fbpx

Ο Γρηγόρης μας μίλησε για το 1ο βιολογικό κατάστημα για κατοικίδια ζώα στην Κύπρο!

Θες να δώσεις στα κατοικίδιά σου μια καλύτερη και πιο υγιεινή ποιότητα ζωής, προσφέροντάς τους κάτι το διαφορετικό; Αν ναι, μάθε πως υπάρχει μια ντόπια, start-up επιχείρηση στην Κύπρο, που χρησιμοποιεί μόνο βιολογικά υλικά, για να παρασκευάσει τροφές και διάφορα άλλα προϊόντα για τα αγαπημένα σου τετράποδα κατοικίδια!

Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για το “Organic Dog Chef”, το πρώτο κυπριακό και βιολογικό κατάστημα για σκύλους και γάτες. Ένα κατάστημα που θα θες να επισκεφτείς σήμερα, αφού όλα τα προϊόντα του είναι 100% απαλλαγμένα από χημικά και φτιαγμένα -αποκλειστικά- από αγνά βιολογικά υλικά, τα οποία είναι πιστοποιημένα από εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Γρηγόρης Γεωργίου, σπούδασε “Food Preparation and Culinary Arts” στο KES College, στην Λάρνακα και αμέσως μετά, μπήκε κατευθείαν στη βιομηχανία των Τουριστικών. Εργάστηκε ως Chef σε διάφορα εστιατόρια, ενώ τα τελευταία χρόνια διεύθυνε επιχειρήσεις και πάλι στην επισιτιστική βιομηχανία.

Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Στις 14/01/2018, είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε στο 1ο φεστιβάλ επιδορπίου, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου λάνσαρε στο κυπριακό κοινό super foods και γλυκά για κατοικίδια ζώα.

Η όλη ιδέα του, μας κίνησε την περιέργεια και επικοινωνήσαμε μαζί του πρόσφατα, για να μάθουμε περισσότερα πράγματα γι’ αυτό το καινούριο και πρωτοποριακό, για τα κυπριακά δεδομένα, εγχείρημά του.

Δες πιο κάτω τα όσα μας είπε:

 

Γεια σου Γρηγόρη. Καταρχάς, θες να μας εξηγήσεις τους λόγους που σε ώθησαν να δημιουργήσεις το πρώτο “organic shop” για κατοικίδια στην Κύπρο;
Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Απλά κατάλαβα πόσο εγωιστής ήμουνα. Ψώνιζα από καταστήματα βιολογικών προϊόντων και αρνιούμουνα να καταναλώσω ό,τι συμβατικό ή με προσθήκη χημικών. Στο σπίτι έβλεπες μόνο βιολογικά προϊόντα, εκτός από την τροφή και τα κεράσματα των σκύλων μου, που η ετικέτα τους ήταν παραπλανητική και φορτωμένη με ένα σωρό χημικές ενώσεις και κωδικούς, που ό,τι άλλο ήταν παρά φυσικό.

Αυτό στάθηκε σαν αφορμή, να αρχίσω να “ψάχνομαι” περισσότερο και να ανακαλύπτω, πως όλα αυτά, συνδέονταν με όλες σχεδόν τις επισκέψεις που έκανα στον κτηνίατρο.

Δεν έχασα χρόνο και εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις μου στη μαγειρική, σε συνδυασμό με ατελείωτες ώρες μελέτης, άρχισα να φτιάχνω τα δικά μου βιολογικά μπισκοτάκια για τα δικά μου σκυλιά.

Μετά από 2 χρόνια δοκιμασιών, αποφάσισα να μοιραστώ όλο αυτό με τον κόσμο.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το κατάστημα;
Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Βιολογικά κεράσματα, βιολογικά αποδεκτές ωμές τροφές, super foods, βιολογικά shampoo, αιθέρια έλαια, ολόφρεσκα βιολογικά μπισκότα που ετοιμάζουμε καθημερινά στο εργαστήρι μας και άλλα πολλά, που έχουν να κάνουν με τον πραγματικά φυσικό τρόπο ζωής ενός κατοικιδίου.

Γιατί κάποιος ιδιοκτήτης να επιλέξει να αγοράσει για τα κατοικίδιά του βιολογικές τροφές αντί συμβατικές;
Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Η λέξη βιολογικό έχει τις ρίζες της στη λέξη “ζωή” ή αλλιώς “βίος” και η κατάληξη “λογικό” στη λέξη “λόγος” που σημαίνει μελέτη. Αυτό από μόνο του, μας λέει πολλά.

Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε ένα κατοικίδιο όσο πιο κοντά στη φύση του και να του δώσουμε αυτό που θα κατανάλωνε αν βρισκόταν εκεί έξω. Μην ξεχνάμε ότι το DNA του σκύλου είναι κατά 99,9% το ίδιο με αυτό του λύκου.  Κανένα σώμα, κανενός οργανισμού, δεν έχει σχεδιαστεί για να τρέφεται με χημικές τροφές.

Ζούμε στο 2018. Επιτέλους ας αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας για λόγους εύκολης κερδοσκοπίας.

Μειονεκτήματα δεν έχουν αυτές οι τροφές; Γιατί;
Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Ακριβώς το αντίθετο. Πριν αποφασίσουμε να βάλουμε ό,τι στο ράφι, ελέγχουμε την ετικέτα και ψάχνουμε από πού προέρχεται.

Είναι όπως όταν εσύ αποφασίσεις να τρέφεσαι μόνο με βιολογικά αποδεκτά από τον οργανισμό σου τρόφιμα. Τι μειονεκτήματα μπορεί να έχει η απόφαση σου αυτή;

Τα συγκεκριμένα μπισκότα που φτιάχνεις, μπορεί να τα καταναλώσει, πέραν από τα κατοικίδια, και ο άνθρωπος; Αν ναι, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος;
Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Όλα τα μπισκότα γίνονται με υλικά που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, χωρίς ζάχαρη και με προσθήκη super foods. Συνδυάζονται τέλεια με ένα… κυπριακό καφέ!

Αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει τέτοιου είδους τροφές και προϊόντα, για τα κατοικίδιά του, πού μπορεί να βρει το κατάστημα;
Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Βρισκόμαστε στην οδό Ευαγόρου 20, στην Αραδίππου. Μπορεί όμως κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας, είτε στο τηλέφωνο 24 255422, είτε στην σελίδα μας στο Facebook ή και στο e-mail μας για εξυπηρέτηση σε όλη την Κύπρο.

Ποια είναι η μέχρι στιγμής πορεία του καταστήματος; Είσαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κοινού;
Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Έχουμε μια σταθερά ανοδική πορεία.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι επισκέπτες μας επιστρέφουν πάντα και αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό.

Τέλος, ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;
Official Facebook page: Organic Dog Chef – fisimono

Οι στόχοι μου είναι η παραγωγή περισσοτέρων προϊόντων και η επέκταση των καταστημάτων “Dog Chef” σε όλες τις πόλεις.

Ευχαριστούμε τον κ. Γρηγόρη για όσα μας είπε και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το καινούριο ξεκίνημά του! ????

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending