fbpx

Αυτές είναι οι χώρες με τους περισσότερους ξένους στο πρωτάθλημα μας!

Από το 2004 που άνοιξαν για τα καλά τα σύνορα του ποδοσφαίρου μας με την είσοδο των κοινοτικών μάθαμε καλή γεωγραφία. Όλα αυτά τα χρόνια ήρθαν στον τόπο μας ποδοσφαιριστές από χώρες που καλά – καλά δεν ξέραμε ότι υπήρχαν, βλέπεις.

Έτσι, ούτε η φετινή χρονιά δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, αφού το πρωτάθλημα μας μοιάζει με πύργο της Βαβέλ. Ξένοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, στην κυριολεξία, ήρθαν για να παίξουν μπάλα στην Κύπρο.

Υπάρχουν όμως κάποιες χώρες που φαίνεται να προτιμούνται από τις ομάδες μας, με τους αριθμούς να είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Συγκέντρωσα παρακάτω τις χώρες με τους περισσότερους ξένους στο παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2017-18. Δες ποιες είναι:

1
Βραζιλία

Η χώρα του καφέ, η χώρα της σάμπα και του jogo bonito είναι εκείνη που προτίμησαν περισσότερο φέτος οι ομάδες μας για να στελεχώσουν τις ομάδες τους.

Συνολικά 24 Βραζιλιάνοι αγωνίζονται, μετά τη μεταγραφική περίοδο του Γεννάρη, στην Κύπρο με τους Alex da Silva και Alef του Απόλλωνα,  Joao Victor και Douglao της Ανόρθωσης να ξεχωρίζουν όπως και ο Farbricio της Αλκής.

2
Ισπανία

Από πολύ κοντά ακολουθεί η ισπανική αγορά, αφού 23 ποδοσφαιριστές από την συγκεκριμένη χώρα αγωνίζονται φέτος στην Κύπρο. Μάλιστα, τη μερίδα του λέοντος κατέχει εδώ και χρόνια η ΑΕΚ.

Φέτος, αγωνίζονται στην ομάδα της Λάρνακας συνολικά 10 Ισπανοί με τους Catala και Murillo να είναι οι πιο παλιοί, τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στην ισπανική παροικία της Κύπρου.

3
Γαλλία

Μεγάλη προτίμηση στους Γάλλους φαίνεται να έδειξαν φέτος οι ομάδες μας. Το γεγονός πως 20 παίχτες από τη χώρα του πύργου του Eiffel αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα, κατατάσσει τη Γαλλία στην 3η θέση των προτιμήσεων των ομάδων μας.

Οι 8 μάλιστα από τους 20 φορούν τη φανέλα της Αλκή Ορόκλινη, ενώ αν προστεθεί και ο Tribeau, που αγωνιζόταν στους κυανέρυθρους μέχρι τον Γεννάρη πριν μετακομίσει στον Ολυμπιακό, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στους 9.

4
Πορτογαλία

18 ποδοσφαιριστές από την Πορτογαλία αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μας φέτος, σε μια αγορά που παραδοσιακά συγκεντρώνει πολλούς φίλους στην Κύπρο.

Ο Morais του ΑΠΟΕΛ και ο πρόσφατα κυπροποιημένος Renato Margaca της Ομόνοιας είναι οι αρχαιότεροι με 11 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, ενώ από πολύ κοντά ακολουθεί ο Bruno Vale του Απόλλωνα που βρίσκεται στην Κύπρο από το 2012.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Πορτογάλους της Κύπρου κατέχει επίσης ο Dossa Junior της ΑΕΛ.

5
Ελλάδα

13 Ελλαδίτες αγωνίζονται φέτος στην Κύπρο. Πρόκειται για μια χώρα που προτιμάται διαχρονικά, για ευνόητους λόγους, από τις ομάδες μας (κοινή κουλτούρα, γλώσσα κ.α.).

Ο Φώτης Παπουλής του Απόλλωνα ξεχωρίζει όπως και ο Μαραγκουδάκης του Άρη από τη συγκεκριμένη παροικία.

6
Κροατία και Σκόπια 

Οι 2 χώρες των Βαλκανίων έχουν γερή παροικία φέτος στο νησί μας με την κάθε χώρα να έχει 7 εκπρόσωπους στο πρωτάθλημα.

Και αν ανάμεσα στους Σκοπιανούς ξεχωρίζει κατά κύριο λόγο ο Trickovski της ΑΕΚ, 4 από τους 7 Κροάτες θεωρούνται από τα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος μας.

Πρόκειται για τους Jakolis και Maglica του Απόλλωνα, όπως και τους Pranjic και Schindenfeld της Ανόρθωσης.

Ήξερες πως αυτές οι χώρες έχουν τους περισσότερους ξένους στο φετινό πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending