώ και οι οπαδοί της Ανόρθωσης ένιωσαν τη μαγεία του αθλητικού κέντρου των Πλατρών!

Πάνω στα βουνά, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, το γήπεδο των Πλατρών μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από παραμύθι.

Σκέψου να απολαμβάνεις τη δροσιά και την ηρεμία που προσφέρει η φυσική ομορφιά του τοπίου παρακολουθώντας ποδόσφαιρο! Δεν είναι οι ιδανικές διακοπές ενός φίλου του αθλήματος;

Ξέρεις κάποιο άλλο γήπεδο στην Κύπρο που να μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής;